Allt du behöver veta om böckerna

Köpenhamnsserien

Till böckerna!

Katrine Engbergs Köpenhamnserie utspelar sig i den dynamiska danska huvudstaden. Genom att kombinera polis- och pusseldeckare har hon fått läsare över hela världen. Läs allt om böckerna här!

Hela bokserien

Köpenhamnsserien

Svep för att se alla böcker i den populära spänningsserien!

Köpenhamnsserien

Danska deckarstjärnan Katrine Engberg:

Danska deckarstjärnan Katrine Engberg: "Köpenhamn är som en leende skurk"

Katrine Engberg är dansaren och koreografen som blev internationell deckarstjärna med Köpenhamnsserien. SelmaStories träffade författaren i samband med Sverigelanseringen av hennes första bok Krokodilväktaren

Boktips

10 spännande polisserier att lyssna på

Bok 1

Krokodilväktaren av Katrine Engberg

En ung kvinna hittas mördad i sin lägenhet, polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner tar sig an fallet. Den döda kvinnan har ett mönster inristat i ansiktet och polisen vill snabbt hitta gärningsmannen innan vetskapen och paniken sprider sig. Det visar sig att kvinnans hyresvärd är mitt uppe i skrivandet av en deckare där mordet finns exakt återgivet. Vem är det som har läst den och gjort en grym fantasi till verklighet?

Bok 2

Glasvinge av Katrine Engberg

En naken kvinna hittas död i en fontän på ett torg vid Ströget. Kroppen är täckt av symmetriska skärsår och hon tycks ha avlidit av blodförlust. Polisen Jeppe Kørner får ta hand om fallet, men denna gång utan sin partner Anette Werner, som är föräldraledig. Utredningen leder Kørner till hjärtat av den danska hälsovården. En värld präglad av empati och omvårdnad, men där mörka ambitioner och girighet lurar under ytan.

Bok 3

Vådaskott av Katrine Engberg

Tonåringen Oscar försvinner från sitt hem och lämnar ett kryptiskt meddelande efter sig. Samtidigt hittas ett lik i sopförbränningsanläggningen Amager. Utredningen leder polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner till Oscars färgstarka familj Dreyer-Hoff, som driver ett auktionshus. Men är den starka familjesammanhållningen avundsvärd, eller är de vuxnas kärlek till sina barn snarare sjuklig? Esther de Laurenti, pensionär med näsa för mysterier och Kørners vän, gör en fasansfull upptäckt på webbsidan för Dreyer-Hoffs auktionshus. Vem är det som mördar för att skapa odödlig konst?

Bok 4

Isola av Katrine Engberg

Ett lik hittas i en park i Köpenhamn. Anette Werner blir ensam ansvarig för utredningen. Den leder henne till Bornholm och till Jeppe Kørner som har tagit tjänstledigt. Esther de Laurenti, pensionerad akademiker, är också på Bornholm. Hon ska skriva en biografi över antropologen Margrethe Dybris och i Dybris hus hittar hon brev och anteckningar som ger en överraskande bild av en händelse som kastar nytt ljus över det brott man försöker lösa.

Gillade du Köpenhamnsserien?

Upptäck fler bokserier!

Doggerland

Upptäck fler bokserier!

Malin Fors-serien

Upptäck fler bokserier!

Probono-serien

Upptäck fler bokserier!

Zackserien

Upptäck fler bokserier!

Erik Winter

Upptäck fler bokserier!

Fabian Risk-serien

Oändlig läsning lyssning – här är 15 ljudboksserier att försvinna in i

Oändlig läsning lyssning – här är 15 ljudboksserier att försvinna in i

Mord, intriger, mystiska försvinnanden, och helt andra berättelser som griper tag. Vi har listat 29 bokserier – de bästa tipsen lyssningsprojekt som varar riktigt länge.