8 fina böcker att ge bort i bröllopspresent
Boktips

8 fina böcker att ge bort i bröllopspresent

Digitala vigslar eller utomhusbröllop med distans – pandemin behöver inte sätta stopp för bröllopsplanerna. Känner du någon som ska gifta sig i år? Här hittar du åtta fina presentböcker att ge till det nygifta paret.

Av: SelmaStories
Publicerad: 21 april 2021

Digitala vigslar eller utomhusbröllop med distans – pandemin behöver inte sätta stopp för bröllopsplanerna. Känner du någon som ska gifta sig i år? Här hittar du åtta fina presentböcker att ge till det nygifta paret.

Bok 1

Svensk fältflora av Bo Mossberg, Lennart Stenberg

Inbunden
Köp boken

Denna alldeles nytutkomna och vackra fältflora är en perfekt bröllopspresent! Det här är handboken att ha med sig ut i skog och mark om man vill lära sig mer om blommornas värld. Den omfattar över 1000 olika växter som beskrivs i livfulla bilder, noggrann text och med aktuella utbredningskartor. Den vänder sig till både nybörjare och växtjägare, naturvårdare och ekologer.

Bok 2

Design till vardags av Thomas Lindblad

Inbunden
Köp boken

En snygg coffeetable-bok passar bra som present och om paret du känner dessutom är designintresserade är det här ett givet val. Här kan man läsa om 100 av våra mest älskade vardagsföremål och formgivarna bakom dem. Upptäck, eller återupptäck, besticket Thebe, kastrullen Party, vickningsgaffeln Piruett, konservöppnaren Röda Clara, termosen Kaffemoster, Bernadottepannan och våffeljärnet som kallades Månlandaren.

Bok 3

Jennys sommar av Jenny Warsén

Inbunden
Köp boken

Jenny Warséns nya bok är en given följeslagare i köket under årets varma månader. Förutom mängder av bra recept på grillmiddagar bjuder författaren på härlig midsommarmat, läskande drycker, svalkande efterrätter och gofika. Här hittar man dessutom förslag på picknickmat och hennes bästa tips på vad du kan göra med trädgårdens bär och frukter. En drömmig kokbok helt enkelt!

Bok 4

Svenska noveller av Jerker Virdborg, Ingrid Elam

Bok 5

"Bra citat om kärlek" av Kerstin Johansson

Bok 6

Ut i naturen av Naturskyddsföreningen , Erik Hansson

Inbunden
Köp boken

Den här guiden ger paret inspiration till att hitta ut i det fria. För att ta klivet ut i naturen kan vara en utmaning. Vart ska man gå? Och vad gör man där? Att bara gå ut i skogen och skärpa sinnena kan vara ett första steg. Men det finns så mycket mer att upptäcka i naturen året runt, så många små och stora upplevelser som man inte får missa. Som att spana efter vårtecken eller höstens fågelsträck. Leta efter spår i snön eller knoppar på träd. Skåda stjärnor eller se norrsken. Gå på grodkonsert eller lyssna på ugglor. Spela artbingo med barnen eller åka på björnsafari.

Bok 7

Svensk poesi av Niklas Schiöler, Daniel Möller

Inbunden
Köp boken

En vackert formgiven antologi som samlar nästan 200 poeter och 650 dikter – från runorna till Athena Farrokhzad. Det är dikter som är historiskt betydelsefulla och ständigt aktuella, konstnärligt högtstående och existentiellt angelägna, och som i sin mångfald av uttryck uppenbarar poesins gränslösa möjligheter. En fin och klassisk bokpresent till bröllopsparet!

Bok 8

Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie Mackesy

Inbunden
Köp boken

Konstnären Charlie Mackesys bok är modern fabel. En vardagsfilosofisk och hjärtevärmande berättelse om vänskap och gemenskap. Vi får följa fyra vänner som under en skogspromenad diskuterar vad som på riktigt är viktigt i livet. Illustrationen, där hästen bekänner för pojken att det modigaste han gjort är att ha bett om hjälp, fick stor spridning och konstnären blev kontaktad av människor som tackade honom för bilden som lärt dem att det är modigt att visa svaghet.

En sida till? Fortsätt läs!