Sommarens bästa ljudböcker
Boktips

Sommarens bästa ljudböcker

Lyssna på havet eller fåglarna tillsammans med en bra historia i öronen. Här raddar SelmaStories upp några riktigt bra ljudböcker att lyssna sig igenom sommaren 2023 med.

Av: Clara Castenfelt
Publicerad: 13 juni 2023

Lyssna på havet eller fåglarna tillsammans med en bra historia i öronen. Här raddar SelmaStories upp några riktigt bra ljudböcker att lyssna sig igenom sommaren 2023 med.

Bok 1

Låt mig berätta allt av Caroline Säfstrand

Ulrica bestämmer sig för att tillbringa två sommarveckor på den idylliska ön Ven i seriens första del, Hemligheternas ö. Med ett gammalt vykort som kopplar ihop henne med en mörk historia på ön, söker hon efter sanningen. Mitt emot Ulricas stuga bor Bea, vars liv har stannat upp. När Bea hör talas om människors hemligheter undrar hon om Ulrica verkligen är där för naturen. Båda kvinnorna har nyligen upplevt livsförändringar, men kanske kan en röst från det förflutna leda dem till nya vägar.

Uppläsare: Mirja Turestedt

Bok 2

Längtan hem av Nora Roberts

Connor O’Dwyer är en falkenerare i Irland som tar turister genom landets vackra landskap, medan hans vän Meara agerar som hästguide. När en dramatisk händelse inträffar, börjar Connor se Meara med nya ögon och funderar på om hon kan bli den första kvinnan att erövra hans hjärta. Kärleken sätter Connor i gungning, men när ett hot från det förflutna dyker upp måste han stå fast för att skydda allt han håller kärt.

Översättare: Anna-Stina Johnson

Uppläsare: Siham Shurafa

Bok 3

Agenturen: Tre är en för mycket av Christina Larsson

Max och Louise är på flykt i de djupa skogarna i Småland, hotade av både polisen och kriminella nätverk efter att ha anklagats för mordet på den korrupte polischefen Cato Wilhelmssons hustru. För att överleva och slutföra sin hämnd måste de hitta allierade i den farliga staden Göteborg. I Christina Larssons spännande thrillerserie Agenturen är Tre är en för mycket den tredje boken, där frågan är om Max och Louise äntligen kommer att få sin rättvisa.

Uppläsare: Jonas Malmsjö

Bok 4

Amason av Mons Kallentoft

Efter en våldsam kupp på Nationalmuseum, där världens mest värdefulla bälte – det mytiska gördeln tillhörande drottning Hippolyta – stjäls och museichefen hittas skjuten, inleds en intensiv jakt ledd av Zack. Spåren pekar både utomlands och oroande nog in i Zacks närmaste kretsar. Samtidigt kompliceras Zacks liv ytterligare då hans partner, Hebe, stöter på problem med sin graviditet. Amason, den nionde spänningsfyllda boken i Zack-serien, väver samman antika myter med moderna brott

Uppläsare: Björn Bengtsson

Bok 5

När ingen lyssnar av Diamant Salihu

I en sömnig fransk småstad utlöses en ovanlig kedja av händelser som kommer att förändra kampen mot organiserad brottslighet. När Encrochat, den krypterade tjänsten, blir avslöjad kan polisen följa drogkurirers, gängledares och tonåringars kommunikation i realtid. Polisen måste agera snabbt för att rädda liv utan att avslöja sitt lyssnande, vilket leder till oväntade gripanden och uppkomsten av nya spelare och nätverk i striden om narkotikamarknaden. En särskilt svårnådd figur är Den kurdiska räven. Med Tills alla dör gav Diamant Salihu en unik inblick i kriminella nätverks inre liv och När ingen lyssnar fortsätter att måla en djupare bild av en av vår tids mest brådskande samhällsproblem.

Uppläsare: Gerard Hoberstorfer

Bok 6

Kvinnor jag har mött och varit av Frida Söderlund

I Kvinnor jag mött och varit tar Frida Söderlund oss med på en personlig resa genom en tid av optimering, debatt och lagstiftning kring kvinnokroppen. Hon reflekterar över sina egna erfarenheter och möten med kvinnor världen över, och ställer frågor om vilka som riskerar sina liv för den perfekta kroppen, kampen för aborträtten och om selfien kan vara en väg till frigörelse. Som journalist, programledare och kolumnist på Aftonbladet har Söderlund delat sina tankar om feminism och kvinnors verklighet på sociala medier i över ett decennium.

Uppläsare: Frida Söderlund

Läs mer