5 böcker när du vill känna dig äventyrlig i hängmattan
Biografier

5 böcker när du vill känna dig äventyrlig i hängmattan

Upplev ett spektakulärt konstnärsliv, ta en flygtur i rymden, slåss med trollkarlar– allt på behörigt avstånd om du skulle behöva ta en paus för eventuell tupplur eller vätskepaus. De bästa äventyren upplevs med hjälp av böcker från hängmattan!

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 22 juni 2021

Upplev ett spektakulärt konstnärsliv, ta en flygtur i rymden, slåss med trollkarlar– allt på behörigt avstånd om du skulle behöva ta en paus för eventuell tupplur eller vätskepaus. De bästa äventyren upplevs med hjälp av böcker från hängmattan!

Bok 1

Damen i sjön av Andrzej Sapkowski

danskt band
Köp boken

Trubbel överallt, trollkarlar landet runt smider planer och mörka moln samlar sig över himmelen. Den här bokserien är en av världens största fantasy-succér som inspirerat den Netflix-producerade serien och flertalet TV-spel. Fastnar du och plöer de åtta första böckerna kommer en ny redan i september!

Bok 2

"Gå genom väggar" av Marina Abramovic och James Kaplan 

Dröm dig bort till ett spektakulärt konstnärsliv och kliv in i huvudet på performancekonstnären Marina Abramovic, född i Serbien av föräldrar som varit partisaner under andra världskriget, och inte ger ett helt kärleksfullt intryck. Idag har Marina köpt sig ett gods i Hudson, New York, men även hunnit besöka och bo på en mängd platser världen över, skapat konst genom att slita loss sitt hår, vandrat genom öknen, gift sig, skilt sig, haft ett långt förhållande med Ulay (en inte alls lika framgångsrik performancekonstnär som Marina själv), suttit på en stol på Moma flera månader i sträck (den största presentationen av performance i museets historia), blivit professor och hedersdoktor och haft en konflikt med den montenegrinska kulturminister. För att nämna en bråkdel…

Bok 3

Den saknade systern av Lucinda Riley

Mycket kan man säga om den sjunde och saknade systern i Lucinda Rileys älskade bokserie om de sju systrarna – men flygrädd är hon inte. Under bokens gång hinner vi besöka fyra världsdelar på ungefär lika många veckor och det är oupphörligt lika uppslukande. Om du inte redan upptäckt denna otroliga serie som är bästa sortens eskapism, så är det definitivt i sommar du ska göra det!

Bok 4

Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne, Andreas Palmaer

Inbunden
Köp boken

En av världens bästa äventyrsböcker – återberättad för dagens barn och med spännande nya bilder!
Phileas Fogg slår vad med sina vänner om att han ska lyckas resa jorden runt på bara 80 dagar. Det blir upptakten till en vild jakt som tar honom och hans betjänt Passepartout från England via Egypten, Indien, Kina, Japan och USA, och hem igen. De jagas av en hemlig agent, uppträder på cirkus, hamnar i fängelse och gör allt för att komma tillbaka i tid. Men ska de lyckas?

Bok 5

Jorden runt: Upptäckare och äventyrare av Sarah Sheppard

Inbunden
Köp boken

Den fiktiva resan blir resan blir precis så rolig som en riktig med hjälp av den här boken! Läs om rymdfärder, omöjliga expeditioner, spännande forskningsresor och kanske en och annan irrfärd. Här bjuds på såväl fakta som intressanta anekdoter och humoristiska reflektioner. Ett måste för alla som längtar efter äventyr och farliga resor, men själva kanske inte vill lämna hemmet!

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Mer sommarläsning