15 välskrivna erotiska böcker att läsa i sängen
Boktips

15 välskrivna erotiska böcker att läsa i sängen

Romantiskt, sexigt och spännande – vi älskar välskriven erotik. Läs vidare för 15 heta boktips!

Av: SelmaStories
Publicerad: 15 december 2022

Romantiskt, sexigt och spännande – vi älskar välskriven erotik. Läs vidare för 15 heta boktips!

Ingen pratar om det, många läser det: erotik i böcker. Men det ska det bli ändring på, varför ska vi inte prata om böcker som får oss att må bra? På SelmaStories gillar vi välskriven erotik, (och romance, som också ofta innehåller erotiska inslag, är en av världens största bokgenrer). Här är 15 erotiska favoriter! Och för den diskreta: flera av dem går bra att lyssna på eller läsa digitalt…

 

Bok 1

Mötet av Vi Keeland

Ireland Saint James blir bjuden på dejt men tackar nej när hon inser att det är hennes chef chefs chef. Men han råkar vara väldigt snygg, smart och rik. Mannen heter Grant Lexington och utsätter en ny kommitté bara. för att få pratstund och glimt av henne. Känslorna som uppstår är opassande men väldigt svåra att se förbi.

Översättare: Susanne Nobel

Bok 2

Satyricon av Gertrud Hellbrand

Ett mörkt erotiskt drama, en roman om vänskap, svartsjuka och besatthet. Olivia blir presenterad för Rufus med en känsla av att vara kvällens överraskning, som om väninnan Renée erbjöd henne i festlig gåva till sin bror. Snart är hon indragen i syskonens dekadenta krets Satyricon, som umgås i ett ständigt rus i en stor uppsaliensisk våning. Femton år senare har Olivia lagt de utlevande studentåren bakom sig – ända tills en oväntad festinbjudan får henne att återkalla det förflutna och den katastrof som allt en gång utmynnade i …

Bok 3

Allt eller inget av Simona Ahrnstedt

Underhållande roman om moderna kvinnor, het passion och omöjliga kroppsideal av Sveriges romancedrottning Simona Ahrnstedt. Lexia Vikander är copywriter på en reklambyrå och älskar sitt arbete. Ändå känns det som om hon inte riktigt passar in. I reklamvärlden är alla kvinnor pinnsmala och kalorifixerade. Alla utom hon. Dessutom är det stökigt på jobbet. En ny ägare har tagit över, och ryktet säger att många ska få sparken. För att trösta sig sitter Lexia i en baroch plötsligt sitter han bredvid henne, den snyggaste man hon kan tänka sig. På måndag morgon möts de igen. Lexia och hennes nya chef: Adam …

Alla Simona Ahrnstedts böcker är förresten härliga för den som gillar att läsa sexigt.

Bok 4

Begär: oanständiga berättelser (novellsamling) av Malva

Möt det världsvana paret på semester i swingersparadiset i Frankrike, Frida, som åker till Uganda för att skriva och får uppleva den stora passionen med guiden Peace, den unga tjejen som testar sitt livs första trekant – och många fler. Alla söker de den sexuella extasen.

Bok 5

Grejen med kärlek av Julie James

Jessica har just lämnat Los Angeles och ett havererat äktenskap med en Hollywoodproducent bakom sig och är på jakt efter en nystart. Medan John just upptäckt sin flickvän i säng med sin bästa kompis. När de ska utreda en genomkorrumperad politiker tillsammans, behöver de dock vara riktigt skarpa och samspelta. Och deras bas för operationen blir en romantisk semesteranläggning i Florida. Plötsligt kan hettan från deras ständiga rivalitet resultera i något mycket mer komplicerat …

Översättare: Christina Mansicka

Bok 6

Secret : det hemliga sällskapet av L. Marie Adeline

Cassie har ett trassligt kärleksliv bakom sig, jobbar på ett kafé och en dag hittar hon en kvarglömd dagbok. Kort därpå introduceras hon för det hemliga sällskapet S.E.C.R.E.T. – där kvinnnor hjälper kvinnor att förverkliga sina innersta erotiska fantasier.

Bok 7

Chefen av Vi Keeland

Reese kan inte riktigt släppa tanken på den arroganta, men också superheta, man hon träffade på en restaurang. Efter att ha sagt upp sig från sitt jobb är hon på jakt efter ett nytt, när hon plötsligt springer på honom igen. Han hjälper henne att fixa en anställningsintervju på ett företag där han inte bara visar sig vara högsta chefen – han äger dessutom hela företaget. Attraktionen dem emellan är obestridlig, men Reese är fast besluten att inte falla för en kollega. De kommer varandra närmare och närmare, men ska de falla för frestelsen? Ni kan ju gissa …

Översättare: Olga Brinkborg

Bok 8

Våt! (novellantologi) Av Malva B, Anna Ringberg, Moa Eriksson Sandberg, Niklas Frykholm, Lina Forss, Eme Johansson med flera.

