Allt du behöver veta om romanceserien

Förgätmigej

Till böckerna!

Heta känslor, vackra landskap och en svunnen tid – Förgätmigej är den perfekta bokserien för dig som inte kan få nog av historisk romance.

Hela bokserien

Förgätmigej

Svep för att se alla böcker i romanceserien!

Förgätmigej

Boktips

Spicy romance! 12 böcker med heta känslor och romantik

11 böcker om romantik i historiska miljöer

11 böcker om romantik i historiska miljöer

Anrika gods, trånande blickar och minnen från en svunnen tid. Att läsa om kärlek i historiska miljöer gör nästan berättelsen ännu mer romantisk.

Bok 1

Skarvungen

Laura och Anders bor i en liten stuga i vackra Orrviken. De är nygifta och Laura väntar parets första barn, men jobbet som stenhuggare i berget kräver mycket resande av Anders. Deras enda granne är gamle Ville med träbenet. Under hösten grips Laura av en oförklarlig rädsla för att något hemskt ska hända när hon är ensam. Mörkret blir allt tätare under de kalla månaderna och Laura plågas av mardrömmar. En natt vaknar hon av ett skrämmande ljud ute på gården. Hon tittar ut genom fönstret och ser en gestalt vid uthuset, någon som ser rakt på henne.

Bok 2

Det lilla hjärtat

Orrviken, 1881. Ovädret piskar på när Laura under dramatiska omständigheter föder sin son ute i viken. Pojken får namnet Lill-Anders och är sin far upp i dagen. Barnmorskan Augusta hjälper Laura att komma på fötter igen och mellan dem uppstår en stark vänskap. Men en mörk hemlighet i Augustas förflutna hotar att förstöra allt.

Bok 3

Smörträdet

Sigvart har just friat till Laura när han plötsligt blir efterlyst av länsmannen. Laura är förvirrad, men får hjälp Augusta som passar hennes son Lill-Anders medan Laura arbetar i lanthandeln. En dag drabbas Lill-Anders av hög feber och till och med Augusta står handfallen. Lauras sista utväg är att pröva en gammal mytomspunnen ritual en stjärnklar natt.

Bok 4

Rymlingen

Efter överfallet på Martinsson kommer länsmannen hem till Laura och hon måste berätta vad som hände den ödesdigra natten. Hedström bjuder Laura till en dans och motvilligt följer hon med till Svinesund. Vid färjeläget träffar hon många bekanta, men kvällen blir inte vad hon hade förväntat sig.

Bok 5

Den engelska kuttern

Det är mitt i natten när Hedström blir tillkallad och genast måste ge sig av. Laura blir ensam med Borghild i lanthandeln, men de får ingen ro. Från fjorden hörs en smäll där en främmande skuta är på väg in, men vilka avsikter har de ombord?

Bok 6

Memento mori

Laura är bekymrad för prästänkan Kornelia och bestämmer sig för att besöka henne. Kornelia är olycklig över barnet hon väntar och plågas oavbrutet av prästen. Men hon vill inte berätta för Laura om vad som tynger henne.

Bok 7

Som sänd från himlen

Den nya gränsryttaren följer Laura till Frederikshald där hon ska lämna ett viktigt brev till polismästaren. Men färden till stan blir inte som hon har tänkt sig. Uppdraget är allt annat än enkelt och följeslagaren sviker henne fullständigt. Utan pengar och utan vänner kan Laura bli ett lätt byte för stadens ohederliga själar.

Bok 8

Det mest vidunderliga

När Kornelia hotas till livet försöker Laura hjälpa henne, men utsätts själv för fara. När det ser som mörkast ut kommer någon till hennes undsättning, och han gör mer än att bara rädda henne.

Gillade du Förgätmigej?

Upptäck fler romance-serier!

Ellens val

Upptäck fler romance-serier!

Modershjärta

14 bokpärlor som utspelar sig på 1800-talet

14 bokpärlor som utspelar sig på 1800-talet

Kärlek och begär hos den brittiska överklassen, verklighetsflykt på den franska landsbygden och hårt arbete i ett fattigt Stockholm. SelmaStories har listat 14 romaner som utspelar sig på 1800-talet.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmasStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.