Läsglädje med hjärta - här är de bästa feelgoodböckerna våren 2023
Boktips

Läsglädje med hjärta - här är de bästa feelgoodböckerna våren 2023

Vårens utgivning inom feelgood-genren bjuder på härliga möten, livsavgörande förändringar och spännande hemligheter. Här är åtta romaner vi längtar efter att få drömma oss bort med!

Av: SelmaStories
Fotograf: Shutterstock
Publicerad: 17 januari 2023

Vårens utgivning inom feelgood-genren bjuder på härliga möten, livsavgörande förändringar och spännande hemligheter. Här är åtta romaner vi längtar efter att få drömma oss bort med!

Bok 1

Ellens val: Hemligheten av Elvira Berg

danskt band
Köp boken

Ellens val: hemligheten är sjunde delen i den romanserien Ellens val – och intrigerna tätnar. Ellen och Carl som har fått sina efterlängtade tvillingar men kämpar för att få ihop tillvaron som föräldrar. Ellen funderar om hon någonsin ska hinna skriva igen. På pensionatet växer Gerdas känslor för Serafia, men hon är osäker på om Serafia känner samma sak. Gabriella försöker göra sig ett namn som modeskapare, trots motstånd från hennes mamma och andra som anser att det inte är något en gift kvinna och mamma bör syssla med. Situationen förvärras av hoten från prästen Johannes Borelius som riskerar att förstöra allt, inte bara för Gabriella utan för många fler av kvinnorna i Ljungsala.

Läs allt om bokserien Ellens val här

Bok 2

Det blå palatset av Anna-Carin Svanå

Inbunden
Köp boken

Sabina har precis mist sin tvillingbror Ben i en bilolycka. Hon flyr till Bens hus för att läka sina sår men hennes liv kompliceras ännu mer då huset invaderas av andra vilsna varelser, som Bens ex-pojkvän och en tonåring. Sabina måste också reda ut vem som bär skulden för Bens död. Trots allt detta är Ben fortfarande hennes klippa, deras bitska men kärleksfulla gnabbande som fortfarande pågår inne i hennes huvud är också hennes ledmotiv i livet. Det blå palatset är en roman om sorg och försoning.

Bok 3

Minnen och månsken av Anna Alemo

Minnen och månsken är tredje delen i den humoristiska feelgoodserien om det lilla fritidshusområdet. I centrum står Klara som åker till en sommarstuga för att ”slicka sina sår” efter att hon hånglat med en känd skådespelare på nyårsfesten och blivit påkommen av sin sambo . Hon är osäker på om hon ska försöka lappa ihop det med sambon Christoffer eller om hon känner något för den flirtande skådespelaren. B

Bok 4

Stenängeln av Ewa Klingberg

Stenängeln är andra delen i Ewa Klingbergs serie Evigheten AB, en spinoff på feelgood-succén Begravningsbyrån Tranan. Med ett varmt och öppet hjärta hjälper dödsdoulan Angelika människor som står inför döden.

I Evigheten AB:s lokaler på Svaneholm möts Angelika av en grupp människor som hoppas få kontakt med de döda. Men hon börjar ifrågasätta sin affärsidé när hon inser att de verkar ha missförstått vad som ingår i företagets tjänster. Samtidigt kämpar hon med lönsamheten och tvivlar på om hon borde ha startat företaget. En dag söker sjukhusprästen Magda upp henne . På stadens lasarett ligger sjömannen Douglas för döden, dömd för ett mord hans bror försökt rentvå honom från. Magda hoppas att Angelika ska kunna bringa reda i vad som egentligen hände så att Douglas kan somna in lugnt och stilla när det är dags. På Evigheten AB kan vad som helst hända!

Bok 5

För allas bästa av Anna Charlotta Wikman

Ett stycke härlig svensk feelgood-debut full av igenkänning och humor kommer här! Det är sportlov och Jenny ´ till fjällen med sin man Niklas, sina tonårssöner och släktingar, men det visar sig bli en jobbig tid. Hon måste följa med på skoterturer som ger henne ångest, och hennes man ger mer kärlek och uppmärksamhet till sin skoter och telefon än till henne. När Niklas inte dyker upp till den romantiska hotellnatten som Jenny bokat för att väcka liv i deras förhållande, bestämmer hon sig för att göra något åt saken. Hon börjar prata med coverbandet som spelar på hotellets afterski och vaknar nästa dag upp i deras turnébuss på väg till Norge. Under resan träffar Jenny nya vänner och hennes dröm om att starta ett eget företag väcks till liv igen. Hon blir också attraherad av bandets sångare Matte, som är en trasig själ efter att ha förlorat sin dotter i en bilolycka. Men ju starkare hennes känslor för Matte blir, ju svårare blir det för Jenny att avgöra vad som är rätt för henne.

Bok 6

Farväl Söderberga av Eli Åhman Owetz

Farväl Söderberga är den tionde och sista delen i Eli Åhman Owetz underbara romanserie Söderbergasviten.

Efter nio år i byn Söderberga, där hon öppnade en retrobutik och träffade sin man Rutger, hotas Anna-Lisas idyll. Nya grannar flyttar till byn- och en av dem är hennes gamla kärlek Ralf. När Rutger får erbjudande om ett jobb i London, måste Anna-Lisa göra ett svårt val. Var hör hennes hjärta hemma?

Bok 7

Andra kvinnors liv av Jojo Moyes

En helt ny roman av Jojo Moyes är något att verkligen hålla hårt i handen. Och nu är det dags!  Andra kvinnors liv är en rolig och värmande berättelse om två väldigt olika kvinnor, Nisha och Sam. Nisha lever ett glamouröst liv i överflöd tills hennes man plötsligt kopplar bort henne från alla tillgångar. Sam har en helt annan tillvaro, där hon kämpar för att få ekonomin att gå runt. Men en dag av tar Sam av misstag med sig Nishas gymväska hem och hittar ett par skor som förändrar hennes liv. Nu får Sam får ett lyft i karriären medan Nisha ser ut att förlora allt. Men hon har en plan för att få tillbaka sitt liv… En riktig bladvändare skriven av en av världens bäst säljande författare.

Bok 8

Au revoir Agneta av Emma Hamberg

Inbunden
Köp boken

Den efterlängtade uppföljaren till succén Je m appelle Agneta!

Agneta är äntligen nöjd med sitt liv i Saint Carelle tillsammans med Einar, Bonnibelle, Fabien, katterna, ostarna, vinet och klostret. Men en dag slås hennes värld sönder när myndigheterna kommer på besök och hotar klostret. Einar är redo att ge upp, men Agneta är inte villig att låta klostret gå under utan samlar ihop sina vänner för att rädda det. Trots att de inte har pengar eller makt, har de vackra underkläder och en envis vilja att kämpa. Agneta bestämmer sig för att bevisa att det är värt att kämpa för det man tror på, och att aldrig ge upp hoppet.

Läs mer feelgood