Årets Selma 2020 – här är deltagarna | Selma Stories
Årets Selma 2020 – här är deltagarna
Årets Selma

Årets Selma 2020 – här är deltagarna

Nu släpps äntligen deltagarlistan till Årets Selma 2020 – en helkväll i feminismens tecken på Internationella kvinnodagen, den 8 mars. Förutom spännande samtal mellan aktuella författare, under ledning av Kakan, delas även priserna Årets Selma och Årets Selma Junior ut.

Av: Stephanie Tärnqvist
Publicerad: 19 november 2019

Nu släpps äntligen deltagarlistan till Årets Selma 2020 – en helkväll i feminismens tecken på Internationella kvinnodagen, den 8 mars. Förutom spännande samtal mellan aktuella författare, under ledning av Kakan, delas även priserna Årets Selma och Årets Selma Junior ut.

Den 8 mars blir en stjärnspäckad, feministisk kväll, där priserna Årets Selma och Årets Selma Junior delas ut. I samtal med Kakan Hermansson möts aktuella författare för samtal om livet, feminismen och böckerna. På scenen står även DJ Ametist Azordegan.

Köp biljetter här!

Medverkande gäster Årets Selma 2020 är:

Little Jinder
Den framgångsrika och nyskapande popartisten och låtskrivaren Josefine Jinder, som bokdebuterar på hösten 2020.

Kajjan Andersson
Journalist, samhällsdebattör och kroppsaktivist på Instagram som i över ett decennium har använt sociala medier som opinionsplattform. Aktuell med boken Livsviktigt – en handbok i kroppspositivt föräldraskap.

Candice Carty-Williams
Brittisk författare och journalist, som är initiativtagare till The Guardian 4th Estate BAME Short Story Prize, ett brittiskt novellpris som uppmuntrar till mångfald inom bokbranschen. Aktuell med hyllade debutromanen Queenie, som beskrivits som en nutidens Bridget Jones med svärta.

Birgitta Ohlsson
Feminist, tidigare riksdagsledamot och EU-och demokratiminister, som våren 2020 debuterar som barnboksförfattare med Lev som du vill. Tio svenska kvinnor visar vägen (med illustrationer av Lina Bodén).

Nina & Peter Rung
Grundarna av Huskurage, en ideell förening med målet att förebygga och förhindra våld i nära relationer genom att ge grannar verktyg att agera. Aktuella med boken Huskurage, en handbok i att visa omtanke och civilkurage i husen vi bor.

Atilla Yoldas
Har i flera år arbetat som reporter och krönikör med fokus på jämställdhetsfrågor. Aktuell med Mansboken, en bok om den kultur som Atilla ser ofta hindrar män från att vara de bästa versionerna av sig själva.

Flora Wiström
Författare, bloggare och skribent. Aktuell med romanen Hålla andan, i vilken hon utforskar ämnen som kroppslighet och sexuellt maktutövande, prestationskrav och förbundet mellan syskon.

Arazo Arif
Poet, manusförfattare och multimedial konstnär som driver podcasten Looney Talks. Aktuell med diktsamlingen mörkret inuti fukten.

Jenny Rogneby
Deckarförfattaren som tidigare bland annat arbetat som brottsutredare vid Citypolisen i Stockholm, gått musikalutbildning, varit förband åt Michael Jackson, deltagit i Melodifestivalen och turnerat världen över. Aktuell med boken Leona. Ur aska i eld.

Amanda Colldén & Anna Dahlbäck
Duon som tillsammans driver en av Sveriges största podcasts, Alla våra ligg, som varje vecka informerar och inspirerar över 50 000 lyssnare. Aktuella med boken Kom du?

Saara Turunen
Författare och internationellt erkänd regissör och manusförfattare. Aktuell med Sidopersonen, som är löst baserad på hennes dagboksanteckningar, från året hon romandebuterade. Boken beskrivs som en ny slags konstroman, på samma gång ironisk och ärlig, som adresserar frågor om att skapa i en värld som förändrats, men där idéen om den stora manliga konstnären inte har det.

Sofia Rönnow Pessah
Arbetar till vardags som asylrättsjurist, aktuell med romanen Männen i mitt liv, ”Ett liv skildrat och räknat i one night stands och relationer, vad gör Sonia med männen i sitt liv och vad gör de med henne?”.

Ebba Bjelke (SNAF)
Förra årets mottagare av Årets Selma Junior, verksam inom SNAF (Sexualkunskapen ni aldrig fick).

Läs mer om priset här.

Köp biljetter till Årets Selma 2020 här!

En sida till? Fortsätt läs!