7 böcker för dig som älskar Bridgerton-serien
Böckerna

7 böcker för dig som älskar Bridgerton-serien

Har du redan slukat hela Julia Quinns Bridgerton-serie och sett klart alla tillgängliga TV-avsnitt? Här är böckerna för dig!

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Liam Daniel/Netflix
Publicerad: 20 september 2021

Har du redan slukat hela Julia Quinns Bridgerton-serie och sett klart alla tillgängliga TV-avsnitt? Här är böckerna för dig!

Bok 1

Som i en dröm av Julia Quinn

Som tur för alla med akut abstinens efter exakt den miljö Bridgertonserien utspelar sig i så har en ny serie av Julia Quinn precis börjat komma ut på svenska: Smythe-Smith-kvartetten. Familjen Smythe-Smith har som årlig tradition en musikkonsert som är en sorg för Londonadelns ören, men som alla likväl besöker. I första boken är det Honoria Smyth-Smith som är i fokus och det är en läsupplelse som innehåller allt: romantik, drama, vackra kläder och en hel massa hertigar!

Bok 2

Jul i rubinrött av Amanda Hellberg

En svensk Bridgerton - ja, det här är så nära man kommer! Amanda hellbergs serie som inleddes med Jul i krinolin fortsätter här i samma still, fast hetare. Det är julen 1888 och Nina Swartensköld på på Dackesta herrgård är djupt olycklig trots att hon verkar ha allt. När den frisinnade privatläraren Johan Mahler anländer för att undervisa sonen och bo på godset sker det otänkbara – Nina blir kär och känslorna är besvarade. Medan vintermörkret sänker sig brinner den hemliga förälskelsens låga allt starkare...

Bok 3

Hemligheter i sommarnatten av Lisa Kleypas

Kostymtrenden har gjort att många världskända romanceförfattare äntligen översätts till svenska. Ett exempel är serien Väninnor och författaren Lisa Kleypas, där denna första bok är Henligheter i sommarnatten. I centrum av handlingen står den vackra Annabelle Peyton. Hon hade kunnat välja vilken man som helst, om hon bara haft en förmögenhet. Men hennes familj är på gränsen till ruin och det är Annabelles uppgift att hitta en välbärgad man som kan rädda dem.

Bok 4

Åren i Paris av Paula McLain

Åren i Paris är en otrolig berättelse om en stor och smärtsam kärlek mellan två verkliga, historiska personer: Hadley Rickardson och Ernest Hemingway. Det är kärlek vid första ögonkastet och tillsammans bestämmer de sig för att lämna USA. De hamnar mitt i det turbulenta konstnärslivet i 1920-talets Paris – de bor trångt och fattigt, men umgås med Gertrude Stein, Ezra Pound och makarna Fitzgerald; med miljonärer, konstnärer och bohemer. En omvälvande tid, som till slut får kärleken att krackelera.

Bok 5

Rött, vitt och kungligt blått av Casey McQuiston

En roman som utspelar sig i modern tid, men med helt rätt känsla! I Rött, vitt och kungligt blått har USA en kvinnlig president och henne son heter Alex Claremont-Diaz - och han vet hur man syns på sociala medier. Problemet är bara att Alex har en ärkefiende, prins Henry av Wales. När ett bråk mellan dem hamnar på hela världens löpsedlar måste de ofrivilligt låtsas vara vänner tills stormen har blåst över. Men snart utvecklas den falska vänskapen till något mycket mer ...

Bok 6

Stolthet och fördom av Jane Austen

Klassikernas klassiker för alla som älskar 1800-talets relationer och draman! Berättelsen om hur Elizabeth Bennet och den svåråtkomlige mr Darcy på kringliga vägar kantade av förvecklingar och högmod långsamt närmar sig varandra hör till litteraturhistoriens verkliga höjdpunkter. Med sitt rika och engagerande persongalleri, sina vackra miljöer och med sin subtila humor har romanen inspirerat och fängslat läsare i över 200 år.

Bok 7

Huset Longbourn av Jo Baker

Ta en tur "bakom kulisserna" till Jane Austens Stolthet och fördom - nämligen in i köket. Parallellt med kärlekshistorien mellan Mr Darcy och Elisabeth löper romansen mellan den unga köksflickan Sarah och butlern James Smith. Samtidigt som läsaren får kika in i hushållets köksfönster pågår Austens originalberättelse i de finare rummen en trappa upp.

Läs mer historisk romantik