Leif GW Perssons oväntade nyhet – ny bok utkommer redan 29 juni!
Artiklar

Leif GW Perssons oväntade nyhet – ny bok utkommer redan 29 juni!

Av: Tove Kullenberg
Publicerad: 22 maj 2018

Väntan är över! Leif GW Perssons nya bok, Professor Wille Vingmuttermästerdetektivär färdigskriven och utkommer redan den 29 juni. Boken är en syskonbok till självbiografin Gustavs grabb och har undertiteln Berättelsen om mitt yrkesliv.

Under vad som förefaller ha varit ett stort hemlighetsmakeri har nu Leif GW Persson avslutat sitt nya manus. Ytterst få har vetat om vad som är på gång – men en av de som har vetat är Daniel Sandström, förläggare för boken:

Det är en fantastisk berättelse om jakten på bildning och kunskap, som sådan djupt personlig och öppenhjärtig, men det handlar också om ett hårt arbetsliv i med- och motgång. Man sträckläser, och på vägen inser man att det är både en berättelse om Leifs resa, och om Sveriges, säger Daniel Sandström.

Här syns Daniel Sandström på bild med Leif GW Persson då de firade att manuset var klart.

I Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv får vi veta hur Gustavs grabb, Professor Wille Vingmutter, blev Professor Leif GW Persson. Det är historien om hur en dröm om ett liv som Mästerdetektiv blev till en karriär i att studera och lösa brott. I den hyllade och bästsäljande boken Gustavs grabb fick vi följa den folkkäre professorns klassresa. I den nya boken följer vi honom i hans yrkesliv.

Leif GW Persson är nyss fyllda 73 år, men mer aktuell än någonsin: programledare för GWs mord i TV4, bisittare i morgonsoffan i samma kanal samt manusförfattare till en ny tv-serie på Kanal 5 med premiär i höst. Och så nu med boken Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv som finns på landets bokhandelsdiskar lagom till att semestern börjar.

Beställ boken

Beställ boken

Fakta

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag accepterar villkoren.

En sida till? Fortsätt läs!