Häng med från början! 6 nya bokserier med start våren 2023
Boktips

Häng med från början! 6 nya bokserier med start våren 2023

Finns det något bättre än en riktigt bra bok? Ja - när man får veta att det kommer en fortsättning. Här är 6 nya bokserier vi verkligen längtar efter att följa!

Av: SelmaStories
Publicerad: 13 januari 2023

Finns det något bättre än en riktigt bra bok? Ja - när man får veta att det kommer en fortsättning. Här är 6 nya bokserier vi verkligen längtar efter att följa!

1. Anarkisten av Magnus Jonsson

Mörkt paradis

Mörkt paradis

Magnus Jonsson
Inbunden
Köp boken

Magnus Jonsson har skrivit en ny spänningsserie som liknar Stieg Larssons böcker. Serien kretsar kring krypteringsexperten Linn Ståhl, som överlevt en uppgörelse med nazister men är svårt traumatiserad. Linns moster Louise Sjöstedt, enhetschef på Citypolisen, upptäcker att Linn har försvunnit och är övertygad om att något hänt. Samtidigt flyttar Linns kusin Astrid till en kursgård med en mörk hemlighet bakom sin inbjudande fasad. Louise, tillsammans med sina utredare Erik och Beatrice, försöker hjälpa sina systerdöttrar och det startar en utredning som sträcker sig långt utanför Sveriges gränser.

Lyssna på Mörkt paradis här

Läs Mörkt paradis som e-bok här

2. Stillhouse lake av Rachel Caine

I spindelns nät

I spindelns nät

Rachel Caine
häftad
Köp boken

Första delen i serien Stillhouse lake handlar om hemmafrun Gina Royal som lever ett lyckligt liv med sin make Melvin och deras två barn. Men när Melvin avslöjas som en sadistisk seriemördare tvingas Gina fly för att undkomma dem som tror att hon var sin mans medhjälpare. Under sitt nya namn Gwen Proctor tar hon sin tillflykt till det ensligt belägna Stillhouse Lake. Vardagen återvänder sakta, men en dag flyter en mördad kvinna upp i sjön. Liket uppvisar skador som Gwen har sett tidigare, på Melvins offer, men maken sitter bakom lås och bom. Jagad av det förflutna ställs Gwen inför sin värsta mardröm. Hon vet att hon måste skydda sin familj. Till varje pris.

Gwen Proctor är inte hennes riktiga namn. Under sin nya identitet är hon på flykt undan det förflutna, hennes make Melvin, seriemördaren, misstanken om att hon inte var så oskyldig som hon lyckades övertyga domstolen om, och nättrollen som är fler än hon kan räkna. Fiender utan namn och ansikte. Med nättrollen i hälarna står hon inför sitt livs utmaning: Skydda sin familj till varje pris.

Lyssna på I spindelns nät här

Läs I spindelns nät som e-bok här

3. Morden längs kartan av Christoffer Holst

En dyrbar fångst

En dyrbar fångst

Christoffer Holst
Inbunden
Köp boken

Äntligen en ny mysdeckarserie av Christoffer Holst, som ligger bakom den älskade Cilla Storm-serien. I Morden längs kartan får vi följa med systrarna louise och Lina Collin när de hamnar i märkliga situationer runtom i Sverige. I den första delen En dyrbar fångst är Louise Collin en äkta karriärist – men när hennes tidning läggs ner, bestämmer hon sig för att gå in i sin fars hotellimperium, som expanderar och etablerar sig i små turistorter. Louise syster Lina har inte haft samma lyckosamma liv, eftersom hon är resultatet av en affär hennes pappa hade och aldrig riktigt accepterats av familjen. Men när en gubbe som driver en butik bredvid Linas delikatessbutik dör, visar det sig att han också arbetade som privatdetektiv -och Lina kan inte motstå att utforska hans klienter. Samtidigt som Louise anländer till Vadstena för att öppna det nya hotellet, viskar staden om en flicka som försvann från landsvägen i närheten. Snart är både Louise och Lina indragna i ett mörkt äventyr.

Lyssna på En dyrbar fångst här

Läs En dyrbar fångst som e-bok här

4. Siljanserien av Ninni Schulman

Som vi lekte

Som vi lekte

Ninni Schulman

Spänningsförfattaren Ninni Schulman är tillbaka! Den nya Siljanserien tar oss med tillbaka till Dalarna på 80-talet. Handlingen i första boken Som vi lekte är förlagd till  1982, då 12-årige Mattias försvinner spårlöst från sin by Våmhus. Ett år senare är han fortfarande borta och hans mamma lider av sorg och ovisshet. Ingrid Wolt, en tidigare polis, är på flykt från sitt förflutna, har just lämnat fängelset och börjar bygga upp sitt liv igen. Hon startar Siljans Spaningsbyrå – och hennes första uppdrag är att hitta Mattias. Men ju mer hon gräver i fallet desto mer inser hon att det finns mörka hemligheter i den idylliska byn.

Lyssna på Som vi lekte här

Läs Som vi lekte som e-bok här

5. Mila Savic av Emmy Walt

Flykt

Flykt

Emmy Walt
Inbunden
Köp boken

Flykt  är första delen i en serie om journalisten Mila Savic och hennes kamp i en polariserad värld. Mila befinner sig i Frankrike för att skriva om flyktingkrisen, men hennes resa tar en oväntad vändning när Europa drabbas av samordnade terrorattentat. Milas dotter Sophia blir ett av offren och ligger i koma, samtidigt som alla flyg är inställda och Europa stängs av gräns för gräns. Mila kämpar med oron för sin dotter och försöker samtidigt att rapportera från ett Europa i kaos.

Lyssna på Flykt här

Läs Flykt som e-bok här

6. Radiohjältarna av Emmy Abrahamsson och Hanna Jedvik

Den store konstnären

Den store konstnären

Hanna Jedvik, Emmy Abrahamson
Inbunden
Köp boken

Ann Ek och Esti Przybyszewski, två radiojournalister, får ser sin stora chans i möjligheten att göra ett reportage om den konstnären Niki Falc, som begick självmord i sitt hem på Österlen. Ann och Esti – två oväntade hjältar, om det inte var för att de inte kan samarbeta… Hur ska det gå med reportaget med  när Falcs släktingar dessutom inte vill bli intervjuade? Den store konstnären är en varm, humoristisk och fartfylld spänningsroman med två oväntade hjältar som man inte kan låta bli att älska.

Lyssna på Den store konstnären här

Läs Den store konstnären som e-bok här