Allt du behöver veta om böckerna

Köpenhamnsserien

Till böckerna!

Katrine Engbergs Köpenhamnserie utspelar sig i den dynamiska danska huvudstaden. Genom att kombinera polis- och pusseldeckare har hon fått läsare över hela världen. Läs allt om böckerna här!

Hela bokserien

Köpenhamnsserien

Svep för att se alla böcker i den populära spänningsserien!

Köpenhamnsserien

Danska deckarstjärnan Katrine Engberg:

Danska deckarstjärnan Katrine Engberg: "Köpenhamn är som en leende skurk"

Katrine Engberg är dansaren och koreografen som blev internationell deckarstjärna med Köpenhamnsserien. SelmaStories träffade författaren i samband med Sverigelanseringen av hennes första bok Krokodilväktaren

Böckerna

Oändlig läsning och lyssning – här är 31 bokserier att försvinna in i

En ung kvinna hittas mördad i sin lägenhet, polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner tar sig an fallet. Den döda kvinnan har ett mönster inristat i ansiktet och polisen vill snabbt hitta gärningsmannen innan vetskapen och paniken sprider sig. Det visar sig att kvinnans hyresvärd är mitt uppe i skrivandet av en deckare där mordet finns exakt återgivet. Vem är det som har läst den och gjort en grym fantasi till verklighet?

En naken kvinna hittas död i en fontän på ett torg vid Ströget. Kroppen är täckt av symmetriska skärsår och hon tycks ha avlidit av blodförlust. Polisen Jeppe Kørner får ta hand om fallet, men denna gång utan sin partner Anette Werner, som är föräldraledig. Utredningen leder Kørner till hjärtat av den danska hälsovården. En värld präglad av empati och omvårdnad, men där mörka ambitioner och girighet lurar under ytan.

Tonåringen Oscar försvinner från sitt hem och lämnar ett kryptiskt meddelande efter sig. Samtidigt hittas ett lik i sopförbränningsanläggningen Amager. Utredningen leder polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner till Oscars färgstarka familj Dreyer-Hoff, som driver ett auktionshus. Men är den starka familjesammanhållningen avundsvärd, eller är de vuxnas kärlek till sina barn snarare sjuklig? Esther de Laurenti, pensionär med näsa för mysterier och Kørners vän, gör en fasansfull upptäckt på webbsidan för Dreyer-Hoffs auktionshus. Vem är det som mördar för att skapa odödlig konst?

Gillade du Köpenhamnsserien?

Upptäck fler bokserier!

Doggerland

Upptäck fler bokserier!

Malin Fors-serien

Upptäck fler bokserier!

Probono-serien

Upptäck fler bokserier!

Zackserien

10 spännande polisserier att lyssna på

10 spännande polisserier att lyssna på

Från Fabian Risk till avdelning Q – vi listar tio polisserier i ljudformat som får pulsen att stiga.

12 riktigt spännande böcker för alla deckarläsare

12 riktigt spännande böcker för alla deckarläsare

Från årets kriminalroman 2021 av Åsa Larsson till en suggestiv deckarklassiker av Kerstin Ekman. SelmaStories har listat några riktiga guldkorn i spänningsgenren – både klassiker som tål en omläsning och nya böcker att upptäcka.