Allt du behöver veta om bokserien

Blix & Ramm

Till böckerna!

Blix & Ramm är en thrillerserie skriven av Jørn Lier Horst och Thomas Enger. Här får vi följa kriminalinspektören Alexander Blix och nyhetsbloggaren Emma Ramm som löser brott tillsammans. Läs allt om böckerna här!

Hela bokserien

Blix & Ramm

Svep för alla böcker i spänningsserien.

Blix & Ramm

”En bra kriminalroman ska ha karaktärer som är lika spännande som själva deckargåtan”

”En bra kriminalroman ska ha karaktärer som är lika spännande som själva deckargåtan”

Två av Norges främsta kriminalförfattare bestämde sig för att skriva ihop. Det resulterade i en nagelbitare till spänningsroman – och nu finns tre böcker i serien om den omaka duon Blix och Ramm som löser brott i Oslo. Vi fick en pratstund med deckargiganterna Jørn Lier Horst och Thomas Enger.

Författare

Norske succéförfattaren Jørn Lier Horst: ”Jag ville bli som Kurt Wallander”

Bok 1

Nollpunkt av Thomas Enger, Jørn Lier Horst

Sonja Nordstrøm dyker aldrig upp på lanseringen av sin kontroversiella självbiografi. Samma dag söker kändisbloggaren Emma Ramm upp Nordstrøms hem, men dörren står olåst och där inne syns tecken på kamp. Polisutredaren Alexander Blix får uppdraget att leda undersökningen kring det mystiska försvinnandet och omständigheterna tvingar Ramm och Blix att samarbeta. De är på olika sätt fast beslutna om att stoppa en skoningslös mördare.

Bok 2

Rökridå Blix och Ramm # 2 av Thomas Enger, Jørn Lier Horst

Inbunden
Köp boken

Oslo sätts i terrorberedskap efter en bombexplosion. Ett av namnen på listan över de skadade är bekant för polisutredaren Alexander Blix: Ruth-Kristine Smeplass är mamman till Patricia som två år gammal kidnappades tio år tidigare och har varit försvunnen sedan dess. När fallet återigen blir aktuellt börjar bloggaren Emma Ramm att intressera sig för det olösta mysteriet. Från var sitt håll försöker Emma och Alexander att tränga igenom den rökridå som lagts ut för att dölja sanningen om flickans försvinnande.

Bok 3

Slagsida Blix och Ramm # 3 av Thomas Enger, Jørn Lier Horst

Inbunden
Köp boken

Utredaren Sofia Kovic har hittat samband mellan flera mord och dödsfall i Oslo det sista året. Hennes senaste upptäckt får henne att försöka få tag på sin chef, Alexander Blix, utan att ännu involvera fler poliskollegor. Men innan Blix hinner ringa tillbaka skjuts Kovic till döds i sin lägenhet. Och en trappa upp är Blix egen dotter Iselin nära att bli gärningsmannens nästa offer. Fyra dagar senare befinner sig Alexander Blix och journalisten Emma Ramm under polisförhör. Blix har skjutit och dödat en man och Ramm såg det hända.

Bok 4

Ärr av Thomas Enger, Jørn Lier Horst

Inbunden
Köp boken

Alexander Blix sitter i ett norskt högsäkerhetsfängelse efter att ha hämnats sin dotters död. Samtidigt jagas mördaren Walter Kroos utanför fängelset. Journalisten Emma Ramm blir Blixs allierade när de försöker koppla samman dåtid och nutid, både inuti och utanför fängelsemurarna. Spåren leder dem till Osen, ett skogssamhälle norr om Oslo med invånare som bär på farliga hemligheter och djupa sår.

Översättare: Marianne Mattsson

Gillade du Blix & Ramm?

Upptäck fler bokserier!

William Wisting

Upptäck fler bokserier!

Köpenhamnsserien

Upptäck fler bokserier!

Fabian Risk-serien

Upptäck fler bokserier!

Privat: Doggerland

Spänning i spåret! 8 deckare att lyssna på under joggingturen

Spänning i spåret! 8 deckare att lyssna på under joggingturen

Med en bra bok i lurarna blir de flesta sysslor lite roligare – inte minst joggingturen. Här är åtta spännande ljudböcker som höjer pulsen på motionsrundan.

Läs en norsk författare! Här är 14 böcker du inte får missa

Läs en norsk författare! Här är 14 böcker du inte får missa

Norge – Sveriges natursköna kusin i väst. Landet vars natur tycks besitta någon slags urkraft med sina vackra fjordar, dundrande vattenfall och förföriska norrsken. Här är några böcker från norska författare som du inte vill missa.