Är sexrobotar framtiden? Läs ett utdrag ur Bobby Love
Boktips

Är sexrobotar framtiden? Läs ett utdrag ur Bobby Love

Sexroboten Bobby Love är otroligt populär. Särskilt "horisontalpenetrationen" gör honom överlägsen fysiska män, men roboten har även förmågan att lyssna och ställa följdfrågor. Vi bjuder på ett utdrag ur Bobby Love av Marina Nilsson, en humoristisk och tankeväckande berättelse om lust, relationer och sexualitet.

Av: Redaktionen
Publicerad: 06 maj 2019

Sexroboten Bobby Love är otroligt populär. Särskilt "horisontalpenetrationen" gör honom överlägsen fysiska män, men roboten har även förmågan att lyssna och ställa följdfrågor. Vi bjuder på ett utdrag ur Bobby Love av Marina Nilsson, en humoristisk och tankeväckande berättelse om lust, relationer och sexualitet.

Till en början hade Bobby Love inte varit mycket mer än en traditionell manlig sexdocka, där resten av kroppen fungerade som en vacker inramning till den enda väsentliga lemmen. Han hade visserligen varit mer människoliknande än sina uppblåsbara föregångare, de med fånigt gapande mun som antydde att de även var populära bland homosexuella män, men i princip var det en ganska enkel konstruktion. Den kvinnliga användaren hade enbart möjlighet att reglera intensitet och vinkel i stötarna från höftpartiet, och eftersom dockan hade en inbyggd dator kunde hon i efterhand repetera en särskilt uppskattad serie.

Läs mer: Debutanten Marina Nilsson: ”Gör tekniken oss lyckligare eller bara frustrerade?”

Det hindrade inte att den första Bobby Love-dockan hade genererat ett massivt motstånd mot artificiell erotik över huvud taget. Forskare hade på debattsidorna varnat för att de avancerade kärleksdockorna skulle resultera i en generation av ”tekno-oskulder” som aldrig brydde sig om att lära sig det komplicerade uppvaktningsspelet mellan riktiga män och kvinnor, utan istället tog genvägen till sexuell tillfredsställelse via tekniken.

Familjerådgivare spekulerade i sin tur i pratshowerna kring hur en Bobby Love kunde påverka en parrelation. För aldrig tidigare hade det funnits en sexdocka som var så människoliknande och samtidigt så erotiskt överlägsen ”vanliga män”.
Uppretade makar lovade med spottstänken regnande över mikrofonmyggorna att om deras fruar någonsin skulle skaffa sig en sådan där docka hade de minsann verktyg i garaget som var kraftfulla nog för att beskära äppelträd, och säkert annat med.
Riksdagspartiet Ny demokratisk samling, med högerextremistiska rötter, hade varit tveksamt till robotutvecklingen i samhället generellt och fick nu luft under vingarna. ”Inte nog med att de tar våra jobb, nu tar de våra kvinnor också!”

Under företagets pionjärtid var partnerrobotarnas eventuella hotbild mot kärnfamiljen en av de mest omdiskuterade frågorna. Men till sist blåste det över, mycket tack vare att branschen ihärdigt och unisont hade jämfört reaktionerna med de som framförts under järnvägens tillkomst, eller mikrovågsugnens, och mobiltelefonernas och kreditarmbandens för den delen.
Rädslan för att verka omodern visade sig till slut vara större än oron för den artificiella erotikens negativa följder. Det faktum att var och varannan människa med tiden gjorde något slags kirurgiskt ingrepp för att ersätta en dåligt fungerande kroppsdel med ett stycke robotstyrd ingenjörskonst gjorde det också lättare för robotar att ta steget in i människors intima liv. På ett sätt fanns de ju redan där.

Den Bobby Love som Swerotica nu erbjöd i sitt aktuella sortiment var givetvis resultatet av en kedja tekniska reinkarnationer. Hårstråna på huvudet var till exempel numera fastsydda ett och ett i skulten och bildade en hållfast, naturlig, mörk och kortklippt frisyr av lättskött och luftigt syntethår som många förväxlade med äkta vara. De äldsta versionerna hade haft en tät väv av hår fastklistrad på huvudstommen. Men ganska snart inkom det diskreta klagomål om att stora testar lossnade ifall man i stundens hetta drog sin Bobby i håret, och detta fläckvisa håravfall visade sig inte alls vara smickrande för dockans utseende.

På så sätt hade man gradvis förbättrat produkten genom att eliminera de svaga punkterna, en efter en. Slutligen hade man nått fram till det utseende som nu log mot potentiella kunder i annonserna, märkta med klassiska Bobby Love-slogans, som ”Är du verkligen tillfredsställd?” och ”Jag kan hjälpa dig att nå extas redan i natt”.

Köp boken här!

Köp boken här!

Få mer författarintervjuer, boktips och inspiration

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!