6 spännande deckare av danska författare
Boktips

6 spännande deckare av danska författare

Från cold case-utredningar i Köpenhamn till mystiska dödsfall på ett ålderdomshem på den lilla ön Skejø. SelmaStories har listat några riktigt spännande danska deckare!

Av: SelmaStories
Fotograf: SelmaStories
Publicerad: 28 september 2023

Från cold case-utredningar i Köpenhamn till mystiska dödsfall på ett ålderdomshem på den lilla ön Skejø. SelmaStories har listat några riktigt spännande danska deckare!

Bok 1

Allt detta kunde du fått av Josefine Klougart

Inbunden
Köp boken

Det är vinter, Barbara återvänder till Jylland med sitt nyfödda barn. Läkarna kämpar med att väcka hennes pappa som genomgått en stor operation. Allt detta kunde du skildrar en familj och det som blev av den.

Bok 2

Vådaskott av Katrine Engberg

Bok 3

Offer 2117 av Jussi Adler-Olsen

Bok 4

Kastanjemannen av Søren Sveistrup

Søren Sveistrup, manusförfattare till tv-serierna Brottet och The Killing, gav för ett par år sedan ut sin första spänningsroman. I actionspäckade Kastanjemannen hittas en kvinna brutalt mördad på en lekplats i Köpenhamn. Vid kroppen finner man en liten figur gjord av två kastanjer och tändstickor. När figuren undersöks upptäcker man fingeravtryck från en ung flicka som spårlöst försvann för mer än ett år sedan. Samtidigt som polisen jagar en mördare letar de också efter spår som kan leda dem till den lilla flickan – tänk om hon fortfarande lever?

Bok 5

"Kåda" av Ane Riel

Danska Ane Riels spänningsroman om en familj i sönderfall har tilldelats flera priser. Det är inte alltid så lätt för Liv att förstå sin omvärld. Då är det tur att hon har en pappa som Jens, som är så duktig på att förklara allting: Varför mamma blivit så stor att hon inte kan lämna sovrummet, varför man inte ska gå i skolan. Och framför allt varför man måste döda farmor…

Bok 6

"Ö-morden" av Gretelise Holm

Journalisten Karin Sommer befinner sig på den lilla ön Skejø i utkanten av Sjællandspostens distrikt. Hon är där för att skriva några artiklar om livet på ön och hör snart rykten om en serie märkliga dödsfall på ålderdomshemmet. Först bryr hon sig inte om dem. För vem skulle vara intresserad av att ta livet av döende människor? Men ryktet vill inte lägga sig och Karins efterforskningar sätter henne i kontakt med bland andra några unga satanister, en kvinnlig präst som döljer sitt förflutna, en lokal politiker som förespråkar aktiv dödshjälp – och inte minst en läkare med kvinnotycke. Så hittar man ytterligare ett lik på hemmet, och denna gång finns det inga tvivel om att det rör sig om mord. Jakten på mördaren tar fart.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!