Här är Tareq Taylors kokböcker
Böckerna

Här är Tareq Taylors kokböcker

Folkkär krögare som lagar mat från världens alla hörn. Tareq Taylor har blivit ett välkänt namn i den svenska tv- och författarvärlden där han charmat en stor publik. Här några av hans fina kokböcker.

Av: Andrea Lindelöw
Fotograf: Peter Carlsson
Publicerad: 29 oktober 2021

Folkkär krögare som lagar mat från världens alla hörn. Tareq Taylor har blivit ett välkänt namn i den svenska tv- och författarvärlden där han charmat en stor publik. Här några av hans fina kokböcker.

Bok 1

Mat som gör gott av Tareq Taylor

Mat bör vara nyttig men också god. Tareq Taylor tycker att vardagsmaten är en viktig nyckel. Med hans tips och verktyg kan vi ta klivet mot en hälsosammare matlagning och bygga upp ett bra skafferi som förenklar matlagningen. Kokboken innehåller rätter som fungerar lika bra mitt i veckan som till festliga högtider.

Bok 2

Tareq Taylors kyckling av Tareq Taylor

En bok om kyckling. Kycklingen kan användas till mycket inom matlagning, i en gryta, på spett, i ugnen eller så kan du fritera den. Här hittar du de bästa recepten på fast food, vardags- och festmat. Kokboken innehåller mycket bra instruktioner i både steg-för-steg och bilder där man enkelt kan kombinera läsningen och matlagningen samtidigt.

Bok 3

Mat på en plåt av Tareq Taylor

Spara tid och minska disken. Att laga middag på en plåt är både enkelt och gott. Tareq Taylors sunda måltidstänk genomsyrar denna kokbok med mindre kött och mer grönt. Det krävs bara några minuters förberedelser av ingredienserna och sen kan du låta ugnen göra resten av jobbet.

Bok 4

Det goda livet av Tareq Taylor och Sara Ask

Sara Ask och Tareq Taylor har tillsammans gjort en kokbok som ska inspirera till bättre hälsa genom maten. Det är enkla recept som inte kräver för mycket tid eller avancerad kunskap för att kunna tillaga. Tareq förbiser inte smaken bara för att det ska vara hälsosamt men också enkelt. Dietisten Sara står för hälsofaktan i boken och tillsammans kompletterar de varandra med sina lärorika kunskaper.

Bok 5

Tareq Taylors matresa

Ännu en inspirerande matresa som tar oss med ut i världen. Denna gång får vi som läsare följa med till Israel och städerna Tel Aviv och Jerusalem där Tareq Taylor med familj upptäcker den godaste maten från Mellanöstern. Kokboken bygger på det hyllade matprogrammet Tareq Taylors matresa från SVT där Tareq tillsammans med sin bror och pappa återvänder till platsen han senast besökte när han var barn.

Bok 6

Middag i en gryta av Tareq Taylor

Tareqs senaste kokbok fokuserar på grytor. Självklart behöver du förbereda ingredienser för själva grytan men sedan löser sig mer eller mindre resten själv. Medan du väntar på att grytan ska bli färdig kan du umgås med dina middagsgäster eller lägga tiden på att duka. Boken innehåller grytor bestående av både grönsaker, kött, fågel och fisk.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Jag accepterar villkoren.