Undertiteln är tydlig: Tio sexnoveller som får dig att komma. Oväntade, upphetsande och välskrivna noveller om trekanter, oralsex, onani i hissar och framför speglar, fetischer, franska sexklubbar – sex i pooler, på golv, i hissar och i tvättstugor … Varsågoda, explicit feministisk textporr!

Bok 9

Förbannade kärlek av Colleen Hoover

När Tate Collins flyttar till San Fransisco för att plugga till sjuksköterska är Miles Archer den första hon träffar.  Det är uppenbart att det inte är kärlek vid första ögonkastet mellan Tate och Miles. Kanske kan man inte ens kalla dem vänner. Vad de däremot upptäcker att de har, är en obestridlig och laddad attraktion för varandra. De enas om det perfekta upplägget: hon vill inte ha ett förhållande och han vill inte ha kärlek. Då kvarstår sex.

Översättare: Cecilia Falk

Bok 10

Våga flyga av Joy Svensson och Joel Svensson

En klassiker om författarparets väg till sexuell frihet. Ett vanligt svenskt par, storstadsbor av medelklass, känner att de efter ett långt äktenskap vill ha ut mer av sitt äktenskap. Och beslutar gemensamt att bjuda in andra i sitt gemensamma sexliv. En brännhet och kontroversiell bok för den som är nyfiken.

Bok 11

Venusdeltat av Anaïs Nin

Erotisk klassiker! En boksamlare erbjöd 1940 Henry Miller hundra dollar i månaden för att denne skulle förse honom med erotiska noveller som var beställda av en förmögen kund. Henry Miller tröttnade snabbt på denna sysselsättning och Anaïs Nin, som behövde pengar, tog vid istället. Strax före sin död i januari 1977 sammanställde hon ett urval av de erotiska noveller hon skrev.

Översättare: Mikael Mörling

Bok 12

Kyssa sammet av Sarah Waters

Sarah Waters debutbok har blivit mycket omtalad inte minst för de oförblommerade sexscenerna och den har nu kultstatus i queer-kretsar. Berättelsen cirkulerar kring Nancy, en ung ”ostronflicka” som blir handlöst förälskad i en music hall-artist, Kitty Butler. Kittys specialitet är att uppträda klädd som man. Nancy lämnar sin lantliga tillvaro och beslutar sig för att följa med Kitty till London och de stora music hall-teatrarna där. Nancy har en fin sångröst och snart blir hon Kittys partner – både på och utanför scenen. Deras karriär tar ordentlig fart, men allt får ett plötsligt slut när Nancy brädas av en rival. Hennes färd ner mot samhällets botten skildras med stark realism.

Översättare: Gun Zetterström

Bok 13

Bobby Love av Marina Nilsson

Sexroboten Bobby Love är Swerotica AB:s mest populära produkt. Särskilt ”horisontalpenetrationen” gör honom helt överlägsen fysiska män, men han äger även förmågan att lyssna och kan ställa följdfrågor. Cathrine Lindell, som köper honom, betar systematiskt av hans funktioner och väcker sin kvinnliga sexualitet ur dvalan. Men hon anar inte att hon samtidigt övervakas av tillverkaren och blir en bricka i maktspelet på företaget, där de kommersiella spelreglerna tänjer på etikens ramar.

Bok 14

Falla fritt av Heléne Holmström

Charlotta Kvist är advokat på en av Stockholms mest framstående byråer och kämpar för delägarskap och revansch. Ignacio Vargas sitter i ledningsgruppen på ett stort klädföretag och brinner för hållbarhetsfrågor. När de möts på en bar blir de genast attraherade av varandra. Vad de inte vet är att de står på motsatta sidor i en stor rättstvist som båda är fast beslutna att vinna.

Bok 15

Se på oss nu av Geir Gulliksen

Hans har varit gift med Ingunn så länge han kan minnas. På ett bröllop träffar han den mycket yngre Harriet, som får honom att ifrågasätta om han verkligen är lycklig med Ingunn. Vad betyder den gryende relationen med Harriet? Är de kärlek eller är det bara ett simpelt begär?

Översättare: Urban Andersson

Läs mer