Semlor: Författarnas hemliga tips!
Författare

Semlor: Författarnas hemliga tips!

Av: Karin Eklund
Publicerad: 27 februari 2017

Årets bästa högtid är strax här – fettisdagen! Vill du spana in en kändis samtidigt som du äter semla? Eller vill du helt enkelt äta de godaste semlorna i stan? Oavsett vilket så har vi räddningen! Vi frågade några författare om deras bästa tips. 

Denise Rudberg

”Min högst personliga uppfattning är att Stockholms bästa semlor finns på Broms eller Riddarbageriet. Båda varianterna har en mustig mandelmassa med ordentlig struktur samt den bästa vetebullen. Och inte för att skryta men jag kan vara något av en semmelexpert… hälsar semmeltokig författare med rekord på fyra semlor i hetvägg på en och samma dag”

Martin Widmark

”På Patisserie Eclair på Södermalm i Stockholm. För att jag avnjöt den tillsammans med min dotter. Semlor är gott- och ännu godare blir de om man äter dem tillsammans med någon man tycker väldigt mycket om.”

Stefan Ahnhem 

”Bästa semmelstället på Södermalm är Gunnarsons konditori. Särskilt deras lyxvariant med extra mycket mandelmassa. Håller med Frasse i Tårtan om att just mandelmassa är något av det finaste som finns. Befinner jag mig i Helsingborg blir det Fahlmans konditori. Över huvud taget föredrar jag klassiska konditorier med riktiga bakverk framför moderna lattefik med Belgian Blue-muffins.”

Elin Olofsson 

”Den bästa semlan i Sverige hittas enligt mig på Café Kroken i det nybyggda biblioteket Magneten i Krokoms centrum. Där tillbringar jag en hel del tid just nu, under redigeringen av min nästa roman.”

Mikaela Bley

”Jag älskar semlor och föredrar den klassiska varianten. Min absoluta favorit är från Fabrique. Inte bara för att den är himmelskt god, utan för att jag gillar att de använder riktiga råvaror och inte proppar i en massa e-nummer och kemiska aromer för att den ska smaka artificiellt, se tjusig ut och hålla längre. Grädden är ekologisk och därmed lite gulare, precis som det ska vara. Jag tycker att fler semmeltester borde fokusera lite mer på ingredienserna, inte bara hylla hur kritvit grädden är och hur vackert bullen glänser. Det är ju insidan som räknas! Glad fettisdag på er alla story lovers! xoxo”

Annette Haaland 

”Den godaste semlan i Sverige hittar man på Enskedeparkens bageri i Enskede i Stockholm. Den har så väldigt goda mandelbitar i mandelmassan och så är den ekologisk också. Det som ytterligare förhöjer smaken är att kaféet ligger i en liten, förtjusande stuga ifrån 1700-talet som en gång var trädgårdsmästarbostad på Enskede gård (och som dessutom finns med i nästa bok om pastor Viveka).”

av Stephanie Tärnqvist

En sida till? Fortsätt läs!