Hihi! Fnissiga och relaterbara romaner
Boktips

Hihi! Fnissiga och relaterbara romaner

Vi kan alla ljuga och säga att vi inte tycker om att bli lite chockade. Men när skandalerna uppdagas finns det inget som kan hindra det där fnittret från att bubbla upp i halsen. Kolla in dessa fnissiga och lite smått skandalösa romaner med hög igenkänningsfaktor!

Av: Clara Castenfelt
Fotograf: Brooke Cagle / Unsplash

Vi kan alla ljuga och säga att vi inte tycker om att bli lite chockade. Men när skandalerna uppdagas finns det inget som kan hindra det där fnittret från att bubbla upp i halsen. Kolla in dessa fnissiga och lite smått skandalösa romaner med hög igenkänningsfaktor!

Bok 1

Mina sju ex av Lucy Vine

29 åriga Esther har haft sju ex, och av en ren slump hittar hon ett gammalt magasin med en artikel om sju olika typer av relationer man kan ha i sitt liv. Första kärleken, jobbmisstaget, KK-relationen, reboundet, den missade chansen, idioten och den seriösa. Bland dem finns den rätta, enligt artikeln. Hennes vänner skrattar åt idén, men Esther inser att hon kan tydligt placera alla sina ex i varsin kategori. Hon bestämmer sig för att ta sig an uppdraget att träffa alla sina ex i förhoppningen att (åter)finna mr right. En smart bok som bjuder på både pirr och fnissar!

Översättare: Sebastian Gröndahl

Bok 2

Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Inbunden
Köp boken

Knut, en medelålders författare och kulturman, kämpar för att hålla jämna steg med nya och spännande röster inom litteraturen. Trots en framgångsrik roman för tjugo år sedan, har han misslyckats med att följa upp det. Efter att hans senaste bok avvisades av redaktören för dess bristande kvalitet, ser han Litteraturfestivalen i Lillehammer som en andra chans att bevisa sig själv.

Bok 3

Love hack av Isabel Nylund

Inbunden
Köp boken

Efter femton år tillsammans och två barn, har Julia och Niko blivit som alla andra. Under en parmiddag diskuterar de fördelarna med ett öppet förhållande och samma kväll träffar Julia en bekant från tonåren som tände en gnista. Kan de knäcka tidernas love hack och byta ut vardagen mot äventyr, utan att förlora någonting?

En fartfylld och träffsäker samtidskomedi om kärlek, besatthet, daddy issues och monogami.

Bok 4

Den förste av Marit Furn

Inbunden
Köp boken

Erik, en gång känd som ”den unge ångvälten” i huvudstadens kulturliv, köper en gård i Dalarna i hopp om en nystart. Han blir snabbt indragen i de lokala konflikterna och när han får bygden att sätta upp en storslagen pjäs om Gustav Vasa blir han en furste av både modernt och uråldrigt snitt. Marit Furns roman om kultur och arv, ensamhet och makt, tecknar en bild av ett Sverige där i går och i dag kan te sig otroligt lika.

Bok 5

Raka vägen hem av Klara Grede

Inbunden
Köp boken

Syskonen återvänder till sitt barndomshem för att ordna begravningen av sin pappa, men ingen av dem har tid. Jack är stressad över sin ofärdiga roman, Robin vill spela fotboll och Isa måste undvika sin ungdomskärlek. Indra, det fjärde syskonet, nämns inte och ingen förstår varför. Under dagarna i huset försöker syskonen återerövra något av det de hade tillsammans som barn och mötas på riktigt igen. Raka vägen hem är en roman om förlust och saknad, men också om stor kärlek.

Bok 6

Från och med nu av Martina Haag

Inbunden
Köp boken

Vännerna Malin och Tanja bestämmer sig för att uppfylla sina livsdrömmar inom ett år. De ställer sig inga hinder i vägen och ger sig ut på en resa som kommer att förändra dem för alltid. Under denna episka äventyrsresa inser de vikten av att vara modig, att omfamna vänskap och att leva livet fullt ut

INTERVJUER, TÄVLINGAR, SPECIALERBJUDANDEN OCH FRAMFÖR ALLT - MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!