Äntligen – nu skriver Sara Bergmark Elfgren för vuxna!
Författare

Äntligen – nu skriver Sara Bergmark Elfgren för vuxna!

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 28 maj 2018

Cirkeln-författaren Sara Bergmark Elfgren skriver nu för första gången för en vuxen målgrupp. Hon har nu tecknat ett treboksavtal med Albert Bonniers Förlag.
– Sara Bergmark Elfgren är en unik litterär röst, säger förläggaren Sara Nyström.   

Sara Bergmark Elfgren har skrivit ungdomsböcker, poddserier samt bilderböcker och serieromaner i samarbete med illustratörer. Hennes senaste bok Norra Latin är nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2018. Hon debuterade 2011 med Cirkeln, som hon skrev tillsammans med Mats Strandberg. Nu skriver hon för första gången för vuxna.

Grattis till treboksavtalet! Hur mycket kan du berätta om de kommande böckerna?

– Tack!  Ja, det kommer att bli tre fristående romaner, och det blir inte fantasy den här gången, så mycket kan jag säga. Inte för att jag är trött på det, utan för att jag vill prova något annat nu, säger Sara Bergmark Elfgren.

Du har skrivit för unga, unga vuxna, poddserie, bilderböcker och serieromaner. Men det här blir din första roman för vuxna?

– Ja, jag vill skriva för fler målgrupper. Jag vet ju att jag har många vuxna läsare sedan tidigare, men nu kommer jag ha vuxna huvudpersoner och ett annat fokus. Men jag är trött på de där gränsdragningarna. Jag menar, när jag var 15 år läste jag många klassiker – det handlar ju om hur man berättar. Jag gillar episka berättelser, med välskrivna karaktärer, bra språk och starka historier. Och det är sådant jag själv läser, väldigt brett – från klassiker till samtidsromaner och bilderböcker. Just nu läser jag mycket Selma Lagerlöf, säger Sara Bergmark Elfgren.

På Albert Bonniers förlag har man följt Sara Bergmark Elfgrens författarskap genom åren:

– Jag ser fram emot att arbeta med henne. Hon är en unik litterär röst och jag är glad och stolt över att få följa med på den här resan, säger Sara Nyström, förläggare på Albert Bonniers förlag.

– Jag vill testa nya vägar och det ser jag fram emot att göra på Albert Bonniers Förlag, och med Sara Nyström, säger Sara.

 

En sida till? Fortsätt läs!