Allt du vill veta om bokserien

Åremorden

Till böckerna!

Viveca Sten är en av Sveriges mest lästa och hyllade spänningsförfattare. Hon är känd för att mästerligt väva samman rafflande mordfall med kärleksfullt valda platser och gestalter. Hennes senaste nya serie utspelar sig i Åre-fjällen. Läs allt om böckerna här!

Hela spänningsserien

Åremorden

Svep för alla böckerna i Viveca Stens Åremorden-serie!

Fakta

Bok 1

Offermakaren av Viveca Sten

Skidsäsongen i Åre är igång, men till besökarnas och personalens stora förfäran påträffas ett stelfruset lik i liften. Daniel Lindskog på Årepolisen misstänker mord.

Stockholmspolisen Hanna Ahlander har flyttat upp till Åre efter att ha blivit av med både sitt jobb och sin partner. Snart ska hon kroka arm med Lindskog i fallet med den frusna kroppen. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Hur många måste offras innan sanningen uppdagas?

Bok 2

Dalskuggan av Viveca Sten

Mitt under sportlovsveckan hittas en svårt tilltufsat lik utanför Åre. Polisen har inga spår att gå efter. Hanna Ahlander är kvar och jobbar med Daniel Lindskog och Årepolisen. Daniel å sin sida försöker få ihop livspusslet med småbarn och mordutredning.

En kristen sekt har vuxit sig stark i byarna vid gränsen till Norge. Allteftersom avtäcks sanningen om en mörk verklighet inom sekten. Mordutredningen kompliceras alltmer och kommer att handla om överlevnad för alla inblandade…

Bok 3

Botgöraren av Viveca Sten

Inbunden
Köp boken

Daniel Lindskog träffar en terapeut för att bättre kunna hitta balans mellan jobbet och familjerelationerna, som tagit sig en törn. Hanna försöker hitta emotionell balans i sig själv. Mordutredningen de snart ska ta sig an har skapat panik på bygden.

Det är påsk och en känd affärskvinna påträffas brutalt mördad i en svit på ett skidhotell i Åre. Spåren leder Årepolisen till Storlien och den anrika hotellanläggningen.

Bok 4

Vilseledaren av Viveca Sten

Inbunden
Köp boken

I den fjärde delen av Åremordenserien, dras sex festglada studenter till Åre för en skidresa, men deras äventyr tar en mörk vändning när en av dem plötsligt dör. Denna tragedi väcker frågor: var det en olycka eller mord? Spänningen eskalerar inom gruppen när misstankar och hemligheter börjar avslöjas. Poliskollegorna Hanna Ahlander och Daniel Lindskog tar sig an utredningen. Båda kämpar med personliga utmaningar: Hanna är upptagen med en ny romans och Daniel brottas med skuldkänslor efter en separation.

Viveca Sten om skrivandet: ”Som att lägga pussel baklänges”

Viveca Sten om skrivandet: ”Som att lägga pussel baklänges”

Efter tio Sandhamnsböcker bytte Viveca Sten skärgården mot fjällen. Nu är hon aktuell med Botgöraren, den tredje delen i Åremorden. Vi träffade författaren för att prata om yrkesskador, frånvarande fäder och hennes främsta lärdom som författare.

Gillar du serien Åremorden?

Här är fler böcker vi tror passar dig!

Mord eller middagar? En dag i Viveca Stens liv

Mord eller middagar? En dag i Viveca Stens liv

Nyfiken på hur en bästsäljande deckarförfattare tillbringar sina dagar? Viveca Sten, aktuell med I hemlighet begravd bjuder in till att följa med under en helt vanlig dag i hennes liv.

Mord i idyllen – 7 spännande boktips

Mord i idyllen – 7 spännande boktips

Gnistrande vita vinterlandskap, släta bohuslänska klippor och välskötta trädgårdar. Det är något kittlande med berättelser om brott och hemligheter mitt i den vackra idyllen. SelmaStories listar sju boktips som höjer pulsen!

Camilla Grebe:

Camilla Grebe: "Jag försöker göra offret till en extra härlig karaktär"

Camilla Grebe är den prisbelönta författaren bakom spänningsserien Flickorna och mörkret. Vi har träffat henne inför boksläppet av hennes nya roman Välkommen till evigheten.

10 böcker vi längtar efter att läsa hösten 2022

10 böcker vi längtar efter att läsa hösten 2022

Nytt från Lars Kepler, Carina Rydberg och Celeste Ng - det finns inget som kan få en att önska att sommaren var slut som utsikten BOKHÖST. Vi har valt ut några kommande guldkorn!