9 fantastiska bakböcker med enkla och goda recept
Boktips

9 fantastiska bakböcker med enkla och goda recept

Bullar, kakor, godis och glass. Här finns alla möjliga sorters bakböcker med recept för den sötsugne - oavsett kunskapsnivå.

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Getty
Publicerad: 05 september 2023

Bullar, kakor, godis och glass. Här finns alla möjliga sorters bakböcker med recept för den sötsugne - oavsett kunskapsnivå.

Bok 1

Jennys söta av Jenny Warsén

I Jennys söta finner du sextio enkla, söta och väldigt goda recept på såväl nya som klassiska bakverk och andra kreationer. Här finns allt du behöver för att bota hela veckans sötsug. Vad sägs som kanelbullesnittar som snabbaket efter jobbet, prinsesstårta i glas till fikan med svärmor eller pollykladdkaka till kalaset på helgen? Oemotståndlig gofika helt enkelt, av Jenny Warsén, som driver Skandinaviens största mat- och baklogg Jennys matblogg och fotografier av Ulrika Pousette.

 

Bok 2

Sommarfika med Fredrik av Fredrik Nylén

Inbunden
Köp boken

Att baka under sommaren är en höjdpunkt då naturen erbjuder mängder av solmogna frukter och bär som kan förvandla en enkel kaka till något oemotståndligt. Följ Fredrik Nylén med på en smakfull resa genom sommarens alla godsaker som jordgubbar, rabarber, blåbär, äpplen och mycket mer.  Denna bakbok innehåller över 80 lätta recept som är perfekta för sommarens alla fikastunder, oavsett om du njuter i solen eller i skuggan, på förmiddagen eller eftermiddagen – en underbar sommarfika är alltid välkommen!

Bok 3

Kaklycka med Hilda av Hilda Kirkhoff

Inbunden
Köp boken

Hilda Kirkhoff vann Hela Sverige bakar 2020 och har sedan dess fortsatt att förundra med sina vackra anrättningar. Med hennes Kaklycka får du själv chansen att sätta tänderna i de läckra kreationer som Hilda satt samman, ofta utifrån klassiska kak- och brödrecept men med en egen twist. Som om det inte vore nog med ljuvliga bakverk är boken i sig en riktig sötsak, med fantastiska foton av Hildas syster Judith.

Bok 4

Zeinas bröd av Zeina Mourtada

Inbunden
Köp boken

Smarriga piroger, pajer, pizzor, börek, röror och soppor utlovas i älskade tv-kocken Zeina Mourtadas nya bok Zeinas bröd. Boken innehåller recept på otroliga matbröd att ha på sidan av, men också fyllda bröd som fungerar som maträtter i sig. Som alltid med Zeina blir det rejäl och god mat som passar alla.

Bok 5

Baka med Frida deluxe av Frida Skattberg

Inbunden
Köp boken

Nu är bakdrottningen Frida Skattberg tillbaka med sin stora bok Baka med Frida deluxe, fylld med massa nya recept och läckra illustrationer. Här hittar du allt i bakväg, från matbröd och sötebröd till småkakor, cupcakes och tårtor. Och till de stunder av akut sötsug finns även ett kapitel om godis.

Precis som i hennes tidigare böcker är det enkla recept som de flesta känner igen, men med en twist som ger alla Fridas bakverk det där lilla extra.

Bok 6

Bröd, bullar & kakor av Johan Sörberg

Inbunden
Köp boken

I bageri- och konditorimästarens Johan Sörbergs senaste bok finns mängder med råd och tips och dessutom bildserier som tydligt visar de handgrepp vi hemmabagare behöver.

Vi får alltså inte bara de bästa recepten utan också en fantastisk chans att lära oss mer om bakning. Boken innehåller cirka 80 recept. På sötsidan dignar det av godsaker: wienerbröd, mazariner, pepparkakor, rulltårta, sockerkaka, syltgrottor och kolasnittar är bara ett axplock. På brödsidan finns recept på fluffigt rostbröd till mustigt finskt rågbröd – och massor däremellan, exempelvis levain, baguetter, kavring och knäckebröd.  Och vetebröd, förstås!

 

Bok 7

Småkakor av Fredrik Nylén

Inbunden
Köp boken

”Från hallongrottor till jitterbuggare och chocolate chip cookies”

Fredrik Nylén driver en av Sveriges största bakbloggar, Fredriks fika, har tidigare skrivit fem omtyckta kok- och bakböcker och kom andra plats i Hela Sverige Bakar 2013. I Småkakor hittar du de perfekta recepten hembak som är snabbt enkelt och gott! Här finns över 50 recept på älskade klassiker och nya favoritet att fylla kakfatet med.

Bok 8

Kaka på kaka av Camilla Hamid

Inbunden
Köp boken

Året är späckat med fikadagar, och med Camilla Hamid får vi upptäcka de bästa och godaste av dem. Njut av att baka och äta klassiker som chokladbiskvier, morotskaka och prinsesstårta. Här finns sammanlagt cirka 75 recept på klassiska bakverk, men också spännande varianter som smakar nytt. Dessutom har boken en grundlig och pedagogisk genomgång med alla de bästa tipsen du behöver för att lyckas i köket.

Kaka på kaka är Sveriges största bakbloggare Camilla Hamids hyllning till svensk fikakultur och godsakerna vi älskar. För att bakverken måste firas – och vi njuta!

 

 

Bok 9

Rullrån och tankebrus av My Feldt

Inbunden
Köp boken

My Feldt är en poetisk och poassionerad konditor från Halmstad som bjuder på en bakbok med en twist. Det här är lika mycket en bok om hur det är att vara människa som det är en receptsamling. Här finns över 60 recept på allt från tårtor, bullar och småkakor till kola, saft och praliner. Rullrån och tankebrus ger oss en bak-, smak- och läsupplevelse utöver det vanliga.

 

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!