Redaktionens boktips: Det här läser och lyssnar vi på i september 2021
Boktips

Redaktionens boktips: Det här läser och lyssnar vi på i september 2021

Varje månad bjuder SelmaStories-redaktionen på sina boktips, och vi blandar gärna nyutgivna och äldre böcker. Det här läser och lyssnar vi på i september 2021!

Av: SelmaStories
Fotograf: Getty
Publicerad: 31 augusti 2021

Varje månad bjuder SelmaStories-redaktionen på sina boktips, och vi blandar gärna nyutgivna och äldre böcker. Det här läser och lyssnar vi på i september 2021!

Johanna Stenius, redaktions- och kanalansvarig:

Jag läser Det holländska huset av Ann Patchett och lyssnar på Nya tider på Flanagans av Åsa Hellberg.

Bok 1

Det holländska huset av Ann Patchett

Inbunden
Köp boken

Ann Patchett är tillbaka med en roman om arv, syskonkärlek och förlåtelse. Boken utspelar sig i slutet av andra världskriget och berättar om Cyril Conroy som börjar bygga upp ett enormt fastighetsimperium. Hans första drag är att köpa Det holländska huset, en lyxig egendom i utkanten av Philadelphia. Det som var tänkt som en överraskningspresent till hans fru lägger grunden till familjens rikedom men också deras undergång.

Bok 2

Nya tider på Flanagans av Åsa Hellberg

Mattias Timander, redaktör:

Jag läser Hunter i Huskvarna av Sara Stridsberg och lyssnar på Fädernas missgärningar av Åsa Larsson.

Bok 1

Hunter i Huskvarna av Sara Stridsberg

Bok 2

Fädernas missgärningar av Åsa Larsson

Åsa Larssons populära deckarserie om Rebecka Martinsson har även blivit till hyllad tv-serie. I höst är författaren aktuell med den sjätte och sista delen. I Fädernas missgärningar ber rättsläkare Lars Pohjanen Rebecka Martinsson att utreda ett preskriberat mord. Hon går motvilligt med på detta, och snart har hon även en ny mordutredning på sitt bord. Spåren löper samman och leder också till mörka hemligheter i hennes egen familjehistoria.

Linnéa Ivares, redaktör:

Jag läser Vackra värld, var är du av Sally Rooney och lyssnar på En hemlig plats av Tana French.

Bok 1

Vackra värld, var är du av Sally Rooney

Efter romansuccéerna Samtal med vänner och Normala människor är irländska Sally Rooney äntligen aktuell med en ny bok! Vackra värld, var är du handlar om Alice, en ung och firad romanförfattare. Hon träffar lagerarbetaren Felix på Tinder och bjuder med honom på en resa till Rom. Samtidigt befinner sig Alice bästa vän Eileen i Dublin. Hon gör sitt bästa för att komma över sitt ex och söker upp barndomsvännen Simon. Alice och Eileen värderar sin vänskap högt, men en spricka har uppstått mellan dem.

Sara Steinholtz Sparby, projektledare:

Jag läser Kräldjursmemoarer av Silje Ulstein och lyssnar på Även om allt tar slut av Jens Liljestrand.

Bok 1

Kräldjursmemoarer av Silje Ulstein

Inbunden
Köp boken

Norska Silje Ulsteins Kräldjursmemoarer har fått fina recensioner både här och i hemlandet. I den psykologiska thrillern försvinner 11-årige Iben från sin mamma Mariam i köpcentret. Mariams omedelbara reaktion är flykt. Hon sätter sig i bilen och kör. Långt. Ett kollektiv skaffar sig en pytonorm som sällskapsdjur. När Liv möter ormen Nero för första gången blir hon alldeles överväldigad. Hon trodde inte att det var möjligt för henne att känna så starkt inför ett levande väsen.

Linda Fritiofsson, redaktör:

Jag läser Vård, skola och omsorg av Linn Spross och lyssnar på Kvinnor jag tänker på om natten av Mia Kankimäki.

Bok 1

Vård, skola och omsorg av Linn Spross

Inbunden
Köp boken
Bok 2

Kvinnor jag tänker på om natten av Mia Kankimäki

Storpocket
Köp boken

Mia Kankimäki säger upp sig från sitt jobb och hyr ut lägenheten för att resa till Tanzania och följa Karen Blixen; hon reser till Japan för att se hur den världsberömda konstnären Yayoi Kusama lever. Hon reser till Florens och söker bortglömda renässanskonstnärer. Kankimäki inspireras av äldre tiders äventyrare, som Nellie Bly, amerikanskan som 1890 reste jorden runt på 72 dagar med bara en handväska. Om de här kvinnorna klarade sig i världen för hundra år sedan, varför inte hon?

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!