7 oförglömliga böcker med fake dating
Boktips

7 oförglömliga böcker med fake dating

Det finns inget mer romantiskt och underhållande än att läsa om två personer som låtsas vara förälskade, bara för att senare inse att de är menade för varandra. Här har vi samlat sju böcker med fake dating i handlingen.

Av: Linnea Ivares
Fotograf: Getty
Publicerad: 28 november 2022

Det finns inget mer romantiskt och underhållande än att läsa om två personer som låtsas vara förälskade, bara för att senare inse att de är menade för varandra. Här har vi samlat sju böcker med fake dating i handlingen.

Bok 1

Den perfekta pojkvännen av Alexis Hall

danskt band
189 kr
Köp boken

När en paparazzi fångar Luc O’Donnell, ett ökänt kändisbarn, på bild vid helt fel tillfälle hotas både hans karriär och privatliv. För att rädda sin image måste han träffa en trevlig, normal kille och inleda ett trevligt, normalt förhållande. Advokaten Oliver Blackwood är inte bara vegan, han är dessutom helt skandalfri. Han är kort sagt den perfekta pojkvännen. Förutom att de absolut inte har någonting gemensamt…

I översättning av Christina Mansicka.

Bok 2

Kyssfaktorn av Helen Hoang

Pocket
69 kr
Köp boken

Stellas mamma tycker att det är dags för hennes dotter att stadga sig, men man och barn är inte särskilt lockande för en framgångsrik och förmögen kvinna som Stella, som också råkar ha aspergers. Att analysera data är enkelt, men att dejta är knepigt. Så för att komma över sin brist på dejtingerfarenhet anlitar Stella en manlig eskort som ska lära henne hur man blir en bra flickvän.

I översättning av Christina Mansicka.

Bok 3

Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts av Mhairi McFarlane

När Lauries pojkvän gör slut vacklar hela hennes tillvaro. Och just när hon inte trodde att det kunde bli värre börjar det viskas på kontoret om att expojkvännens nya flickvän är gravid. Lauries kollega Jamie tror inte på förhållanden. Men dessvärre behöver han en flickvän att visa upp för sin gammalmodiga chef. Perfekta lösningen för dem båda? Ett påhittat förhållande med ett hemligt, förutbestämt slutdatum.

I översättning av Helena Tusås.

Bok 4

Familjen Bridgerton. En annorlunda allians av Julia Quinn

danskt band
189 kr
Köp boken

I den första boken om familjen Bridgerton får vi följa Daphne som bara blir uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när broderns bästa vän, Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans kommer de på en elegant plan – en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrar borta från Simon.

I översättning Anna Thuresson.

Bok 5

Planeten Frank av David Yoon

danskt band
199 kr
Köp boken

Frank Lis föräldrar har en tydlig regel när det gäller dejting: träffa bara koreaner, vilket ska visa vara knepigt när Frank blir kär i Brit Means, som är smart, vacker – och vit. Franks Limbokompis, Joy Song, är i en liknande knipa, så de två ingår en pakt: De ska låtsas att de dejtar varandra så att deras föräldrar lämnar dem ifred.

I översättning av Carina Jansson.

Bok 6

Kedja av järn av Cassandra Clare

danskt band
209 kr
Köp boken

Kedja av järn är andra delen i Cassandra Clares fantasytrilogi The last hours. Nu har Skuggjägaren Cordelia Carstairs gift sig med sin stora kärlek James, brodern till hennes bästa vän Lucie. Men äktenskapet bygger på en lögn och James är till Cordelias stora sorg förälskad i den mystiska Grace.

I översättning av Jan Risheden.

Bok 7

Till alla killar jag har gillat av Jenny Han

I sitt rum har Lara Jean en hattask med fem kärleksbrev, ett för varje kille hon har varit kär i. Det är inte meningen att någon annan ska få se dem, men så en dag är de borta. Postade. Och alla killar som Lara Jean någonsin har gillat får reda på hur hon känner. Det värsta är att en av dem är hennes storasysters före detta pojkvän Josh. Så för att bevisa att hon inte längre har några känslor för Josh gör hon upp en plan med skolans populäraste kille – de ska låtsas vara tillsammans.

I översättning av Sofia Ejheden.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!