Biografier

"Den andre" berättar Prins Harrys egen historia

Redan månader före boksläpp var gick spekulationens vågor höga: vilka avslöjanden skulle finnas med i Prins Harrys självbiografi - och vad kommer de att få för konsekvenser? Nu finns boken ute och debatten fortsätter.

Av: SelmaStories
Publicerad: 10 januari 2023

Redan månader före boksläpp var gick spekulationens vågor höga: vilka avslöjanden skulle finnas med i Prins Harrys självbiografi - och vad kommer de att få för konsekvenser? Nu finns boken ute och debatten fortsätter.

Prins Harry gav två längre intervjuer inför släppet av självbiografin, en med den brittiska kanalen ITV och en med den amerikanska tv-kanalen CBS, 60 Minutes. Han förklarade då bland annat att han har valt att skriva boken eftersom andra har förmedlat felaktiga och förvrängda versioner av hans liv och att det är dags för honom att berätta sanningen själv.

Harry sa bland annat till Tom Bradby på ITV att han har gjort allt han kan för att få sin familj att förstå, och att det sorgliga med hela situationen är att det aldrig behövde bli så här. Han förklarar i intervjun att han inte har skrivit något i boken med syftet att skada sin familj, utan hans mål är att återförenas med dem. Samtidigt kräver han att de tar sitt ansvar.

Det återstår att se om det blir så. Oavsett vilket så gör boken ingen läsare besviken, och den orsakade rusning till bokhandeln när den släpptes under natten till den 10 januari 2023.

Så här beskrivs boken av det svenska förlaget Albert Bonniers förlag:

Den andre tar läsaren tillbaka till en av 1900-talets starkaste bilder, den av två unga pojkar, två prinsar, som går bakom sin mammas kista samtidigt som världen ser på i sorg. Medan Diana, prinsessan av Wales, begravdes undrade miljarder människor vad prinsarna tänkte och kände – och hur deras liv skulle bli.
Äntligen kommer nu Harrys historia. I Den andre berättar prins Harry sårbart och ärligt om hur livet och kärleken alltid övervinner sorgen.

Översättare är Margareta Eklöf.

Den andre

Den andre

Prins Harry
Inbunden
Köp boken
INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer