Allt du behöver veta om bokserien

Probono-serien

Till böckerna!

Kicki Sehlstedts hyllade Probono-serie om Aida Svantesson och Kajan Berglund kombinerar aktuella frågor om kvinnors utsatthet med olidlig spänning och fascinerande karaktärer.

Hela bokserien

Probono-serien

Svep för att se alla böcker i deckarserien av Kicki Sehlstedt.

Probono-serien

Kicki Sehlstedt: ”Jag vill lyfta bort skammen från brottsoffren”

Kicki Sehlstedt: ”Jag vill lyfta bort skammen från brottsoffren”

Hennes författarskap har jämförts med Katarina Wennstam och böckerna har hyllats av kritiker. Kicki Sehlstedts spänningsromaner om utsatta kvinnor känns mer angelägna och aktuella än någonsin.

Journalisten Aida Svantesson håller på med ett viktigt grävande reportage. Samtidigt hittas hennes syster död efter en bröllopsfest i Stockholms skärgård. Aida söker desperat efter svar på vad som har hänt och får hjälp av kriminologiprofessorn Kajan Berglund, systerns handledare. Deras efterforskningar visar hur unga kvinnors jakt på bekräftelse lätt utnyttjas av mörka krafter.

Linn Alvén är influencer och försvinner spårlöst efter sin 18-årsfest. Det sista livstecknet är en snapchatbild tagen klockan 04.40 på Medborgarplatsen på Södermalm. Ett halvår senare vet man fortfarande inte vad som hänt henne. Aida Svantesson och Kajan Berglund gräver i fallet. Är den bild som Liv målat upp av sitt liv helt sann? Kan hon fortfarande vara vid liv?

Aida Svantesson är tillbaka på Probono-redaktionen efter föräldraledigheten när hon en dag får ett tips. Ett anonymt Instagramkonto pekar ut en känd politiker som våldtäktsman, och en tid senare försvinner han spårlöst. Tillsammans med Kajan gräver hon djupare i fallet. Efterforskningarna leder dem in i mörka världar där människor är beredda att göra vad som helst för att hämnas eller dölja sina ljusskygga affärer – inklusive mörda.

Boktips

3 böcker att läsa härnäst

Gillade du om Probono-serien? Testa de här böckerna

9 spänningsromaner som innehåller samhällskritik

9 spänningsromaner som innehåller samhällskritik

En hel del författare inom spänningslitteraturen har ett ärende. De vill väcka debatt och har med sina böcker synliggjort problem i samhället, och på sätt manat till förändring. SelmaStories har listat några spänningsromaner som liksom hennes väver in samhällskritik och samtidsproblem.

7 starka skildringar av samhällets skuggsida

7 starka skildringar av samhällets skuggsida

I Våringe är det lätt att dö, men jävligt svårt att leva. I Malin Persson Giolitos nya spänningsroman, som är en av titlarna på den här listan, har gängvåldet tagit över och barn dödar barn.

12 riktigt spännande böcker för alla deckarläsare

12 riktigt spännande böcker för alla deckarläsare

Från årets kriminalroman 2021 av Åsa Larsson till en suggestiv deckarklassiker av Kerstin Ekman. SelmaStories har listat några riktiga guldkorn i spänningsgenren – både klassiker som tål en omläsning och nya böcker att upptäcka.