Jane Austen möter Bridget Jones – lär känna familjen Bridgerton
Boktips

Jane Austen möter Bridget Jones – lär känna familjen Bridgerton

Begär, makt, klass och kärlek – familjen Bridgertons värld är en beroendeframkallande sådan. Julia Quinns böcker och Netflix-serien som är baserad på dem har blivit en succé världen över.

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Liam Daniel/Netflix
Publicerad: 03 maj 2023

Begär, makt, klass och kärlek – familjen Bridgertons värld är en beroendeframkallande sådan. Julia Quinns böcker och Netflix-serien som är baserad på dem har blivit en succé världen över.

”Om du aldrig läst romance, börja här.”

Så skrev Washington Post om Julia Quinns böcker. Familjen Bridgerton har blivit en internationell bästsäljare och böckerna har onekligen fått många läsare att få upp ögonen för romance. Serien består av åtta fristående böcker, varje bok med ett av syskonen Bridgerton i fokus: Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory och Hyacinth. Familjen Bridgerton utspelar sig i det tidiga 1800-talets London, i de välbärgades värld där klass och status är av yttersta vikt.

För den som plöjt och älskat bokserien är Julia Quinn nu aktuell med en ny bokserie om 1800-talets London, samt nya serien Queen Charlotte, en spin off hon skapat ihop med Shonda Rimes. Även Queen Charlotte finns i bokform!

Missa inte! Bridgerton-författaren: ”Alla älskar känslan av att bli förälskad”

Författaren Julia Quinn, Foto: Roberto Filho

Författaren Julia Quinn, Foto: Roberto Filho

Alla böcker i Familjen Bridgerton-serien

Bok 1

Familjen Bridgerton. En annorlunda allians av Julia Quinn

I den första boken om familjen Bridgerton får vi följa Daphne Bridgerton. Hon är både smart och vacker men blir ändå alltid uppvaktad av män hon inte är intresserad av. Men när broderns bästa vän Simon Basset kommer till London förändras allt. Tillsammans kommer de på en elegant plan – en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrar borta från Simon. Men det är inte alltid lätt att hålla koll på vad som är på riktigt och vad som är på låtsas…

Bok 2

Daphnes epilog

Hur gick det egentligen för Daphne sedan?

Bok 3

Familjen Bridgerton. En oväntad förälskelse av Julia Quinn

Enligt skvaller i Londons överklasskretsar är Greve Anthony Bridgerton en av stadens mest kända festprissar som ingen tror kommer att gifta sig. Men vad ingen vet är att han faktiskt har hittat sin blivande brud. Tyvärr är hans blivande fästmös ansvarsfulla syster fast besluten att förhindra förlovningen.

Bok 4

Anthonys epilog

Hur gick det sen för Anthony Bridgerton?

Bok 5

Familjen Bridgerton. En förtrollande hemlighet av Julia Quinn

Sophie Beckett har, trots att hon är dotter till en greve, degraderats till tjänarinna av sin styvmor. Det är nästan omöjligt för henne att smita in på Lady Bridgertons maskeradbal, men plötsligt får hon chansen att delta. Med hjälp av sin mask kan hon dölja sin sanna identitet och klass. När hon träffar Benedict Bridgerton på balen, känner hon sig som en prinsessa och verkligheten bleknar. Tyvärr vet hon att hennes förtrollning kommer att brytas vid midnatt. Benedict, å sin sida, kan inte släppa tanken på den mystiska kvinnan i silverklänning efter balen. Han undrar vem hon är och hur han kan hitta henne

Bok 6

Benedicts epilog

Hur gick det sen för Benedict Bridgerton?

Bok 7

Familjen Bridgerton. En oundviklig längtan av Julia Quinn

Penelope Featherington är föräldskad i sin bästa väns äldre bror, Colin Bridgerton. Hon har hållit sin förälskelse hemlig i många år och trodde att hon kände Colin väl. Men när hon råkar avslöja hans djupaste hemlighet börjar hon tvivla på sig själv. Colin är trött på att bli betraktad som en yta charmör och skvallerkolumnisten Lady Whistledown verkar nämna honom i varje nummer, vilket han också är trött på. När han återvänder till London efter en lång resa, upptäcker han att Penelope har förändrats, och han ser henne på ett nytt sätt…

Bok 8

Colins epilog

Hur gick det sen för Colin Bridgerton?

