Läs ett utdrag ur nya romanen ”Tack för matchen”
Boktips

Läs ett utdrag ur nya romanen ”Tack för matchen”

Paola Pellettieris debut Tack för matchen bjuder på skratt, igenkänning och en stor dos (ibland smärtsam) igenkänning. Läs ett utdrag ur romanen, exkusivt på SelmaStories!

Av: Selmastories
Publicerad: 07 september 2022

Paola Pellettieris debut Tack för matchen bjuder på skratt, igenkänning och en stor dos (ibland smärtsam) igenkänning. Läs ett utdrag ur romanen, exkusivt på SelmaStories!

Ur Tack för matchen av Paola Pellettieri:

Jag har svårt för män som är allt för maskulina i sin framtoning. Dejtingapparna innehåller avskräckande många bilder på män som poserar på gymmet. Stolt visar de upp sina tatuerade och muskulösa överkroppar, som om muskler och tatueringar krävde någon imponerande egenskap, i stil med intelligens.

Många verkar även tro att nakenhet är en gångbar raggningstaktik. Det finns otaliga bilder på karlar i varierande åldrar som poserar på toaletten med mobilkamerorna riktade mot badrumsspegeln. Badrumsbilderna är slående lika varandra. Här brukar mannen i fråga passa på att uppvisa så mycket hud som appen bara tillåter. Oftast en bar överkropp, med tillhörande kalsong, neddragen så långt att man kan se pubeshåret sticka fram. Dessa bilder är enligt mig genomgående frånstötande, både ur estetisk och erotisk synvinkel. Att posera i lysrörsljus med en toalettstol i bakgrunden skapar inte någon het stämning precis. Jag gissar att ansträngningarna bakom badrumsbilderna är totalt bortkastade. Om man ska tro statistiken är kvinnors intresse för nakenbilder nämligen ytterst begränsat. Det finns en anledning till att porrindustrin övervägande hämtar sina ekonomiska vinningar ur den manliga befolkningens plånböcker.

Det finns även ett annat märkligt, och ofta återkommande fotografiskt fenomen, nämligen tungor. Ja, du läste rätt. Tungor. Jag skulle tippa att cirka en tjugondel av männen på dejtingapparna har bilder på sig själva där de sträcker ut tungan, ofta kombinerat med en busig eller flirtig uppsyn. Syftet med tungbilderna är jag inte helt klar över, men jag gissar att de är försök att charma åskådaren. Hur som helst fungerar det inte. Tungor är sällan speciellt charmiga. Särskilt inte om de har en vit beläggning eller är lätt brunfärgade, som av för mycket kaffedrickande. Jag har även spekulerat i om tunguträckandet vill förmedla något annat, kanske något relaterat till oralsex. Men jag har inte analyserat saken djupare, utan låtit äckelkänslan vägleda mig. Jag har med andra ord valt bort alla utsträckta tungor, och jag tvivlar inte ett ögonblick på att jag har gjort rätt.

Tack för matchen

Tack för matchen

Paola Pellettieri
Inbunden
Köp boken
Lyssna på  <i>Tack för matchen</i> här

Lyssna på Tack för matchen här

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!