Uppseendeväckande scenen från Geir Gulliksens ”Se på oss nu” som alla pratar om
Artiklar

Uppseendeväckande scenen från Geir Gulliksens ”Se på oss nu” som alla pratar om

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 25 september 2018

”Jag greppade efter skämskudden” skriver en recensent om scenen från Se på oss nu som alla i litteraturvärlden snackar om just nu.

Efter succén med Berättelse om ett äktenskap är Geir Gulliksen tillbaka med en ny roman om passion, otrohet, begär och kärlek. I Se på oss nu börjar 50-årige Hans fundera på hur lyckligt gift han faktiskt är. Samtidigt träffar han den mycket yngre och nyblivna mamman Harriet. Hans dras till Harriet och försöker reda ut sina känslor utan att såra hustrun Ingunn. Handlar det om begär, kärlek eller både och?

Något som har väckt mycket uppmärksamhet, inte minst bland recensenter, är scenen där Hans handmjölkar Harriet, som har mjölkstockning, på en toalett.

Läs mer: 11 välskrivna erotiska böcker att läsa i sängen

”En scen så magnifikt pinsam att den knappt går att uthärda”, skriver Jens Liljestrand på Expressen.

”Sällan har den jämställda mannens självbedrägeri beskrivits så dråpligt som när huvudpersonen i Geir Gulliksens Se på oss nu handmjölkar en främmande kvinna med mjölkstockning under en bröllopsfest”, skriver Mats Kolmisoppi i Göteborgs-Posten.

”Jag ska inte avslöja mera, men jag kan tänka mig att ”bröstmjölkscenen” – om vi kallar den så – kommer att dela läsekretsen. Själv greppade jag efter skämskudden”, skriver Philip Teir i Dagens Nyheter.

Nyfiken på scenen som väcker så starka reaktioner? Du hittar boken här.

Foto: Bard Henriksen

En sida till? Fortsätt läs!