7 heta romanceböcker att läsa våren 2023
Boktips

7 heta romanceböcker att läsa våren 2023

Vårens romanceutgivning är full av värme, humor och spirande känslor. Här har vi listat sju heta romanceböcker som kommer ge dig fjärilar i magen.

Av: SELMASTORIES
Fotograf: Shutterstock
Publicerad: 01 februari 2023

Vårens romanceutgivning är full av värme, humor och spirande känslor. Här har vi listat sju heta romanceböcker som kommer ge dig fjärilar i magen.

Bok 1

Genom ljus och mörker av Anna Larsson

danskt band
Köp boken

Genom ljus och mörker är en underbar feelgood med sorgkant som handlar om en kärlek mellan två personer som finner varandra mot alla odds.

Rebecka har gjort karriär på ett framgångsrikt fastighetsbolag, festar för mycket, tappar kontakten med nära vänner och känner sig vilsen i livet. Hon längtar efter ett göra riktig skillnad i världen. Allt vänds upp och ned när hon möter den nya kollegan Rory som är en tuff förhandlare och verkar stå för allt hon föraktar, samtidigt är han karismatisk och inkännande. Rebecka inser snart att Rory döljer sig en rad mörka hemligheter. Vem är han egentligen?

Rebecka och Rory kastas in i ett kaos av passion, skam och livslögner som tar dem ända till Isle of Skye.

Bok 2

Ett otänkbart öde av Simona Ahrnstedt

Inbunden
Köp boken

Simona Ahrnstedt är tillbaka med en svindlande kärlekshistoria i en historisk brytningstid. Året är 1884 i Sverige – kvinnokampen går i motvind när en ny elit intar makten. Den unga Alexandra Rosenkvist befinner sig långt från sin by efter en omvälvande skandal. En man med ett mörkt förflutet får i uppdrag att hämta hem henne. Under deras färd genom landet med olika transportmedel verkar de inte ha något gemensamt, men trots detta börjar förbjudna känslor att växa fram. Men Alexandras konservativa familj som väntar i Stockholm har andra planer för hennes framtid…

Bok 3

9 november av Colleen Hoover

danskt band
Köp boken

En kärleksroman där Fallon möter Ben när hon ska flytta till New York från Los Angeles – där de endast hinner spendera en dag tillsammans. Den oväntade kemin och gnistan de känner mellan varandra gör att de bestämmer sig för att ses på samma plats, samma datum, varje år. Och varje år ses de, men Fallon börjar misstänka att Ben bara skådespelar för att få till den perfekta ploten i sin kärleksroman han skriver.

Översättare: Susanne Nobel

Bok 4

Dansar i mörkret av Heléne Holmström

Bente blir en dag kontaktad av en parisisk väninna om ett gammalt inskription hon hittade i en vinflaska på ett gammalt skepp. Den har en svensk inskription och väninnan vill därför ha Bentes hjälp med översättning. Bente inser efter lite efterforskning att flaskan verkar ha en spännande historia som leder tillbaka till en svensk mans insatser under andra världskriget. Hon får genast en programidé!

Berättelsen om det franska Bordeauxvinet skulle kunna bli hennes chans till upprättelse. Didrik Holgersson är en erkänd historiker och folkkär tv-profil som när han blir lämnad av sin fru får anledning att ifrågasätta sitt liv. Därför kommer erbjudandet om att medverka i ett program om historia och vin i ett perfekt läge. I sin resa genom Frankrike där de nystar om krigets grymheter lär de också känna sig själva och får skäl att omvärdera sina drömmar och mål.

Bok 5

Ellens val: Hemligheten av Elvira Berg

danskt band
Köp boken

Äntligen kan vi läsa den efterlängtade sjunde delen i romanserien Ellens val under våren. Ellen och Carl har 1918 fått sina tvillingar och kämpar för att få ihop tillvaron. När ska Ellen kunna hinna skriva igen? Gabriella vill bli modeskapare men får motstånd från familj och bekanta att det inte är något en gift kvinna med barn bör jobba med. Det blir värre när prästen Johannes Borelius hotar med att göra livet svårare för flera av kvinnorna i Ljungsala.

 

Bok 6

Cleopatra av Eloisa James

Första boken i den charmiga historiska romance-serien Wallflowerserien. Cleopatra Lewis är en kvinna som inte gillar samhällets förväntningar och har inga planer att gifta sig. Hon går till en klädaffär för att sy upp oattraktiva klänningar men lämnar affären som ägare av hela stället. Jake Astor Addison, en amerikan som är i London för affärsärenden, blir chockad när han upptäcker att kvinnan har köpt butiken som var tänkt att bli hans nästa stora investering. Deras vägar möts och de har en annorlunda överenskommelse. Jake är fascinerad av Cleo, men hon värnar om sin självständighet och låter sig inte enkelt charmas. Har Jake en chans med henne trots hans tvivelaktiga bakgrund?

Översättare: Maria Fredriksson

Bok 7

Lika grannar leka bäst av Olivia Reimhagen

Lika grannar leka bäst är en hjärtevärmande feelgood om att hitta sig själv och våga stå upp för det man tror på. Nora och grannen Sam har legat i ett sprattkrig sedan hon flyttade in, men minnet om varför bråket startade börjar tyna bort. Plötsligt får de veta att de är tvungna att flytta från sin hyresbostad för ett nytt köpcentrum ska byggas. Hyresgästernas öde hänger på att Nora och Sam kan lägga sin rivalitet åt sidan och samarbeta för att nå det omöjliga.

INTERVJUER, TÄVLINGAR, SPECIALERBJUDANDEN OCH FRAMFÖR ALLT - MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!