Bok 9

Familjen Bridgerton. Ett minnesvärt frieri av Julia Quinn

Efter att Eloise Bridgerton har skickat ett kondoleansbrev till Sir Philip för hans frus bortgång, börjar de två brevväxla. Korrespondensen sträcker sig över en lång tid, och Eloise finner sig njuta av deras djupa och intellektuella samtal. Men när Sir Philip plötsligt frågar om Eloise vill gifta sig med honom i ett av breven blir hon förvånad och osäker. Hon undrar om det är lämpligt att gifta sig med en man som hon aldrig har träffat personligen, men samtidigt känner hon en stark koppling till honom. Eloise står inför ett svårt beslut som kan förändra hennes liv.

Bok 10

Eloises epilog

Hur gick det sen för Eloise Bridgerton?

Bok 11

Familjen Bridgerton: En oemotståndlig frestelse av Julia Quinn

Michael Stirling, Londons mest ökända ungkarl, har alltid varit en charmör och har aldrig haft problem med att fånga kvinnors uppmärksamhet. Men när han möter Francesca Bridgerton känner han en intensiv attraktion som han aldrig känt tidigare, och blir handlöst förälskad. Tyvärr tillhör Francescas hjärta redan någon annan, så han bestämmer sig för att leva med sin olyckliga kärlek. Men en dag vänder Francescas liv helt och plötsligt får Michael möjligheten att öppna sitt hjärta för henne och uttrycka sina känslor. Frågan är om han vågar göra det.

 

Bok 12

Francescas epilog

Hur gick det sen för Francesca Brdgerton?

Bok 13

Familjen Bridgerton: En oförglömlig kyss av Julia Quinn

Gareth St. Clair är en ung man som har spenderat större delen av sitt liv på jakt efter sin sanna passion. Trots att han har en god utbildning och privilegierad bakgrund har han känt sig rastlös och sökande. När han träffar Hyacinth Bridgerton, en kvick och intelligent kvinna som är en mästare på att lösa problem, känner han en omedelbar koppling till henne. Hyacinth, som alltid har följt sitt hjärta och aldrig brytt sig om konventioner, är fascinerad av Gareths inre liv och hans sökande efter mening. När Gareth berättar om sin senaste passion – att hitta en sällsynt orkidé – erbjuder Hyacinth sin hjälp för att söka efter blomman i det vilda. Under deras sökande börjar de att inse att de kanske har hittat mer än bara en orkidé…

Bok 14

Hyacinths epilog

Hur gick det sen för Hyacinth Bridgerton?

Bok 15

Familjen Bridgerton. Ett livsavgörande ögonblick av Julia Quinn

Lucy Abernathy är förlovad, men när hon möter Gregory Bridgerton så börjar hon tvivla på om hon verkligen har valt rätt partner. Gregory är en romantiker som är övertygad om att Hermione Watson är den rätta för honom, men Hermione har redan ett annat hjärta att ge till. Lucy allierar sig med Gregory för att hjälpa honom att vinna Hermiones kärlek. Men ju mer tid hon spenderar med Gregory, desto mer komplexa känslor börjar hon känna för honom. Detta är ett stort problem eftersom hon redan är förlovad med en annan man. Men vad händer om Gregory faktiskt är den rätte för henne?

Bok 16

Gregorys epilog

Hur gick det sen för Gregory Bridgerton?

Läs också den här spin off-boken

Queen Charlotte

Queen Charlotte

Julia Quinn och Shonda Rimes
Mjukband
195 kr 199 kr
Köp boken

I en helt ny bok i Bridgertons universum av Julia Quinn och Shonda Rhimes, följer vi historien om en tysk prinsessa vid namn Charlotte av Mecklenburg-Strelitz, som möter en blivande kung på en solig dag i september 1761. Trots att de bara känt varandra i några timmar, gifter de sig. Charlotte visar sig vara mycket envis och intelligent, men dessa egenskaper är inte vad det brittiska hovet förväntar sig av en blivande drottning. Trots detta visar sig Charlotte vara precis vad kungen behöver för att dölja sina hemligheter som kan äventyra monarkin. Som drottning måste Charlotte lära sig det politiska spelet och samtidigt vakta sitt hjärta eftersom hon har förälskat sig i kungen, trots hans försök att hålla henne på avstånd.

Läs mer