Olof Röhlander, sommarvärd:
Författare

Olof Röhlander, sommarvärd: "Ulf Lundells tre sommarprat har alla betytt nåt för mig"

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 13 augusti 2018

Olof Röhlander är författare, en av Sveriges mest kända föreläsare och mental tränare för bland annat Svenska Bordtennislandslaget och Örgryte Fotboll. 2018 är han även sommarpratare. 

Hej Olof, Du är en av årets sommarvärdar! Hur känns det?

– Med tanke på att jag har drömt om det här ända sedan år 2007 så känns det väldigt speciellt och ärofyllt. Men det är också lite spänt eftersom det är lätt att bli självkritisk mot sin egen röst, och det finns ju alltid saker som tagits bort som kunde varit med, och låtar som valts men som det fanns allternativ till, och så vidare. Men jag och producent Karin af Klintberg har jobbat igenom det här ordentligt, och hon säger bestämt att jag ska vara jättenöjd med det här, så då litar jag på det!

Vad ska du prata om?

– Jag ska bland annat tala om fördelarna med att ha bristande talang.

Vad ska du absolut inte prata om?

– Saker som inte för berättelsen framåt, eller som inte har något värde för den som lyssnar. Då stänger jag alltid av själv, när det inte längre berör.

Vad blir det för musik?

–  Alla som känner mig vet att jag gillar Lundell, så det blir en Lundell, en Springsteen och en Eldkvarnslåt, men i övrigt mycket varierat skulle jag säga, allt från fransk visa till klassisk musik över till Veronica Maggio och Lasse Berghagen.

Något sommarprogram du minns särskilt, och varför då?

Ulf Lundells tre sommarprat har alla betytt nåt för mig, inte minst år 2007 då han pratade om sjutalet, och om hans far – julgeneralen – och utöver det gillade jag David Lagercrantz extra mycket, men det finns många bra.

Skriver du på något nytt, och vad i så fall?

– Ja, jag kommer ju med nya boken Omstart på Forum i september 2018. Men den är ju klar, så det jag skriver på just nu är själva manuset till showen Omstart, och som inte är klart på långa vägar än, med tanke på att vi har turnépremiär 26 oktober i min hemort Sundsvall. Det blir extra kul!

Omstart

Omstart

Olof Röhlander

Fakta

En sida till? Fortsätt läs!