5 vackra böcker att ge bort i present
Böckerna

5 vackra böcker att ge bort i present

Som inflyttnings- eller födelsedagspresent, examensgåva eller bara fin överraskning utan någon särskild anledning. Vi tipsar om några presentböcker för olika smaker.

Av: SelmaStories
Fotograf: Getty
Publicerad: 16 november 2021

Som inflyttnings- eller födelsedagspresent, examensgåva eller bara fin överraskning utan någon särskild anledning. Vi tipsar om några presentböcker för olika smaker.

Bok 1

Avgrunden av ljus av Lars Norén (i urval av Mikael van Reis)

En vacker samling för poesiälskaren. Lars Norén som gick bort i fjol var en av Sveriges största dramatiker och hans poesi gjorde starkt avtryck under sextio- och sjuttiotalet. Dikterna präglades av medvetandeströmmar och surrealistiska bilder och han beskrevs som en originell poet. Nu kommer Avgrunden är ljus som samlar många av Noréns dikter.

Läs mer: Lars Norén – teatergiganten som var vår tids Strindberg

Bok 2

Livets alla färger av Lisa Aisato

Sällan har väl en enda bok passat så bra till så många. Lisa Aisatos vackra Livets alla färger består av sex kapitel med nedslag i livets olika skeenden och är en ultimat bokpresent. Här finns livsvisdomar till barnen, igenkänning för den äldre och ljuv nostalgi för den som är gammal. Magiska illustrationer med korta, kärnfulla texter som säger mycket om livet.

Läs mer: Fina bokpresenter för dop och namngivning som håller livet ut

 

 

Bok 3

Mänskligheten kommer att förundras: en biografi om Hilma af Klintav Julia Voss

En perfekt bokpresent till den konstintresserade! Himla af Klint har kallats den abstrakta konstens urmoder och tog världen med storm när hon återupptäcktes på 80-talet. Konstnärinnan visste att hon var före sin tid; vid sjuttio års ålder bestämde hon att hennes bilder skulle få visas först tjugo år efter hennes död. I en ny biografi berättar forskaren Julia Voss om en ovanlig konstnärs liv under en omvälvande epok.

Bok 4

Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie Mackesy

En fin presentbok för både 8- och 80-åringen! Konstnären Charlie Mackesy började teckna för att bearbeta sorgen efter en vän och de illustrationerna blev början på hans debutbok som sedan toppade både New York Times och The Sunday Times bestseller-listor. I Pojken, mullvaden, räven och hästen får vi följa fyra vänner som under en skogspromenad diskuterar vad som på riktigt är viktigt i livet. Boken har kallats för nya Nalle Puh och handlar om värdet att vara snäll.

Läs mer: Fenomenboken som blivit nya Nalle Puh

Bok 5

Svenska noveller - från Almqvist till Stoor under redaktion av Ingrid Elam och Jerker Virdborg

En maffig antologi till den litteraturintresserade. Svenska noveller från Almqvist till Stoor vänder sig till både den nyfikna och experten och kan ses som en systerbok till Svensk poesi som gavs ut 2016. Mer än nittio noveller, såväl kanoniserade klassiker som bortglömda pärlor, av kända och okända författare, har samlats av redaktörerna Ingrid Elam och Jerker Virdborg. En bok att läsa och behålla för alla tider!

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag accepterar villkoren.

En sida till? Fortsätt läs!