Hudvårdsnörd eller fiskefreak – här är 13 bokpresenttips för Fars dag
Boktips

Hudvårdsnörd eller fiskefreak – här är 13 bokpresenttips för Fars dag

Den 12e november är det Fars dag och många vill uppmärksamma sin pappa lite extra. För den som vill göra det genom att ge bort en bok så har vi listat några aktuella presenttips för olika smaker.

Av: SelmaStories
Publicerad: 08 oktober 2023

Den 12e november är det Fars dag och många vill uppmärksamma sin pappa lite extra. För den som vill göra det genom att ge bort en bok så har vi listat några aktuella presenttips för olika smaker.

Bok 1

Galenskaparna och After Shave av Kalle Lind, Henrik Jutbring

Inbunden
Köp boken

Sedan Galenskaparna och After Shave slog sina påsar ihop 1882 har de tagit den svenska underhållningsbranschen med storm. Men många program i den svenska nöjeshistorien har gruppen sin egen nisch. Men en fot i det folkliga och en i det absurda. 

Det här en bok där Kalle Lind och GAS-fantasten Henrik Jutbring tagit sig an ännu en samling av svenska humorikoner. Det är en berättelse om gruppdynamik, meningsskiljaktigheter, entreprenörskap, underifrånperspektiv, underbett, stämsång,

Bok 2

Lasse Åberg av Lasse Åberg, Johan Tell

Lasse Åberg delar med sig av sitt liv i en bildrik biografi. Många bilder kommer ifrån Lasses privata bildbank och visar bland annat åren på Konstfack och hans projekt inom film och tv. Förutom bilder, dikter och anekdoter består boken av viss samhällskritik och en rejäl dos självdistans. 

Bok 3

Ekotipsets bästa husmorsknep av Ellinor Sirén

Inbunden
Köp boken

Smarta, enkla och roliga tips för att göra din vardag miljövänligare och samtidigt ekonomisk.

Visste du att det finns en mängd olika produkter till badrumsskåpet som du kan göra själv? Här får du recept till allt fråpn deo, schampo och tandblekning, tips på hur du kan hålla ner matkostnaderna och minska matsvinnet, goda, billiga matrecept och en massa smarta återbrukstips.

Bok 4

Brev till mannen av Bianca Kronlöf

Boken som alla män bör läsa. Bianca Kronlöf sätter i denna bok ord på känslor som många känt men inte vågat lyfta. Hon skriver till alla män, både de gamla och de unga. Dessa brev tar upp maskulinitet, våld och sex för att väcka debatt och skapa en förståelse och öka engagemang.

Bok 5

Låtskrivarkonsten av Bob Dylan

Inbunden
Köp boken

Vad har Elvis Presleys ”Viva Las Vegas” till Elvis Costellos ”Pump It Up” gemensamt? Jo, de är båda till föremål för analys i den här helt nya essäboken av Bob Dylan. Han analyserar, filosoferar och ger genom låtarna  läsaren en inblick i hur en av tidernas mest kända låtskrivare ser på text och musik. Rikti illustrerad dessutom – en perfekt present till den musikälskande pappan.

Översättare: Sven Lindström

Bok 6

Den glömda kokboken av Christoffer Holst

Fler pappor borde läsa feelgood, det är bra för hälsan! Det är också en genre som passar perfekt nu när mörkret faller utanför. Den glömda kokboken utspelar sig i Stockholms krogvärld och innehåller såväl, nostalgi och relationer som härliga mat- och vintips och en hel del mörka hemligheter. Underbar läsuppelvelse!

Bok 7

Renegades – Born in the USA (svensk utgåva) av Barack Obama, Bruce Springsteen

Inbunden
Köp boken

Barack Obama och Bruce Springsteen släpper boken Renegades – Born in the USA. Här får vi ta del av äkta, intima och engagerande samtal mellan två världsberömda människor.

Boken har sin bakgrund i den hyllade podcasten med samma namn och som tillhör en av de mest lyssnade internationella podcasten på Spotify. Samtalen som vi får ta del av tar upp vanliga tankar om livet och kärleken till Amerika. Vi får också ta del av Obamas tal och Springsteens texter.

Översättare: Manne Svensson

Bok 8

Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie Mackesy

Inbunden
Köp boken

En fin presentbok för både 8 eller 80-åringen! Konstnären Charlie Mackesy började teckna för att bearbeta sorgen efter en vän, och de illustrationerna blev början på hans debutbok som nu sålt i en miljon exemplar och legat etta på både New York Times och The Sunday Times topplistor. Pojken, mullvaden, räven och hästen är en vardagsfilosofisk tankebok där vi får följa fyra vänner som under en skogspromenad diskuterar vad som är viktigt i livet.

Översättare: Uje Brandelius

Läs mer: Fenomenboken som blivit nya Nalle Puh – nu kommer succén på svenska

Bok 9

Gäddbibeln av Johan Tell, Tobias Fränstam, Tobias Fränstam

Inbunden
Köp boken

Gäddan – havets kung – har alltid gäckat människan- Ändå har ingen heltäckande bok om den mystiska fisken kommit sedan 1970-talet. Nu är den här: Gäddbibeln. En komplett guide för varje fiskare och fisk-entusiast. Tobias Fränstam tar med oss på en fantastisk resa under ytan i jakten på svar.

Bok 10

HasseåTage av Kalle Lind

Inbunden
Köp boken

Boken om den folkkära komikerduon Hans Alfredsson och Tage Danielsson. Bland alla populära verk tar Kalle Lind upp en hel del av de infall och spontana handlingar som ledde till framgång. Samtidigt som han är undrande och nyfiken studerar han den tidsperiod som påverkade duon.

Bok 11

Hudnära av Elin Fagerberg, Annakarin Wahlberg

Inbunden
Köp boken

Men vem kan du lita på när det gäller hudvård. och vad passar just dig och din hud? Många behandlar idag sin hud med produkter som gör mer skada än nytta på grund av missvisande reklam, rykten och missuppfattningar. I den här boken får du lära dig mer om din hud och vad den behöver. Två erfarna hudterapeuter avslöjar är några av hudvårdsbranschens största myter, delar med sig av hudterapeuters hemligheter och lär dig få ett mer kritiskt öga när du köper dina produkter. Bra för såväl plånbok som hud och miljö!

Bok 12

The woman in me av Britney Spears

Inbunden
Köp boken

Britney Spears avslöjar äntligen sin livshistoria genom egna ögon i memoarerna The woman in me, en djupt personlig skildring av frihet, kändisskap, moderskap och överlevnad med en underström av tro och hopp.  Hennes ärliga berättelse är inte bara en källa till underhållning och svar på hur mcyket som låg bakom skvallret, utan också en hyllning till musikens helande kraft och betydelsen av självbestämmande.

Översättare: Christian Thurban, Katarina Jansson

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer