Redaktionens ljudbokstips: Det här lyssnar vi på i mars 2022
Boktips

Redaktionens ljudbokstips: Det här lyssnar vi på i mars 2022

Varje månad bjuder SelmaStories-redaktionen på sina boktips och vi läser både nyutgivna och äldre titlar. De här ljudböckerna ska vi lyssna på i mars 2022!

Av: SelmaStories
Fotograf: Getty
Publicerad: 22 februari 2022

Varje månad bjuder SelmaStories-redaktionen på sina boktips och vi läser både nyutgivna och äldre titlar. De här ljudböckerna ska vi lyssna på i mars 2022!

Johanna Stenius, redaktions- och kanalansvarig:

Jag ska lyssna på Äpplet faller inte av Liane Moriarty.

Bok 1

Äpplet faller inte av Liane Moriarty

Big little lies-författaren Liane Moriaty är aktuell med nytt! Äpplet faller inte handlar om familjen Delaney. Stan och Joy har varit gifta i 50 år och är ett team både på tennisplanen och i arbetslivet. Men är allt så bra som det verkar? För vem är egentligen kvinnan Savannah som paret börjat umgås med? Och varför tvekar deras fyra vuxna barn att anmäla Joys försvinnande till polisen?

”Magnifik.” – The Guardian

Linnéa Ivares, redaktör:

Jag ska lyssna på Markoolio, mörkret och den rosa bubblan av Marko Lehtosalo och Gustav Gelin.

Bok 1

Markoolio, mörkret och den rosa bubblan av Marko Lehtosalo, Gustav Gelin

Den osannolika berättelsen om hur en dömd ungdomsbrottsling från Orminge utanför Stockholm blev en av Sveriges största artister. Med Markoolio skapade Marko Lehtosalo en hitmaskin och tog listorna med storm. Han kastades in i ett framgångshjul som snurrade allt snabbare. Samtidigt bar han på mörka minnen från barndomen. I ett uppmärksammat sommarprat 2018 avslöjade Marko hemligheterna som han och hans familj burit på i så många år, och nu berättar han för första gången hela sin historia i biografin som han skrivit tillsammans med Gustav Gelin.

Andrea Lindelöw, redaktör:

Jag ska lyssna på Mot paradiset av Hanya Yanagihara.

Bok 1

Mot paradiset av Hanya Yanagihara

Storpocket
Köp boken

Var du en av dem som älskade Ett litet liv? I mars kommer Hanya Yanagiharas nya och efterlängtade roman på svenska. Mot paradiset utspelar sig under tre århundraden och ger läsaren tre olika versioner av den amerikanska historien. Det handlar om kärlek och makt, sjukdom och privilegier. Men också om längtan att finna sin plats i ett jordiskt paradis.

Läs mer: Vårens guldkorn! 12 böcker att lägga på att-läsa-listan

Mattias Timander, redaktör:

Jag ska lyssna på Det man inte ser av Bo Svernström.

Bok 1

Det man inte ser av Bo Svernström

Inbunden
Köp boken

Finns det brott som kan försvaras moraliskt? Det är en av frågorna i Bo Svernströms nya kriminalroman. När en chef på ett svenskt gruvbolag kidnappas kopplas kommissarie Carl Edson in. Men fallet slutar med att offret och två av kidnapparna hittas döda i ett sommarhus. Det enda överlevande vittnet är en ung, blind kvinna som berättar om dramat. Men något stämmer inte.

Läs mer: Nytt i spänningsgenren! 24 deckare att läsa våren 2022

Sara Steinholtz Sparby, redaktör & projektledare:

Jag ska lyssna på Carpe fucking diem av Sofie Weidemann.

Bok 1

Carpe fucking diem av Sofie Weidemann

Inbunden
Köp boken

Sofie Weidemann är aktuell med Carpe fucking diem som hon skrev när familjen bodde i Los Angeles några år. Hennes nya bok handlar om Hanna. En person med massa kontakter, men ingen att ringa när livet plötsligt ställs på ända. På ren impuls flyr hon till Los Angeles. Där återförenas hon med barndomsvännen Gabriel, utan att ha berätta vad som hänt. Gabriel jobbar som poolskötare åt patologen Henry. Han är en udda typ, men den vackraste man Hanna någonsin sett.

Läs mer: 9 nya lästips till vårens bokcirkel

Linda Fritiofsson, redaktör:

Jag ska lyssna på Allt blir bra av Carolina Setterwall.

Bok 1

Allt blir bra av Carolina Setterwall

Carolina Setterwall, som debuterade med den uppmärksammade sorgeboken Låt oss hoppas på det bästa, är aktuell med en ny bok i vår.  Romanen Allt blir bra, som är hennes första fiktiva berättelse, handlar om Mary och John. Det är 80-tal när de på Marys initiativ skiljer sig. Hon flyttar från villan där de bor med sina två gemensamma barn till en lite för liten lägenhet. Till en början älskar hon sin nyfunna frihet, men sedan blir saker inte riktigt som hon tänkt sig. Det är en roman om äktenskapets och könsrollernas begränsningar där läsaren får följa Mary och John parallellt under ett halvt decennium.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!