Grillbibeln - 6 rykande heta böcker om grillning
Boktips

Grillbibeln - 6 rykande heta böcker om grillning

Fram med grillen! Här listar vi 6 kokböcker som fullkomligt osar av oemotståndliga dofter och nästintill beroendeframkallande smaker. Kött eller vego – det bestämmer du själv. Allt du behöver veta om grillning och recept som passar alla hittar du här.

Av: Simon Brodding
Fotograf: Shutterstock
Publicerad: 18 april 2023

Fram med grillen! Här listar vi 6 kokböcker som fullkomligt osar av oemotståndliga dofter och nästintill beroendeframkallande smaker. Kött eller vego – det bestämmer du själv. Allt du behöver veta om grillning och recept som passar alla hittar du här.

Bok 1

Grilla av Tareq Taylor

Inbunden
Köp boken

Tareq Taylor är en av Sveriges mest omtyckta och folkkära kokboksförfattare och med Grilla kan du känna dig trygg vid stekgallret. Tareq vägleder dig genom både enkla och avancerade recept. Vad sägs som ett helgrillat lamm? Eller en enkel men god kycklingrätt? Tareq har samlat de bästa recepten som passar alla. Dessutom hittar du inspiration och recept på tillbehör i form av såser, röror och sallader i boken. Med Tareqs träffsäkra smaklökar garanteras en smaklig måltid.

Bok 2

Grilla mera vego av Per Ehrlund

Inbunden
Köp boken

Grilla mera vego är ett måste för den som vill grilla grönt! Per Ehrlund är en av Sveriges mest anlitande grillinstruktörer och har skrivit flera böcker om grillad mat. I den här boken har han samlat de allra bästa vegorecepten som passar grillen – allt från vegoburgare till desserter. Dessutom bjuder Per på praktiska exempel som när du bör använda kol respektive briketter, skillnaden mellan direkt och indirekt värme – och mycket mer.

Bok 3

Det godaste till grillat av Lena Söderström

Inbunden
Köp boken

Glöm inte bort tillbehören! I den här boken har Lena Söderström samlat de bästa och godaste tillbehören till grillmåltiden. Röror, sallader, marinader, drinkar och desserter – och så lite till. Det godaste till grillat är proppfull med kryddiga och smakrika recept på alla sorters tillbehör.

Bok 4

Grilla året om av Berit Paulson

Vem har sagt att man bara kan grilla på sommaren? Inte Berit Paulson i alla fall. I Grilla året om hittar du recept och inspiration på hur du kan använda grillen – oavsett säsong. Låt inte vädret hindra dig från att äta dina favoriträtter. Den här boken kanske inspirerar dig att bryta invanda mönster. Berit Pualson bevisar att lite glöd är allt som behövs för att få ihop en festmåltid.

Bok 5

Diadonnas balkangrill av Diana Dontsova

Diana ”Diadonna” Dontsova är en mycket omtyckt receptkreatör som har över hundra tusen följare på Instagram där hon delar med sig av inspirerande matbilder. Diadonnas balkangrill är en inkluderande och välkomnande receptbok med smaker och rätter från Balkans kök som passar alla. Både för den invanda njutaren av Balkans smakrikedom, men också för den som vill utvidga sin smakpalett med oemotståndlig matglädje och samvaro.

Bok 6

Holy smoke BBQ: ingen rök utan kött av Johan Fritzell och Johan Åkerberg

I Holy smoke BBQ får du lära du hur du på bästa sätt tar vara på en annan del av barbecuen – röken! Det här är en lärorik och matnyttig bok om vilken typ av smoker som fungerar bäst för dig, hur du bör tänka när du väljer träslag och lagrar ved – och allt där emellan. Bland recepten hittar du både de mest klassiska som Texas Style BBQ och egna tolkningar á la Holy smokes.

INTERVJUER, TÄVLINGAR, SPECIALERBJUDANDEN OCH FRAMFÖR ALLT - MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!