12 boknyheter under 200 kronor
Boktips

12 boknyheter under 200 kronor

Längtar du efter att läsa nyutgivna böcker, men inte efter att spräcka din plånbok? Då har du kommit till rätt ställe! Här presenterar vi ett handplockat urval av böcker som kostar under 200 kronor och som garanterat kommer att ge dig läsupplevelser utöver det vanliga.

Av: SelmaStories
Fotograf: Shutterstock
Publicerad: 01 mars 2023

Längtar du efter att läsa nyutgivna böcker, men inte efter att spräcka din plånbok? Då har du kommit till rätt ställe! Här presenterar vi ett handplockat urval av böcker som kostar under 200 kronor och som garanterat kommer att ge dig läsupplevelser utöver det vanliga.

Bok 1

9 november av Colleen Hoover

danskt band
179 kr 189 kr
Köp boken

Kärlekshistoria som spänner över år och kontinent. Fallon och Ben möts på en ödesdiger- när Fallon flyttar till andra sidan landet. Attraktionen mellan dem är omedelbar, men de inser att de inte är redo för en distansrelation. Trots detta bestämmer de sig för att träffas på samma plats och datum varje år.

Fallon följer sin dröm om att bli skådespelerska i New York medan Ben kämpar för att skriva en roman. Varje år när de möts igen växer deras kemi allt starkare. Men när Fallon börjar ifrågasätta Bens motiv sätts deras relation på prov. Kan deras kärlek överleva utanför romanens sidor eller kommer den leda till hjärtesorg och tårar?

Bok 2

Nödvändigt ont av Maria Adolfsson

Inbunden
199 kr 229 kr
Köp boken

Sjätte delen i den hyllade Doggerland-serien. Julen närmar sig och den  den excentriske konstnären Raymond Osse försvinner hemifrån i vredesmod. Karen Eiken Friis får i uppdrag att hålla kontakt med de anhöriga. Men uppdraget visar sig vara påfrestande och Karen börjar misstänka att hans försvinnande inte var frivilligt. Samtidigt får Karens syster Helena ett brev som väcker både förbryllande och skrämmande tankar.

Karen Eiken Friis söker efter svar och upptäcker allt mer om Osses excentriska liv. Vad hände egentligen med honom? Blev han mördad eller försvann han frivilligt?

Läs allt om Doggerland-serien här

Bok 3

En våldsam kärlek av Jessica Macdowall

Inbunden
199 kr 219 kr
Köp boken

I sin självbiografiska bok ”En våldsam kärlek” berättar Jessica MacDowall om sin upplevelse av män som utövar våld mot kvinnor och kvinnors rädsla för att lämna. Efter att ha mött Sebastian på sin bästa väns bröllop blev hon omedelbart förälskad i honom. Han var snygg, smart och framgångsrik och fick henne att känna sig åtrådd. De flyttade snabbt ihop, gifte sig och fick barn. Samtidigt utvecklades Jessicas karriär som tv-producent.

På ytan såg allt perfekt ut, men bakom stängda dörrar var livet långt ifrån sådant. MacDowall beskriver en spiral av våld, medberoende, skam och skuld, och hur hon kämpade för att hitta en väg ut, särskilt för barnens skull. Allt detta i ett samhälle där bevisbördan tycks ligga på offret istället för förövaren. Genom att skildra sin personliga berättelse ger MacDowall en stark inblick i verkligheten för dem som lever i våldsamma relationer och en viktig röst i kampen mot våld i hemmet.

Bok 4

Mörkt paradis av Magnus Jonsson

Inbunden
195 kr 219 kr
Köp boken

Första delen i en ny serie som följer krypteringsexperten Linn Ståhl. Linn som har överlevt en konfrontation med nazister lider honav allvarliga trauman och när hennes moster Louise Sjöstedt, enhetschef på Citypolisen, upptäcker att Linn är försvunnen är hon övertygad om att något har hänt henne. Samtidigt flyttar Linns kusin Astrid till en kursgård, som verkar ha ett skrämmande dolt mörker bakom sin vänliga yttre fasad. Linn är den enda som kan förmå sin kusin att återvända hem, men frågan är om hon kommer att hittas i tid?

Bok 5

Ett otänkbart öde av Simona Ahrnstedt

Inbunden
199 kr 219 kr
Köp boken

Simona Ahrnstedt är tillbaka med en stark berättelse som utspelar sig under en dramatisk tid: 1884, då moderna uppfinningar gjorde entré, en ny elit uppstod och kampen för kvinnors rättigheter bara precis börjat. Huvudpersonen Alexandra Rosenkvist, som har förvisats efter en skandal, befinner sig nu långt hemifrån. Atle Falk, en man med mörk bakgrund, skickas för att hämta henne. Till en början har de ingenting gemensamt, men under resan genom Sverige till sjöss, via tåg och på hästrygg, lär de känna varandra på ett djupare plan och förbjudna känslor spirar upp. Men när de återvänder till Stockholm väntar Alexandras konservativa familj med helt andra planer för henne. Ett otänkbart öde är den fristående uppföljaren uppmärksammade historiska romanceserien om slottet Wadenstierna.

