Joakim Lundell:
Författare

Joakim Lundell: "Min bok kommer vända upp och ner på Sverige"

Den som inte vet vem Joakim Lundell är, är garanterat inte under 20 år. För i den åldersgruppen är han helt enkelt den största influencern av alla.

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Maria Östlin
Publicerad: 14 september 2017

Den som inte vet vem Joakim Lundell är, är garanterat inte under 20 år. För i den åldersgruppen är han helt enkelt den största influencern av alla.

Hans Youtubekanaler har sammanlagt över en miljon prenumeranter. På Instagram följs han av mer än 800 000 personer. Hans musik slår lyssningsrekord på Spotify. 2016 gifte han sig med Jonna Lundell, något fansen kunde följa i realityserien Jocke och Jonna i nöd och lustJoakim Lundell, tidigare känd som Jockiboi, är idag tveklöst en av Sveriges största influencers. Men vägen dit är full av smärtsamma minnen. Nu berättar han allt i kommande självbiografin Monster, skriven av Martin Svensson och Leif Eriksson.  En dramatisk, drabbande berättelse om en väg som varit allt annat än enkel. Under sin uppväxt placerades Joakim i fosterhem och ungdomshem och bollades mellan olika myndigheter. Han levde en tid som hemlös och hamnade i drogmissbruk och kriminalitet. Livet på samhällets botten och ensamheten drev honom till flera självmordsförsök. Vändningen kom när han träffade sin fru Jonna. Med henne finner Joakim den trygghet och självkänsla han tidigare saknat.

Foto: Maria Östlin

Foto: Maria Östlin

Monster

Monster

Martin Svensson, Leif Eriksson, Joakim Lundell

Fakta

 • Vem:

  Joakim Lundell

 • Född:

  1985 i Vadstena

 • Gör:

  Influencer, musiker, DJ, Youtube-profil, artist, författare, före detta realitystjärna.

 • Aktuell:

  Med självbiografin Monster.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!