Böckerna som tar dig till sommaren
Boktips

Böckerna som tar dig till sommaren

Ljusa sommarnätter och oförglömliga romanser, dopp i havet och bruna ben. Här är böckerna som tar dig till sommaren.

Av: Moa Dahlgren
Publicerad: 26 juni 2023

Ljusa sommarnätter och oförglömliga romanser, dopp i havet och bruna ben. Här är böckerna som tar dig till sommaren.

Bok 1

Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst

Skärgården och en sommarromans, mer somrigt än så blir det inte. Men ett mord stör den vackra sommaridyllen. Cilla, som precis har blivit dumpad av pojkvännen och flytt ut i skärgården, blir snabbt indragen i utredningen. Det är då hon träffar den strikta men väldigt stiliga polisen Adam. Sommaren tar snabbt en ny vändning.

Bok 2

Musselstranden av Marie Hermanson

Det idylliska sommarhuset på västkusten, havet och de rödaktiga skären utgör den perfekta bilden av sommar. Ulrika tar med sig sina två söner till en barndomens plats, musselstranden. Men de ljuva minnena fördunklas när sönerna gör ett hemskt fynd. På ett soligt västkusten återupplever Ulrika barndomen och det hemska som hände med Maja, en förlorad barndomsväns lillasyster.

Bok 3

Sommarboken av Tove Jansson

En varm sommar på en ö i yttre skärgården. Tove Jansson berättar om en relation som sträcker sig över generationer. På den somriga ön bor Sophia, hennes pappa och hennes farmor. Under en sommar fylld av bad, sol och lek får vi läsa om bandet mellan Sophia och hennes farmor.

Bok 4

Strandcaféet av Lucy Diamond

Sommarkänslor på den engelska sydkusten, en romans och ett pittoreskt café. Evie får möjlighet att ta över sin mosters strandcafé i Cornwall. Hon flyr sitt trista liv och bestämmer sig för att, för en gångs skull, lyckas med något i sitt liv. Men varken kärlek eller att driva ett café visar sig vara lätt. Denna sommar blir början på något nytt. Strandcaféet är första delen i en serie om Evie och livet i Cornwall.

ÖversättareAnn Margret Forsström

Bok 5

Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson

Detta är berättelsen om en tre kvinnor, om en familj. Den utspelar sig på Österlen i ett ljust skimrande, vidsträckt landskap. Sally ärver ett stort släkthus i barndomsparadiset Kivik. Hon bestämmer sig för att flytta ner till sommarparadiset och starta upp pensionat Pomona.

Här möts det förflutna och nutiden. Sally bestämmer sig för att lappa ihop relationen till sin dotter men får samtidigt handskas med sin excentriska mor, som varken vill beröra det förflutna eller sin dotter.  Detta är den första delen i trilogin om Sally och pensionat Pomona.

Bok 6

Sommaren före kriget av Helen Simonson

Sommaren 1914 är en av de varmaste i mannaminne. Beatrice Nash anländer till den lilla staden Sussex för att undervisa i stadens skola. Den välställda familjen Kent tar Beatrice under sina vingar. Här får hon följa med på picknickar och utflykter i sommarhettan.

Samtidigt som kriget kommer allt närmre försöker den fritänkande och självständiga lärarinnan hitta sin plats i det lilla konservativa samhället. Det är sommaren före kriget och det är sommaren då allt förändras.

INTERVJUER, TÄVLINGAR, SPECIALERBJUDANDEN OCH FRAMFÖR ALLT - MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!