Boken du ska läsa – baserat på julfilmen du älskar
Boktips

Boken du ska läsa – baserat på julfilmen du älskar

Hör du till dem som kollar på minst en julfilm om dagen under december? Vi vill i vanlig ordning uppmuntra till mer läsning och ger dig boktips baserat på din favoritjulfilm.

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Columbia Pictures Industries, Inc. and GH One LLC
Publicerad: 12 december 2022

Hör du till dem som kollar på minst en julfilm om dagen under december? Vi vill i vanlig ordning uppmuntra till mer läsning och ger dig boktips baserat på din favoritjulfilm.

Gillar du The Holiday? Då ska du läsa…

Bok 1

Bara på besök av Beth O'Leary

Kan ett tillfälligt bostadsbyte vara lösningen på alla ens problem? Ja, om du frågar karaktärerna i både The Holiday och Beth O’Learys Bara på besök. Här får vi träffa Eileen, hon ska snart fylla 80 och har just blivit lämnad av sin man. Hon vill hitta en ny kärlek, men i den lilla byn finns inte många passande herrar. 30-åriga Leena har brutit samman på jobbet och flyt hem till mormor Eileen i Yorkshire för att vila upp sig. Hon föreslår att de byter liv under två månader: Eileen bor i London samtidigt som Leena tar hand om hemmet i Yorkshire.

Översättare: Sanna Östergren

Gillar du Grinchen – julen är stulen? Då ska du läsa…

Bok 1

En man som heter Ove jubileumsutgåva av Fredrik Backman

Inbunden
Köp boken

En sur och butter man som tvingas lära känna sina grannar och öppna upp sitt hjärta. Jo, Grinchen har en del gemensamt med Fredrik Backmans Ove. I denna jubileumsutgåva får du hela romanen igen, men för första gången skriver även författaren djupt personligt om hur allting började och boken kom till. I det rika extramaterialet ger berörda världen över sin syn på Oves resa från ett anonymt svenskt radhusområde till Hollywood.

Gillar du Ett päron till farsa firar jul? Då ska du läsa…

Bok 1

Sju dagar med familjen av Francesca Hornak

En kaosartad jul med en kaosartad familj. Sju dagar med familjen är en varm och rolig roman full av igenkänning för alla dem som någon gång umgåtts med sin familj lite för länge. Hela familjen Birch är samlad i det gamla huset i Norfolk för att tillbringa en vecka tillsammans. Två föräldrar och två vuxna döttrar, var och en med en hemlighet som de tvingas konfrontera under veckan. Och mitt i röran dyker en oväntad gäst upp som ställer allt på sin spets.

Översättare: Birgitta Wernbro-Augustsson

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!