Sörjer du Big Little Lies?
Artiklar

Sörjer du Big Little Lies?

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 04 maj 2017

Det som inte fick hända hände, du kunde inte hålla begäret i styr och plötsligt hade du maraton-kollat hela Big Little Lies, HBO Nordics succéserie som fångat miljontals soffliggare under våren, med bland annat Reese Witherspoon och Nicole Kidman i huvudrollerna. Men frukta inte, du kan stanna kvar i soffan! Serien bygger nämligen på boken med samma namn, av den australienska författaren Liane Moriarity och de goda nyheterna är: hon har skrivit fler! Välj och vraka ur vår lista.

 


Tre önskningar
Liane Moriartys debutroman om de vuxna trillingsystrarna Gemma, Cat och Lyn, som är mer olika än lika och alltid lyckas råka i luven på varandra. Trillingarnas champagnesprudlande födelsedagsmiddag slutar i ett praktfullt gräl och en ambulans som i ilfart måste bege sig till sjukhuset.

 


Öppnas i händelse av min död
Succéromanen om Cecilia som hittar ett förslutet brev från sin man på vinden, med texten ”Öppnas i händelse av min död”. När maken kommer hem från sin affärsresa står hon inför ett dilemma. Vad ska hon göra? Öppna brevet? Eller låtsats som ingenting? En roman om hemligheter och hur de kan rasera allt.

 


Stora små lögner
Romanen bakom den populära HBO-serien BIG LITTLE LIES handlar om vännerna Madeline och Celeste, som tar den nyinflyttade unga mamman Jane under sina vingar. En lika delar varm, rolig och allvarlig berättelse om mobbing, intriger och systerskap på villagator och skolgårdar.

 


Andras vänner
Lianes senaste roman handlar om de där avgörande händelserna då livet tar en annan riktning. Bästa vännerna Erika och Clementine samlas för en somrig och lättsam grillkväll med sina familjer. När alla har uppmärksamheten åt annat håll inträffar det som bara inte får ske. Efteråt frågar de sig alla: Vad hade hänt om vi inte hade gått dit?

En sida till? Fortsätt läs!