7 riktigt romantiska böcker
Boktips

7 riktigt romantiska böcker

Dröm dig bort med hjälp av starka känslor, varma omfamningar och hemliga blickar. Här är tips på riktigt romantiska böcker.

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 20 december 2023

Dröm dig bort med hjälp av starka känslor, varma omfamningar och hemliga blickar. Här är tips på riktigt romantiska böcker.

Bok 1

Bekännelser av Colleen Hoover

I Colleen Hoovers otroligt känslostarka roman möter vi Auburn Reed, vars liv har präglats av förluster. När hon blir förälskad sig i konstnären Owen Gentry, riskerar hon allt för en osäker kärlek som inte går att motstå. Deras förhållande sätts på prov när Owens dolda förflutna hotar att förstöra det Auburn kämpat för att bygga upp.

Översättare: Susanne Nobel

Läs allt om Colleen Hoover här.

Bok 2

Schackmatt av Ali Hazelwood

Mallory Greenleaf, som efter en familjetragedi svurit på att hon aldrig mer ska spela schack,  blir oväntat dragen tillbaka till spelet när hon deltar i en välgörenhetsturnering med sin bästa vän Easton. Där möter hon Nolan Sawyer, världsmästare med dåligt rykte. Efter att oväntat ha besegrat Sawyer blir Mallory kastad in i schackvärldens strålkastarljus, en värld av skarpa konkurrenter och utmanande känslor, speciellt i närheten av Sawyer…

Översättare: Jan Risheden

Bok 3

Övertalning av Jane Austen

Jane Austens sista roman och en av de största klassikerna i engelsk litteratur berättar om Anne Elliot och Frederick Wentworths förlorade kärlek. Åtta år efter att Anne övertalades att bryta sin förlovning med Frederick, en sjökapten utan rikedom eller status, korsas deras vägar åter. Denna briljanta satir om fåfänga och högmod väver även en rörande historia om återupptäckt kärlek. Boken innehåller vad som sägs vara litteraturens vackraste kärleksbrev.

Översättare: Jane Lundblad

Läs mer: Jane austen for dummies

Bok 4

På grund av Billie Bridgerton av Julia Quinn

Prequel till Julia Quinns Bridgertonserie! Alla förutsätter att Billie Bridgerton kommer gifta sig med någon av Rokesby-bröderna, familjens nära vänner och grannar. Och fast hon ser de flesta av bröderna som syskon, står hon plötsligt inför en oväntad känslomässig virvelvind med den arrogante och irriterande George Rokesby. Trots en inledande ömsesidig avsky, uppstår en oväntad romantisk gnista mellan dem…

Översättare: Anna Thuresson

Läs allt om Julia Quinns universum

Bok 5

Sista brevet från din älskade av Jojo Moyes

Två kvinnors berättelser om kärlek och identitet flätas samman över flera årtionden. Jennifer Sterling, som vaknar upp på ett sjukhus i London 1960 utan minne, hittar ett brev som väcker frågor om hennes liv och kärlek. År 2003 upptäcker journalisten Ellie detta brev och blir fascinerad av det. Genom Ellies efterforskningar avslöjas inte bara historien bakom det gåtfulla brevet, utan också insikter om hennes eget kärleksliv.

Översättare: Emö Malmberg

Bok 6

Samtal om natten av Claire Deverley

Denna gripande roman utforskar Rosie och Wills relation. De möts under tonåren, och en djup förtrolighet utvecklas trots deras olikheter, vilket gör dem till varandras stora kärlekar. Men deras väg delas av en tragisk händelse som leder till sorg och skuld, vilket gör det outhärdligt för dem att vara tillsammans. Ändå förblir de oändligt sammanflätade genom denna gemensamma sorg. Boken är en hyllning till vänskap och lojalitet, till missade chanser och de olika former av kärlek som man möter genom livet, och till den där speciella kärleken som aldrig försvinner.

Översättare: Klara Lindell