Allt du behöver veta om bokserien

Probono-serien

Till böckerna!

Kicki Sehlstedts hyllade Probono-serie om Aida Svantesson och Kajan Berglund kombinerar aktuella frågor om kvinnors utsatthet med olidlig spänning och fascinerande karaktärer.

Hela bokserien

Probono-serien

Svep för att se alla böcker i deckarserien av Kicki Sehlstedt.

Probono-serien

Författare

Kicki Sehlstedt: ”Har vi skuld i våra anhörigas handlingar?”

Bok 1

Sweet Lolita av Kicki Sehlstedt

Journalisten Aida Svantesson håller på med ett viktigt grävande reportage. Samtidigt hittas hennes syster död efter en bröllopsfest i Stockholms skärgård. Aida söker desperat efter svar på vad som har hänt och får hjälp av kriminologiprofessorn Kajan Berglund, systerns handledare. Deras efterforskningar visar hur unga kvinnors jakt på bekräftelse lätt utnyttjas av mörka krafter.

Bok 2

Oskuld av Kicki Sehlstedt

Linn Alvén är influencer och försvinner spårlöst efter sin 18-årsfest. Det sista livstecknet är en snapchatbild tagen klockan 04.40 på Medborgarplatsen på Södermalm. Ett halvår senare vet man fortfarande inte vad som hänt henne. Aida Svantesson och Kajan Berglund gräver i fallet. Är den bild som Liv målat upp av sitt liv helt sann? Kan hon fortfarande vara vid liv?

Bok 3

Bara ett offer av Kicki Sehlstedt

Aida Svantesson är tillbaka på Probono-redaktionen efter föräldraledigheten när hon en dag får ett tips. Ett anonymt Instagramkonto pekar ut en känd politiker som våldtäktsman, och en tid senare försvinner han spårlöst. Tillsammans med Kajan gräver hon djupare i fallet. Efterforskningarna leder dem in i mörka världar där människor är beredda att göra vad som helst för att hämnas eller dölja sina ljusskygga affärer – inklusive mörda.

Bok 4

För din skull av Kicki Sehlstedt

När en kille skjuts till döds i en kolonistuga i centrala Stockholm tror alla att han är ännu ett offer för stadens droghandel. Men 15-åriga Mira tar på sig skulden, och allt ställs på ända. Kajan Berglund och Aida Svanteson bestämmer sig för att ta reda på sanningen om mordet. Aida upptäcker en koppling till hennes eget liv – och att hon och hennes dotter är i fara.

För din skull är en skrämmande aktuell kriminalroman om kvinnorna i den kriminella världen och hur långt de är beredda att gå för att skydda dem de älskar.

Boktips

3 böcker att läsa härnäst

Gillade du om Probono-serien? Testa de här böckerna

9 spänningsromaner som innehåller samhällskritik

9 spänningsromaner som innehåller samhällskritik

En hel del författare inom spänningslitteraturen har ett ärende. De vill väcka debatt och har med sina böcker synliggjort problem i samhället, och på sätt manat till förändring. SelmaStories har listat några spänningsromaner som väver in samhällskritik och samtidsproblem.

Kicki Sehlstedt: ”Jag vill lyfta bort skammen från brottsoffren”

Kicki Sehlstedt: ”Jag vill lyfta bort skammen från brottsoffren”

Hennes författarskap har jämförts med Katarina Wennstam och böckerna har hyllats av kritiker. Kicki Sehlstedts spänningsromaner om utsatta kvinnor känns mer angelägna och aktuella än någonsin.

8 starka skildringar av samhällets skuggsida

8 starka skildringar av samhällets skuggsida

Vid sidan av den polerade bilden av vårt moderna samhälle finns kriminalitet, våld och missbruk. Här listar vi åtta böcker som skildrar samhällets skuggsida.