Meg Wolitzer om Golden Globe-vinsten: ”Woop!”
Författare

Meg Wolitzer om Golden Globe-vinsten: ”Woop!”

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 07 januari 2019

I natt vann Glenn Close en Golden Globe för sin roll som Joan Castleman i The Wife, filmatisering av Meg Wolitzers Hustrun. Vi fick en pratstund med författaren.

Hej och grattis, Meg! Hur reagerade du när du fick höra om nomineringen?

— Eftersom jag är författare gör jag mycket på egen hand, och man kan väl säga att jag även firade lite på egen hand. Jag släppte ut ett litet, exalterat ”woop!”, hurrade med min man, skrev några glada mail, och sen fortsatte jag jobba.

Hustrun gavs ut 2003 i USA, men känns lika relevant idag. Tror du att synen på feminism i USA har ändrats mycket under de femton år som gått sedan boken kom ut?

— Tyvärr tycker jag att vi fortfarande handskas med många av samma deprimerande saker, men sedan #MeToo-rörelsen startade upplever jag att kvinnor blir lyssnade till på ett nytt sätt. Det är så mycket vi behöver göra motstånd mot, nu mer än någonsin med Trump vid makten.

Vi älskar ditt Instagram-konto, det är väldigt roligt! Har du några favoriter på Instagram?

— Tina Fey, Roxane Gay, Michelle Obama, John Hodgman och Ottolenghi (för jag kan behöva lite mer Sumac i mitt liv*…)

*Vet du inte heller vad Sumac är? Det visste inte SelmaStories redaktion heller, men enligt Google är det en krydda som används i mat från Mellanöstern. Och Ottolenghi är en för övrigt en känd kock. Reds. Anm.)

Hustrun

Hustrun

Meg Wolitzer

En sida till? Fortsätt läs!