Beach reads! 8 böcker att ta med till stranden
Boktips

Beach reads! 8 böcker att ta med till stranden

De där sega dagarna på stranden är perfekta för att slå upp en bra bok och sträckläsa (ingen press). Veckla ut handduken och plocka fram några av dessa gripande beach reads!

Av: Clara Castenfelt
Fotograf: Getty
Publicerad: 22 maj 2023

De där sega dagarna på stranden är perfekta för att slå upp en bra bok och sträckläsa (ingen press). Veckla ut handduken och plocka fram några av dessa gripande beach reads!

Bok 1

En kvinnas guide till lycka och framgång av Sophie Irwin

danskt band
Köp boken

Kitty Talbot, en ovanlig kvinna, tar oss med på en varm, rapp och rolig resa genom 1800-talets England. För att rädda sin familj från vräkning måste Kitty hitta en rik man på bara tolv veckor. Tillsammans med systern Cecily ger hon sig ut i London och blir snabbt en del av societeten, men Lord Radcliffe är ett hinder på vägen. Trots motståndet ger sig Kitty in i kampen och kämpar för att vinna över kärleken.

Översättare: Anna Thuresson

Bok 2

För kärleks skull av Rosie Walsh

Inbunden
Köp boken

Emma, en hängiven fru och mor, döljer en chockerande sanning – allt hennes närmaste trott om henne är lögn.  Hennes make Leo som skriver nekrologer börjar undersöka och skriva om Emmas liv när hon blir allvarligt sjuk och upptäcker då att ingenting av det han trodde han visste om sin fru stämmer, inte ens hennes namn. När de mörka hemligheterna från Emmas förflutna kommer fram måste hon bevisa sin sanna identitet och samtidigt avslöja sin andra kärlek.

Översättare: Ann Björkhem

Bok 3

Längtan hem av Nora Roberts

Inbunden
Köp boken

Del två i Nora Roberts älskade Odwyer-serie! Connor O’Dwyer, falkeneraren, och hans vän Meara, hästguiden, möts regelbundet för utflykter genom Irlands natursköna landskap. En ödesdiger händelse får Connor att betrakta Meara på ett nytt sätt, och frågan uppstår om hon kan vara den första kvinnan som får hans hjärta att öppna sig. Kärleken väcker stormiga känslor i honom, men när ett hot från det förflutna dyker upp måste han stå stark för att skydda allt han håller kärt.

Översättare: Anna-Stina Johnson

Bok 4

Dina perfekta sidor av Colleen Hoover

danskt band
Köp boken

Dina perfekta sidor är en gripande och känslosam roman skriven av BookTok- succén Colleen Hoover.

Boken utforskar hur stark kärleken måste vara för att en relation ska överleva när båda parter är trasiga. Quinn och Grahams äktenskap hotas av alla minnen, misstag och hemligheter som de har byggt upp genom åren, och deras framtid beror på om de kan hålla fast vid löften från det förflutna. Det är en hjärtskärande berättelse om hopp, otillräcklighet och kärlek som aldrig dör.

Översättare: Olga Falk

Bok 5

Låt mig berätta allt av Caroline Säfstrand

Inbunden
Köp boken

Det är den första delen i serien om Hemligheternas ö. Ulrica bestämmer sig för att besöka den idylliska ön Ven, en plats som har starka band till hennes mammas förflutna. Med hjälp av ett gammalt vykort som hon hittar vill hon förstå hennes koppling till en mörk historia på ön. Mittemot Ulricas stuga bor Bea, en kvinna vars liv har stannat upp och som undrar vad Ulrica egentligen är ute efter. Båda kvinnornas liv har nyligen förändrats, och en röst från det förflutna kan kanske leda dem på nya vägar.

Bok 6

Raka vägen hem av Klara Grede

Inbunden
Köp boken

Trettio år efter en tragisk händelse samlas syskonen i sitt barndomshem för att förbereda sin pappas begravning, medan deras mamma vägrar delta. Jack stressar över sin ofärdiga roman, Robin vill spela fotboll som när han var ung, Isa vill undvika sin ungdomskärlek, och Fanny drömmer om rymden. Men det fjärde syskonet, Indra, verkar vara ett ämne ingen vill prata om. Under dagarna tillsammans försöker syskonen återerövra det som förlorades i barndomen och mötas på riktigt igen.

Raka vägen hem är en roman om förlust, saknad och stor kärlek.

Bok 7

Rosengömman av Amanda Hellberg

Inbunden
Köp boken

Rosengömman är första boken i Silverfallen-serien av Amanda Hellberg som bjuder på en romantisk och spännande läsning. Handlingen kretsar kring Anna Sager och hennes tre vänner som möts på sommarfesten på Rosenlund utanför Skövde. Festen störs av en hotfull man med kopplingar till de fyra kvinnorna, som senare försvinner spårlöst och polisen Daniel kopplas in på fallet. Under utredningen hotas kvinnornas hemligheter att avslöjas och deras vänskap står på spel. Djupa sprickor gömmer sig bakom perfekta fasader, och frågan är om deras liv och band kommer att förstöras för alltid efter den ödesdigra sommarfesten.

Bok 8

Hellre tålamod än missmod av Ulrika Norberg

Inbunden
Köp boken

Vera har flyttat in hos Lilian i hennes Marbella-lägenhet och ägnar sig åt att spåra stöldgods, men hamnar i en farlig situation. Lilian har hemligheter med sin yogainstruktör som hon inte kan motstå att undersöka. Sally, numera VD för Lilians Livsstilsmedia, presenterar ett oväntat förslag som kan vända upp och ner på allt. Samtidigt avslöjas historien om en stulen juvelsamling och Vera kanske är den som kan lösa mysteriet.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!