Hudvårdsnörd eller fiskefreak – här är 10 bokpresenttips för Fars dag
Boktips

Hudvårdsnörd eller fiskefreak – här är 10 bokpresenttips för Fars dag

Den 13 november är det Fars dag och många vill uppmärksamma sin pappa lite extra. För den som vill göra det genom att ge bort en bok så har vi listat några aktuella presenttips för olika smaker.

Av: SelmaStories
Publicerad: 08 januari 2023

Den 13 november är det Fars dag och många vill uppmärksamma sin pappa lite extra. För den som vill göra det genom att ge bort en bok så har vi listat några aktuella presenttips för olika smaker.

Bok 1

Brev till mannen av Bianca Kronlöf

Pocket
69 kr
Köp boken

Boken som alla män bör läsa. Bianca Kronlöf sätter i denna bok ord på känslor som många känt men inte vågat lyfta. Hon skriver till alla män, både de gamla och de unga. Dessa brev tar upp maskulinitet, våld och sex för att väcka debatt och skapa en förståelse och öka engagemang.

Bok 2

Låtskrivarkonsten av Bob Dylan

Inbunden
299 kr
Köp boken

Vad har Elvis Presleys ”Viva Las Vegas” till Elvis Costellos ”Pump It Up” gemensamt? Jo, de är båda till föremål för analys i den här helt nya essäboken av Bob Dylan. Han analyserar, filosoferar och ger genom låtarna  läsaren en inblick i hur en av tidernas mest kända låtskrivare ser på text och musik. Rikti illustrerad dessutom – en perfekt present till den musikälskande pappan.

Bok 3

Den glömda kokboken av Christoffer Holst

Pocket
79 kr
Köp boken

Fler pappor borde läsa feelgood, det är bra för hälsan! Det är också en genre som passar perfekt nu när mörkret faller utanför Den glömda kokboken utspelar sig i Stockholms krogvärld och innehåller såväl, nostalgi och relationer som härliga mat- och vintips och en hel del mörka hemligheter. underbar läsuppelvelse!

Bok 4

Renegades – Born in the USA (svensk utgåva) av Barack Obama, Bruce Springsteen

Inbunden
299 kr
Köp boken

Barack Obama och Bruce Springsteen släpper boken Renegades – Born in the USA. Här får vi ta del av äkta, intima och engagerande samtal mellan två världsberömda människor.

Boken har sin bakgrund i den hyllade podcasten med samma namn och som tillhör en av de mest lyssnade internationella podcasten på Spotify. Samtalen som vi får ta del av tar upp vanliga tankar om livet och kärleken till Amerika. Vi får också ta del av Obamas tal och Springsteens texter.

Bok 5

Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie Mackesy

halvklotband
189 kr
Köp boken

En fin presentbok för både 8 eller 80-åringen! Konstnären Charlie Mackesy började teckna för att bearbeta sorgen efter en vän, och de illustrationerna blev början på hans debutbok som nu sålt i en miljon exemplar och legat etta på både New York Times och The Sunday Times topplistor. Pojken, mullvaden, räven och hästen är en vardagsfilosofisk tankebok där vi får följa fyra vänner som under en skogspromenad diskuterar vad som är viktigt i livet.

Läs mer: Fenomenboken som blivit nya Nalle Puh – nu kommer succén på svenska

Bok 6

Gäddbibeln av Johan Tell, Tobias Fränstam, Tobias Fränstam

Inbunden
339 kr
Köp boken

Gäddan – havets kung – har alltid gäckat människan- Ändå har ingen heltäckande bok om den mystiska fisken kommit sedan 1970-talet. Nu är den här: Gäddbibeln. En komplett guide för varje fiskare och fisk-entusiast. Tobias Fränstam tar med oss på en fantastisk resa under ytan i jakten på svar.

Bok 7

HasseåTage av Kalle Lind

Inbunden
259 kr
Köp boken

Boken om den folkkära komikerduon Hans Alfredsson och Tage Danielsson. Bland alla populära verk tar Kalle Lind upp en hel del av de infall och spontana handlingar som ledde till framgång. Samtidigt som han är undrande och nyfiken studerar han den tidsperiod som påverkade duon.

Bok 8

Hudnära av Elin Fagerberg, Annakarin Wahlberg

Inbunden
239 kr
Köp boken

Men vem kan du lita på när det gäller hudvård. och vad passar just dig och din hud? Många behandlar idag sin hud med produkter som gör mer skada än nytta på grund av missvisande reklam, rykten och missuppfattningar. I den här boken får du lära dig mer om din hud och vad den behöver. Två erfarna hudterapeuter avslöjar är några av hudvårdsbranschens största myter, delar med sig av hudterapeuters hemligheter och lär dig få ett mer kritiskt öga när du köper dina produkter. Bra för såväl plånbok som hud och miljö!

Bok 9

Mamusia av Olia Hercules

Inbunden
279 kr
Köp boken

Ett koncentrat av den bästa maten från Östeuropa, med grunden i det ukrainska köket. Coh det är så gott! Över 100 recept på allt från kända klassiker som rödbetssoppan borsjtj till aprikos- och körsbärspaj och naturligt kolsyrad svartvinbärsdryck. Rätter som alltid har lagats i Olia Hercules familj och en bok som blivit en modern klassiker.

Bonnier Fakta skänker hela vinsten för varje såld bok oavkortat till flyktinghjälpen i Ukraina.

Bok 10

Mitt liv som Mariah Carey av Mariah Carey, Michaela Angela Davis

Inbunden
249 kr
Köp boken

All we want for christmas… is… Mariah Careys självbiografi! Berättelsen om hennes framgångsrika liv är en drabbande historia. Hon var en flicka i utanförskap som blev en av vår tids mest främsta sångerskor, med fler listettor än någon annan soloartist. I boken gör hon nedslag i sin karriärs höjdpunkter och vid sina erfarenheter av rasism. Boken är inläst av sångerskan Lisa Nilsson.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer