10 böcker du inte vill missa när du planerar bröllop
Boktips

10 böcker du inte vill missa när du planerar bröllop

Drömmer du om en oförglömlig bröllopsdag? Vi har samlat tio böcker som gör att du kan bocka av hela din checklista vid bröllopsplaneringen.

Av: Andrea Lindelöw
Fotograf: Getty
Publicerad: 15 november 2021

Drömmer du om en oförglömlig bröllopsdag? Vi har samlat tio böcker som gör att du kan bocka av hela din checklista vid bröllopsplaneringen.

Bok 1

Ja! av Magdalena Ribbing

En handbok som ger praktiska tips inför bröllop. Hur planerar man ett kyrkbröllop eller hur gör man med inbjudningar och dresscode? Boken innehåller råd om partnerskap men också om historiska tillbakablickar, förlovning och tal. Magdalena Ribbing inspirerar till hur du gör för att få en lyckad vigsel.

Bok 2

Planera ditt drömbröllop av Johanna Kajson

Bröllopskoordinatorn Johanna Kajson har planerat flertal bröllop. Men det var när hon själv skulle gifta sig som alla frågorna kom. Hur, var och vad?

Många söker inspiration och idéer till deras stora dag. Alla behöver inte anlita personal för att få till en personlig touch. Denna bok är till för att ge råd och visar upp förslag på hur man kan designa sitt bröllop. Boken är indelad i sju delar där saker man bör hinna med finns lättillgängligt och samlat på ett och samma ställe.

Bok 3

Gift av Zanna Metzer och Kristina Grahn

Det finns inga rätt eller fel – Var dig själv när du gifter dig. Författarna till boken är Zanna Metzer och Kristina Grahn som vill inspirera till att man kan gå sin egen väg och stå emot alla krav och måsten. Bryt trenden och kör på en svart klädsel istället. Eller varför inte gifta sig på ett unikt ställe ute i skogen?

Bok 4

Bröllop av Linnéa Bergqvist, Josefine Franking och Isabelle Hesselberg

Unika och kreativa stylingar till bröllop. I denna bok kan du finna vackra klänningar, dukningar och förslag på buketter. Det finns förslag på olika teman och stilar som varvas med Do It Yourself-tips. Om du vill ha ett modernt bröllop med personliga inslag är detta en perfekt guide. Genom de vackra bilderna kan du som läsare ta del av praktisk information så som inbjudningar och vigselringar.

Bok 5

Profeten av Khalil Gibran

Kahlil Gibrans mästerverk är en av de mest citerade böckerna på bröllop och dop. Boken gavs ut första gången 1923 men är än idag en högst aktuell och vacker bok. Kahlils sagolika verk tar upp hans livsvisdom och i denna utgåva finns Jesper Walderstens illustrationer med på varje sida.

Bok 6

Det dukade bordet av Magdalena Ribbing

Runt ett bord möts vi till vardags, fest och högtidsfirande. När vi umgås sitter vi ofta kring ett bord och äter eller dricker. I denna bok berättar Magdalena Ribbing om dukandets och matbordets historia, förslag på vad som bör finnas med på bordet och vad gäster kan ha glädje av att veta. Olika avsnitt i boken belyser olika tillfällen som bröllop, fika och bufféer.

Bok 7

Allt om bröllop av Jens Christiansen

Bröllopstidningen Allt om bröllop samlar här alla sina tips i en bok. Förberedelserna inför bröllopet är minst lika viktigt som den stora dagen. I denna bok får vi tillgång till verktyg och tips på hur man kan skapa sitt unika bröllop som man själv drömmer om. Det finns råd till alla, oavsett om det är ett stort bröllop med gäster eller ett privat och enkelt. Hittas på bibliotek och på loppisar.

Bok 8

Säker stil av Ebba Kleberg Von Sydow och Emilia De Poret

Bröllop, anställningsintervju, dejt, fest eller middag. Klädkoder vid olika tillfällen i livet kan vara svårt.  Hur klär man sig rätt eller hur ska man tänka för att känna sig bekväm? I denna bok knäcker Ebba Kleberg Von Sydow och Emilia De Poret klädkoderna.

Bok 9

En dikt om dan av Annika Koldenius

Förälskelse, lyckan i vardagen och om omtanke och närhet. Denna diktsamling rymmer mycket och såklart på tema kärlek. Annika Koldenius skrev dikter i sitt akvarellblock och gav det i present till Dan på ettårsdagen, ett år efter att de träffats för första gången. Samlingen slutade upp med hundra dikter. En dikt om dagen kan läsas i hundra dagar och har hög igenkänningsfaktor i mångas liv.

Bok 10

Bra citat om kärlek

Störst av allt är kärleken! Här samlas kärleks­citat, ordspråk och visdomsord från hela värl­den – såväl gamla som helt nya. Bland författarna till kärlekscitaten finns bl.a. Lena Andersson, Tomas Tranströmer, Hjalmar Söderberg, Gustav Frö­ding, Nalle Puh, Jonas Gardell, Edith Södergran, Dan Andersson, John Lennon, Ted Gärdestad och Bibeln.