Författaren bakom Bridgerton – allt om serien Smythe-Smith
Boktips

Författaren bakom Bridgerton – allt om serien Smythe-Smith

Förälskelse och intriger i 1800-talets London. Efter succén med böckerna och Netflix-serien Familjen Bridgerton släpptes en annan av Julia Quinns historiska bokserier på svenska. Denna gång får vi träffa adliga kvinnor och män i Smythe-Smith-kvartetten.

Av: Andrea Lindelöw
Publicerad: 05 juli 2022

Förälskelse och intriger i 1800-talets London. Efter succén med böckerna och Netflix-serien Familjen Bridgerton släpptes en annan av Julia Quinns historiska bokserier på svenska. Denna gång får vi träffa adliga kvinnor och män i Smythe-Smith-kvartetten.

Den amerikanska romantikförfattaren Julia Quinn har blivit hyllad för sin bästsäljande och prisbelönta bokserie om Familjen Bridgerton. Serien nådde nya höjder när Netflix-serien släpptes och blev känd världen över. Men ännu är det inte slut på överklassromantiken. I augusti 2021 släpptes den första boken av fyra i en ny berättelse om Londons societet.

Den sista och fjärde boken Sir Richards hemligheter gavs ut i juli 2022 och följer sir Richard Kenworthy när han uppvaktar cellisten Iris Smythe-Smith.

Missa inte SelmaStories intervju med Julia Quinn!

Alla böcker i Smythe-Smith-kvartetten

Bok 1

Som i en dröm av Julia Quinn

Sugen på 1800-talsglamour? I Som i en dröm möter vi Honoria Smythe-Smith. Hon är riktigt dålig på att spela fiol och, dessvärre, kär i sin storebrors bästa vän. Marcus Holroyd är earlen av Chatteris och hopplöst förälskad. I sin bästa väns lillasyster…

Bok 2

En natt som denna av Julia Quinn

I den andra delen i kvartetten får vi läsa om barnflickan Anne Wynter som inte är den hon utger sig för att vara. Efter år av oönskade närmanden från andra män är den stilige greven av Winstead den förste som frestar henne, men en barnflicka ska väl inte flirta med en adelsman… eller?

Bok 3

Summan av alla kyssar av Julia Quinn

I den tredje delen i kvartetten får vi läsa om Sarah Pleinsworth. Hon styrs av sina känslor och är utåtriktad. Alla vet att hon aldrig har förlåtit den smarta Hugh Prentice för den duell som nästan splittrade hennes familj. Och det skulle inte göra någon skillnad om hon skulle förlåta honom då hans personlighet är allt annat än charmig. Men när de under en hel vecka tvingas umgås leder det ena till det andra. Det blir fler kyssar än bara en.

Bok 4

Sir Richards hemligheter av Julia Quinn

Sir Richard Kenworthy har mindre än en månad på sig att hitta en lämplig brud. Han har varken tid att vara kräsen eller spela svårfångad. Men så får han syn på kvinnan som spelar cello på Smythe-Smiths årliga konsert och vet direkt att hon är den rätta. Kvinnan bakom cellon är Iris Smythe-Smith. Med sitt ljusa hår, blyga uppsyn och sin torra och underfundiga humor är hon van att hamna i skymundan, och blir misstänksam av sir Richards uppvaktningar. När han friar till henne kan hon inte släppa tanken på att det är något han döljer, trots att hennes hjärta inte vill något annat än att få bli hans.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer om Bridgerton!