Här är alla författare som sommarpratar 2018
Författare

Här är alla författare som sommarpratar 2018

Av: Utanprofil
Publicerad: 13 juni 2018

Sommar, sommar, sommar… Ett säkert tecken är när sommarvärdarna presenteras.  Och en annan sak som är säker – man kan känna sig trygg vid radioapparaten när det är en författare som pratar. Vi listar dem alla här. 

27 juni: Gustav och Marie Mandelmann

Gustav och Marie Mandelmann driver sedan 1996 Mandelmanns Trädgårdar – ett helhetsjordbruk med odling och djurskötsel – i den lilla byn Rörum på Österlen. Har skrivit böckerna Mandelmanns köksträdgård och Självhushållning på Djupadal.

28 juni: Mark Levengood

Mark Levengood är bland annat verksam som skribent, programledare, föreläsare, konferencier och UNICEF-ambassadör. Han har skrivit ett flertal böcker, senast Solblekt av livet (2015)

 

2 juli: David Eberhard

David Eberhard är psykiater och författare till de I trygghetsnarkomanernas land, Ingen tar skit, Normalt? och Hur barnen tog makten. I höst kommer nya boken Det stora könsexperimentet.

 

 

6 juli: Katarina Wennstam 

I över två decennier har hon varit en av landets tongivande debattörer och en kämpe mot sexuellt våld. Men framför allt är hon en vass spänningsförfattare. I den senaste deckaren Gänget ligger tyngdpunkten på förövarna. Läs intervju med henne här och lyssna på hennes samtal med Simona Ahrnstedt här.

Katarina Wennstam

11 juli: Elin Olofsson

Elin Olofsson bor i Jämtland, där också flera av hennes hyllade böcker utspelar sig – bland annat Krokas, som hon dedikerat till sin mormor. Läs om det här. 

Elin Olofsson

15 juli: Uje Brandelius

Uje Brandelius har arbetat som journalist och pressekreterare i Vänsterpartiet men är främst känd som frontfigur i popbandet Doktor Kosmos.  Under våren 2018 debuterade Uje Brandelius som författare med bilderboken Hemma hos Harald Henriksson.

17 juli: Fatima Bremmer

Journalisten som fick oss att återupptäcka en av Sveriges främsta reportrar och äventyrare genom tiderna, Ester Blenda Nordström, kvinnan som wallraffade långt innan Wallraff. Boken om henne – Ett jävla solsken – Augustprisbelönades 2017, och är en riktigt stor läsupplevelse. Läs intervjun med Fatima här.

Fatima Bremmer

 

7 augusti: Anna Hedenmo

Journalist på Sveriges Television, bland annat som programledare för Agenda och Min sanning. Hon har även varit nyhetsankare, hållit
i partiledardebatter och valvakor, samt direktsänt från Nobelfesten. Under våren 2018 kom boken Uppdrag sanning: möten och tankar.

10 augusti: Ingrid Wall

Kim Wall var en omtalad journalist som hade hela världen som arbetsfält och livet framför sig. Tills den dagen hon klev ner i ubåten utanför Köpenhamn. I Boken om Kim Wall berättar hennes mamma Ingrid om sorgen efter dottern, men framför allt om Kim, hennes kall och oförglömliga gärning.

Ingrid Wall

Ingrid Wall, journalist, Trelleborg

17 augusti: Olof Röhlander

Norrlänningen som sadlade om från elitspelare i bordtennis till mental tränare och sedermera en av Sveriges allra vassaste föredragshållare och inspiratörer. Har bland annat skrivit boken Det blir alltid som man tänkt sig och är aktuell med Omstart.

Olof Röhlander

18 augusti: Sara Danius

Har tidigare skrivit bland annat boken Husmoderns död och är aktuell med boken Om Bob Dylan. Professor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet och till nyligen Svenska Akademins ständiga sekreterare, där hon var den första kvinnan vid posten. Sommarpratade redan 2013.

Sara Danius Husmoderns död

 

Av: Tove Kullenberg

En sida till? Fortsätt läs!