Bok 6

Lycka till av Malin Stehn

Inbunden
195 kr 219 kr
Köp boken

Emily har noga planerat varje detalj av sitt bröllop, men det finns tre saker som hon inte kan kontrollera: vädret, hennes mamma Annika och storebror Erik. Och trots att vädret visar sig vara strålande på bröllopsdagen blir stämningen på bröllopsfesten alltmer ansträngd bland gästerna. Gamla sanningar som har varit dolda i åtta år kommer upp till ytan och det känns som om inga sår någonsin har läkts. Senare på natten görs en fruktansvärd upptäckt längst ner i slottsparken.

Bok 7

Jag är inte sådan här egentligen av Marie Aubert

Inbunden
189 kr 219 kr
Köp boken

Linnea har konfirmationshelg. Allt är förberett, inklusive struken folkdräkt och placeringskort, men hon kan inte sluta tänka på allt hon inte vill ska hända. Hanne, som inte har varit hemma på många år och betraktar konfirmationshelgen som en triumf, känner istället en stigande ilska över att hon nu behandlas bättre. Bård, Linneas pappa, är alltid framgångsrik och gör alltid rätt val, men vem blir man när allt börjar gå fel? Farfar Nils vill bara göra gott, men vad händer när hans insatser inte räcker till? Jag är inte sådan här egentligen är en vass och underhållande roman som handlar om rädslan för andras blickar och längtan efter att bli sedd, men också om risken att släppa in en annan människa.

Bok 8

Straff av Ann-Helén Laestadius

Inbunden
199 kr 219 kr
Köp boken

Straff är en verklighetsbaserad berättelse om en av de svenska statens största svek mot samerna. Nomadskolorna på 1950-talet har krossat generationer och orsakat språkförlust, skam och brutna familjeband. Handlingen utspelar sig just på 1950-talet när barnen Jon-Ante, Else-Maj, Nilsa, Marge och Anne-Risten, som är barn till renskötare, är sju år gamla och tvingas lämna sina familjer för att gå i nomadskolor. Tryggheten byts ut mot en skrämmande tillvaro där samiskan är förbjuden, jojken syndig och husmodern straffar dem med riset. Föräldrarna vågar inte protestera och de högt uppsatta lyssnar ändå inte.

Trettio år senare har de fem valt olika vägar för att överleva eller åtminstone försöka förtränga traumat. Men en dag dyker husmodern upp igen, går längs gatan som om ingenting hade hänt. Det blir uppenbart att ingen har glömt.

 

Bok 9

Flykt av Emmy Walt

Inbunden
195 kr 219 kr
Köp boken

Spänningsdebuten Flykt handlar om journalisten Mila som är i Frankrike för att rapportera om flyktingkrisen när Europa drabbas av flera terrorattentat. Hennes dotter blir ett offer för terrorn och ligger nu i koma. Mila kämpar för att ta sig hem till Sverige för att vara vid sin dotters sida, samtidigt som hon ser möjligheter att rapportera om det brinnande Europa. Flykt är den första delen i en serie om Mila Savic, en stark och modig journalist som tvingas navigera i en värld av kaos och polarisering.

Bok 10

Ingen du älskar kan dö av Anna Platt

Inbunden
199 kr 219 kr
Köp boken

Ingen du älskar kan dö är en hyllad spänningsroman som presenterar en komplex intrig där tre människors liv korsas genom ett brott. Lena som har lämnat ett misslyckat äktenskap bakom sig och har öppnat ett pensionat på Mallorca, Bianca som kämpar sorgen efter sin brors försvinnande och inleder en farlig affär med sin gifta chef, och irlädska  Shane som avslöjar en familjehemlighet. Anna Platt har tidigare arbetat med manus till TV-serier.

Bok 11

Sommaren av Elin Persson

Inbunden
189 kr 219 kr
Köp boken

När 12-åriga Leas pappa träffar Zofia får Lea en syster i Jelena, som är en självständig och rebellisk personlighet. Lea dras till den äldre flickan och de börjar snart utforska sina gränser och kroppar i den klaustrofobiska radhuset där de bor tillsammans varannan vecka. Under tiden är de vuxnas uppmärksamhet någon annanstans och sommaren utanför fortsätter.

Bok 12

Muslimsk feminist? Javisst! av Sarah Delshad

flexband
199 kr 219 kr
Köp boken

I åratal har det saknats en skildring av muslimska kvinnor som ser sin muslimska tro som något feministiskt och stärkande. Sarah Delshad, journalist som fokuserar på frågor om muslimsk identitet och feminism, ifrågasätter denna föreställning och boken Muslimsk feminist? Javisst! är hennes personliga berättelse om hennes erfarenheter och lärdomar som muslimsk kvinna.

Boken riktar sig inte bara till muslimer utan också till icke-muslimer som vill få en bättre förståelse av muslimska kvinnors verklighet, inklusive sårbarhet, ilska, drömmar, sexualitet och mod. Sarah Delshad betonar att det är viktigt att lämna den stereotypa bilden av den muslimska kvinnan för att kunna mötas och förstå varandra.

Läs en intervju med Sarah Delshad

INTERVJUER, TÄVLINGAR, SPECIALERBJUDANDEN OCH FRAMFÖR ALLT - MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer