7 mysiga feelgood-romaner i brittisk miljö
Boktips

7 mysiga feelgood-romaner i brittisk miljö

Ståtliga herrgårdar, charmiga boklådor och massvis med te – det är något särskilt med böcker som utspelar sig i brittisk miljö. SelmaStories tipsar om sju feelgood-favoriter med hög mysfaktor!

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Getty / Nastasic
Publicerad: 12 januari 2023

Ståtliga herrgårdar, charmiga boklådor och massvis med te – det är något särskilt med böcker som utspelar sig i brittisk miljö. SelmaStories tipsar om sju feelgood-favoriter med hög mysfaktor!

Bok 1

Ambassadören på Portland Place av Denize Karabuda

Inbunden
219 kr
Köp boken

William Fogelström har precis blivit utnämnd till ambassadör i London, en höjdpunkt i karriären. Relationen med frun Louise har länge gått på sparlåga, och en dag överraskas hon honom med att vilja satsa på sin egen karriär i Stockholm. William står handfallen och saknar sin dotter Julia. När årets Nobelpristagare i litteratur tillkännages åker William hem till den mycket färgstarka och frispråkiga författaren Constance Miller för att gratulera och räcka över en blombukett. Det är starten på en förblindande kärleksaffär som ställer hela Williams liv på ända.

Bok 2

Kära Emmie Blue av Lia Louis

danskt band
189 kr
Köp boken

En ballong, ett brev och en bekännelse. Emmie är 16 år gammal när hon släpper iväg en röd ballong med ett brev vid den brittiska kusten. I brevet står hennes namn, hennes mailadress och en hemlighet hon vill frigöra sig från. Lucas hittar ballongen vid en strand i Frankrike och tar kontakt med Emmie, detta blir början på deras vänskap. 14 år senare är Emmie 30 år gammal och hopplöst kär i mannen som hittade hennes ballong för alla dessa år sedan. När hon åker till Frankrike för att hälsa på Lucas och fira deras gemensamma 30-årsdag tror Emmie att han äntligen kommer ställa frågan hon drömt om i nio år.

Översättare: Christina Mansicka

Bok 3

Nya tider på Flanagans av Åsa Hellberg

Pocket
69 kr
Köp boken

Den tredje och avslutande delen i Åsa Hellbergs serie om Flanagans. Frankie älskar att driva hotell. Systern Billie däremot är långt borta och fokuserar på sin skådespelarkarriär, men det gör inget. Så länge Frankie har sin familj och teamet på Flanagans vid sin sida kan hon utföra mirakel. Men när hennes äktenskap spricker kraschar hon och det blir tydligt att Frankie inte längre klarar sig på egen hand. För Billie kommer ropet på hjälp olägligt. Hon har precis landat filmrollen som alla stjärnor och konkurrenter vill ha, har flyttat till New York och är vilt förälskad. Världen ligger öppen för henne. Men hur säger man nej till en älskad syster?

Bok 4

I hjärtats bibliotek av Phaedra Patrick

Pocket
69 kr
Köp boken

Martha Storm ångrar att hon aldrig skaffade familj. Hon är drygt 40 och orkar inte ta tag i sitt liv. Hon älskar att läsa och skriva, men vikariatet på biblioteket är osäkert. En dag får hon en mystisk bok med posten. Den innehåller en hälsning från hennes mormor. Men mormor Zelda har varit död sedan länge … Martha bestämmer sig för att ta reda på sanningen, och när hon börjar nysta i det förflutna upptäcker hon familjehemligheter som kommer att förändra hennes liv.

Översättare: Ann Björkhem

Bok 5

Familjen Bridgerton. Ett livsavgörande ögonblick av Julia Quinn

danskt band
189 kr
Köp boken

Den åttonde och sista boken i Bridgerton-serien. Gregory Bridgerton är en riktig romantiker och när han träffar Hermione Watson är han övertygad om att hon är den rätta. Men han vet inte att hennes hjärta tillhör någon annan. Hermiones väninna, Lucy Abernathy, allierar sig dock med Gregory för att hjälpa honom att vinna Hermiones kärlek. Men efter ett tag börjar Lucy få komplexa känslor för Gregory, något som är ett stort problem – hon är nämligen förlovad med en annan.

Översättare: Anna Thuresson

Bok 6

Dockmakerskan av Elizabeth Macneal

Inbunden
219 kr
Köp boken

London, 1850. Iris jobbar tillsammans med sin syster i en leksaksaffär, där de syr dockor tills fingrarna blöder för att försörja sin familj. Men Iris drömmer om ett annat liv. Så när hon blir erbjuden att stå modell för konstnären Louis Frost trotsar hon sin familj och tar chansen. Av en slump möter hon djuruppfödaren Silas, ett möte som för Silas blir början på något nytt.

Översättare: Manne Svensson

Bok 7

Den sista sommaren i Cornwall av Liz Fenwick

Författaren och historikern Hebe är 53 år gammal när hon får diagnosen Alzheimers. Hon flyr London och köper en gammal herrgård i Cornwall. Hebes systerdotter Lucy kommer dit för att hjälpa till med upprustningen av herrgården – och för att fly undan pressens skriverier om hennes kärleksaffär med en gift politiker. Tillsammans hjälps de två kvinnorna åt att hantera varsin livssituation och en vänskap uppstår mellan dem.

Översättare: Örjan Sjögren

Läs mer: 5 sommarböcker att läsa om och om igen

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!