Förboka höstens boknyheter till superpriser!
Boktips

Förboka höstens boknyheter till superpriser!

Det är en riktigt bra bokhöst i år, med flera hett efterlängtade släpp. Förboka din efterlängtade läsning redan nu så dunsar den ner i brevlådan så fort den finns ute.

Av: SelmaStories
Publicerad: 15 augusti 2023

Det är en riktigt bra bokhöst i år, med flera hett efterlängtade släpp. Förboka din efterlängtade läsning redan nu så dunsar den ner i brevlådan så fort den finns ute.

Bok 1

Jag kommer att hitta nyckeln av Alex Ahndoril

I Jag kommer att hitta nyckeln, första delen i en ny pusseldeckarserie av författarparet bakom Lars Kepler, dras privatdetektiven Julia Stark in i en gåtfull intrig när en man finner ett oroväckande foto på sin telefon efter en bolagsstämma. Tillsammans med av sin exman Sidney Mendelson, en polis, reser Julia till ett lyxigt gods för att avslöja sanningen bakom bilden.

Bok 2

Vilseledaren av Viveca Sten

Sex studenter reser till Åre för en skidsemester, men snart blir en av dem dödligt offer. Var det en tragisk olycka eller något mörkare? Poliserna Hanna Ahlander och Daniel Lindskog, båda kämpande med sina egna känslomässiga utmaningar, tar sig an mysteriet. Vilseledaren är den fjärde boken i serien Åremorden av Viveca Sten, spänning och relationer med de vackra och dramatiska fjällen som bakgrund.

Bok 3

Ödet och hoppet av Niklas Natt Och Dag

Niklas Natt och Dag är äntligen tillbaka med en fängslande historisk romanserie. Året är 1434, mitt under Kalmarunionens turbulenta tid. Måns Bengtsson skickas på uppdrag för att stödja upproraren Engelbrekt Engelbrektsson, medan dramatiken samtidigt vecklar ut sig i hemmet på Göksholm. I Ödet och hoppet utforskar Natt och Dag Sveriges medeltida mysterier genom fiktion, med en personlig koppling då han är ättling till huvudkaraktären.

 

 

Bok 4

Den italienska flickan av Lucinda Riley

En efterlängtad översättning av en av Lucinda Rileys älskade romaner. I Neapels gränder växer Rosanna Menici upp, en flicka med en strålande röst och en stark vilja. Hon möter den talangfulla operasångaren Roberto Rossini, och en brinnande kärlek blossar upp mellan dem, djupt förankrad i deras passion för musiken. Men deras kärleksaffär är komplicerad, präglad av besatthet och svek. Deras berättelse, som utspelar sig mot Italiens underbara fond, utforskar sökandet efter identitet och äkta lycka.

Översättare: Anna Thuresson

Bok 5

Glasmannen av Anders De La Motte

I den andra boken i Askerserien kontaktas Kriminalinspektör Leo Asker av sin frånvarande far efter att en kropp utan ögon hittats. Samtidigt flyttar Martin Hill till ett isolerat gods, lockad av berättelser om utomjordiska besök på en privat ö som finns på ägorna. Han stöter även på andra märkliga fenomen, inklusive kroppar utan ögon… När Leo och Martin gräver djupare väcks en gammal närvaro med en osläckt törst.

Bok 6

The woman in me SVENSK UTGÅVA av Britney Spears

I The woman in me delar Britney Spears sin sanna berättelse, ärlig och osminkad. Det är en berättelse om mod, förlust och återfinnande av hopp och frihet. Detta är Britneys oförvanskade sanning, berättad på hennes egna villkor.

Översättare: Christian Thurban, Katarina Jansson

Bok 7

Gruppen av Sigge Eklund

Hanna anländer till Madrid för att arbeta på Pradomuseet och lockas starkt av stadens mystik. Hon möter en grupp livfulla svenska ungdomar som lever livet fullt ut varje sommarkväll. Trots att hon söker deras acceptans, finner hon sig snart intrasslad i bedrägeri och dolda agendor. Gruppen av Sigge Eklund dyker djupt in i teman om identitet och bedrägeri, och är hans första roman sedan den kritikerrosade In i labyrinten.

Bok 8

Älska dig länge av Mons Kallentoft

I Älska dig länge, den andra delen av thrillerserien Underdogs, kastas kriminalkommissarie Leo Madvig in i ett bisarrt mordfall med ritualistiska inslag i Skärholmen  När han senare under en semester i Tokyo möter en mordutredare som arbetar med ett liknande fall, inser han att de kan jaga en internationell seriemördare. Leo får vännen Lulu och det datorbegåvade men svårt muskelsjuka geniet Vic att kasta sig in i utredningen, medan tiden rinner ut och offerantalet växer. Romanen är en intensiv thriller som utforskar en värld utan gudomlig närvaro, där endast kärlekens hopp återstår.

Bok 9

Genom blå hagar av Claire Keegan

En ny bok av Clarie Keegan är en högstidsstund för hennes hängivna läsare, så också med den svenska översättningen av Walk the blue: Genom blå hagar. En mästerlig samling av åtta noveller som skildrar individer i Irland som kämpar med sitt förflutna samtidigt som de navigerar mot en osäker framtid. Keegan fångar som alltid komplexiteten i det mänskliga på ett helt unikt sätt.

Översättare: Erik Andersson

Läs mer