Hannah och Amanda:
Författare

Hannah och Amanda: "Systerskap är allt för oss!"

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 20 februari 2019

Två systrar som skriver om … två systrar! I Hannah och Amandas avslutande del i trilogin om systrarna Vanessa och Alicia får vi följa med dem till Kalifornien.

Förälskelsen är den avslutande delen i trilogin om systrarna Vanessa och Alicia. Kommer ni att sakna dem?

– I och med trilogin som finns de ju för evigt. Och vem vet i vilken form vi träffar dem i nästa gång. När vi arbetade med sista delen blev vi sugna på fler. Så man vet aldrig, även om inget är bestämt runt deras framtid…

Finns det mycket av er själva hos Vanessa och Alicia?

– När man skriver hämtar man alltid otroligt mycket ur sitt eget liv. Klart det finns personlighetsdrag hos Vanessa och Alicia som påminner om oss men inget som hänt dem har hänt oss på riktigt.

I Förälskelsen söker de två systrarna lyckan i LA. Har ni en hemlig dröm om ett liv i Kalifornien?

–  Vår medförfattare bor i LA så vi blev så inspirerade av det och lät dem flytta dit. Det skulle så klart vara spännande och härligt att spendera lite tid där någon gång i framtiden.

Har ni varit där mycket?

–  Nä, bara en gång tillsammans när vi var femton och tjugo år. Men det går ju att uppleva mycket av livet i LA på instagram…

Berätta om de nya omslagen!
– Vi är så nöjda. Det är illustratören Lovisa Burfitt som gjort dem och hon är ett geni. Hon har verkligen fångar det vi vill förmedla med omslagen.

Vad betyder systerskap för er?

–  Allt! Framförallt får man inte glömma att man inte behöver ha blodsband för att känna systerskap.

Finns det några systrar som ni ser upp till?

–  Ja, vi älskar Erin och Sara Foster. De är kreativa chefer på Bumble (amerikansk dejtingapp) och är roligast på Instagram.

Vad motiverar er att jobba hårt?

–  Vi vet inget annat. Vi älskar vårt arbete och för att kunna göra allt vi vill och drömmer om så krävs hårt arbete. Men det blir inte så hårt när man älskar det man gör.

Hur piggar man bäst upp sin vardag?

–  Rött läppstift, härliga middagar och att skratta mycket. Om vi ska vara trista och allvarliga så motverkar träning alltid depp.

Vad har ni för spännande projekt på gång i vår?

– Det händer massor under våren, vi släpper ju ständigt nya kollektioner för Daisy Grace och utvecklar nya innehållsformat. Så håll utkik. Det kommer massor av nytt från vårt håll.

Slutligen, har ni några riktiga feel good-tips när det kommer till läsning? 

– Det sjuka för oss är att feelgood är crime. Om ni ännu inte läst, läs Störst av allt av Malin Persson Giolito och Alex Schulmans Bränn alla mina brev så klart.

Förälskelsen

Förälskelsen

Hannah Widell, Amanda Schulman
Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!