Hetare än solen! Här är sommarens hetaste romanceböcker 2023
Boktips

Hetare än solen! Här är sommarens hetaste romanceböcker 2023

Letar du efter en ångande sommarläsning? Det gör alltid vi! Kolla in vår lista över de hetaste romanceböckerna för säsongen, perfekta för strand- eller semesterläsningar.

Av: Clara Castenfelt
Publicerad: 02 maj 2023

Letar du efter en ångande sommarläsning? Det gör alltid vi! Kolla in vår lista över de hetaste romanceböckerna för säsongen, perfekta för strand- eller semesterläsningar.

Bok 1

Genom ljus och mörker av Anna Larsson

danskt band
Köp boken

Rebecka känner att livet inte riktigt blev som hon tänkt sig. Istället för att förändra världen har hon byggt upp en karriär på ett framgångsrikt fastighetsbolag i Stockholm, och festar för mycket för att slippa tillvaron. Men när hon möter den tuffa och karismatiska kollegan Rory, vänds allt upp och ned. Trots att han verkar stå för allt hon föraktar, dras hon till honom.

Tillsammans kastas de in i en virvelvind av passion och livslögner som leder dem till Isle of Skye, där de får möjlighet att försöka ta sig tillbaka till det liv de trodde de skulle ha.

Bok 2

Queen Charlotte av Julia Quinn, Shonda Rhimes

danskt band
Köp boken

En solig dag i september 1761 möttes den blivande brittiska kungen George III och den tyska prinsessan Charlotte av Mecklenburg-Strelitz för första gången. Efter bara några timmar gifte de sig, trots att hovet kanske inte uppskattade Charlottes skönhet, envishet och intelligens. Som drottning fick Charlotte lära sig politiska spel och vakta sitt hjärta, eftersom hon förälskade sig i kungen trots hans försök att distansera sig från henne. Trots allt måste hon fullfölja sin plikt som drottning och lägga den gamla Charlotte bakom sig.

Bok 3

Dina perfekta sidor av Colleen Hoover

danskt band
Köp boken

Boken utforskar den starka kärleken mellan Quinn och Graham, som hotas av deras egna personliga demoner och brister. Trots att deras perfekta fasad börjar rämna och alla hemligheter från det förflutna kommer upp till ytan, kämpar de för att rädda sin relation. Det är en berättelse om hopp, om att känna sig otillräcklig och om att kärlek kan övervinna allt.

Bok 4

En kvinnas guide till lycka och framgång av Sophie Irwin

danskt band
Köp boken

I 1800-talets England följer vi den härligt okonventionella Kitty Talbot i en varm, rapp och rolig berättelse. När hennes familj hotas av vräkning, tar hon och systern Cecily till London för att hitta en förmögen man som kan rädda dem. De hamnar snabbt i societeten, men Lord Radcliffe står i Kittys väg och gör allt för att hindra henne från att snärja hans bror. Trots det ger sig den beslutsamma Kitty in i kampen och hittar kärleken där hon minst anade det.

Bok 5

Den spanska kärleksbluffen av Elena Armas

danskt band
Köp boken

Catalina Martín behöver desperat en dejt till sin systers bröllop efter att hennes lilla lögn om en amerikansk pojkvän har vuxit till något allvarligt. Nu har hon fyra veckor på sig att hitta någon som kan ta sig över Atlanten och låtsas vara hennes pojkvän. Detta blir ännu mer pressande när hon upptäcker att hennes ex och hans blivande fru också kommer att vara där. Aaron Blackford, som är både irriterande och snygg, erbjuder sig att ställa upp, och ju mer desperat Catalina blir, desto mer verkar hans erbjudande lockande.

Bok 6

Rosengömman av Amanda Hellberg

Inbunden
Köp boken

Rosengömman är den första boken i Silverfallen-serien skriven av Amanda Hellberg. Handlingen utspelar sig på det anrika hotellet Rosenlund utanför Skövde där Anna Sager och hennes närmsta vänner Helena, Kim och Nadja träffas under en sommarfest. Festen tar en oväntad vändning när en hotfull man dyker upp som verkar ha kopplingar till de fyra vännerna. När mannen sedan försvinner spårlöst sätts polisen Daniel på fallet, som Anna dessutom är förälskad i. Under utredningen hotar kvinnornas hemligheter att avslöjas och deras liv och band hotas att förstöras för alltid.

Bok 7

Min lyckliga plats av Emily Henry

Harriet och Wyn har varit ett oumbärligt par sedan de träffades på college – de var som yin och yang, socker och salt, regn och solsken. Men efter att ha gjort slut för sex månader sedan har de fortfarande inte berättat för sina vänner om det. Därför delar de plötsligt samma sovrum i en stuga i Maine, som deras kompisgäng har besökt varje år det senaste decenniet. Men i år är det annorlunda eftersom stugan är till salu och detta är deras sista vecka där tillsammans. De försöker därför att låtsas vara det perfekta paret inför sina vänner och undvika att förstöra den sista veckan tillsammans.

Bok 8

Westerbergs: Karolina av Anna Alemo

Vi befinner oss år 1952 och Karolina, den äldsta systern i Westerbergs familj, har precis avslutat sin utbildning på hushållsskolan. Hon är nu redo att träffa en man och bli hemmafru, en dröm som skiljer henne från sina småsystrar som strävar efter att förkovra sig. Karolina flyttar hem till familjens våning i Ystad och hoppas på att träffa sin blivande make under sommarens bjudningar och festligheter. På grosshandlarfirmans lager arbetar Oskar, en skötsam ung man och systerson till firmans kamrer. Efter en olycka på lagret gör Karolina allt hon kan för att undvika honom, men det är inte så enkelt som det verkar.

Bok 9

Westerbergs: Elsa av Anna Alemo

Elsa jobbar som barnflicka för Westerbergs, en grosshandlarfamilj i 1950-talets Ystad. Hon är tacksam för jobbet som ger henne egen försörjning, men måste vara försiktig så hennes sjungande inte stör familjen. Hon drömmer om att uppleva en passionerad kärlek, men blir omedvetet förälskad i äldsta sonen Håkan som hon vet är omöjligt. För att försöka glömma sin kärlekssorg går hon med väninnan Ulla till en klubb och dansar bort sina känslor. Men kärleken är inte så enkel och Elsa fortsätter att drömma i den andra delen i den romantiska serien Westerbergs.

Bok 10

Det hände en sommar av Tessa Bailey

Efter en vild fest tvingas den livliga Piper Bellinger att flytta till en lugn kuststad för att lära sig ta ansvar. Men redan på sin första dag träffar hon sjökaptenen Brendan, som är övertygad om att hon inte kan klara sig utanför Hollywood. Trots detta bestämmer sig Piper för att bevisa för sin styvfar och stadens invånare att hon kan klara sig. Med tiden inser hon också att hon har fallit för Brendan och stadens charm.

En sida till? Fortsätt läs!