Vårens feelgood! 6 böcker vi ser fram emot att läsa 2022
Böckerna

Vårens feelgood! 6 böcker vi ser fram emot att läsa 2022

Vårens utgivning inom feelgood-genren bjuder på härliga möten, livsavgörande förändringar och spännande hemligheter. Här är sex romaner vi längtar efter att få drömma oss bort med!

Av: Andrea Lindelöw
Fotograf: Getty
Publicerad: 07 januari 2022

Vårens utgivning inom feelgood-genren bjuder på härliga möten, livsavgörande förändringar och spännande hemligheter. Här är sex romaner vi längtar efter att få drömma oss bort med!

Terapeuten Tara Hunter har fått i uppdrag att återställa Longhamptons sammanhållning efter en förödande översvämning. Men relationen med Taras pojkvän är komplicerad och den enda hon umgås med är en katt.

David Dolloway är doktor och ny rådgivare på ett hälsocenter i Longhamptons. Han har specialiserat sig på djur men han har också fallenhet för att kunna läsa människors tankar. Tara kommer nu att konfronteras med det förgångna och det liknar en ny tragedi. Men är det istället början på något nytt?

Bok 2

Möten i skymningen av Moa Eriksson Sandberg

Äntligen kommer den femte delen i serien om Ellen. Denna gång är året 1916. Ellen och Carl har förlovat sig och de kommer tyvärr inte att kunna gifta sig då Carl drabbas av en tragedi inom familjen. Under tiden får väninnan Ingeborg reda på att hennes fästman förlovat sig med någon annan. Hon vill inte vara en del av de liv Anton lever men samtidigt inte förlora honom. Gerda har aldrig varit kär men nu verkar hon få upp ögonen för nattfjärilen Serafia. De alla börjar leva i en mer moderniserad värld men gamla normer sätter fortfarande hinder på vägen.

Läs mer: Allt du behöver veta om bokserien Ellens val

Bok 3

Carpe fucking diem av Sofie Weidemann

Vi befinner oss i Los Angeles. Hannas liv har ställts på sin spets och hon har ingen att ringa. Peter, hennes kända skådespelare till pojkvän, finns inte där för henne heller. Hon tar upp kontakten med sin barndomsvän Gabriel och nämner inte varför hon lämnat sitt förflutna bakom sig och rest till Los Angeles. Gabriels dröm är att bli musikalartist men efter många år bor han nu på ett garagetak och jobbar istället som poolskötare åt den skygga killen Henry. Han är udda men enligt Hanna är han den snyggaste kille hon någonsin har skådat.

Bok 4

Ett hav av minnen av Fiona Valpy

Kendra får i uppdrag av sin sjuka mormor att skriva ner hennes historia innan det är försent. År 1937 är Kendras mormor Ella 17 år. Hennes liv förändrades för all framtid när hon besökte platsen Île de Ré och träffade Christophe. Hon kände sig lycklig, fri och kär. Men när kriget börjar förändras allt i hennes tillvaro. Hon behöver återvända till Skottland och alla lyckokänslor hon haft börjar snabbt försvinna. Kan hon få en andra chans?

Bok 5

Den glömda kokboken av Christoffer Holst

Restaurangkritikern Max är hyllad. Det ingen ännu vet är att han blivit sparkad från tidningen han arbetar på och dessutom behövt gömma sig i sin mosters ateljé. I ateljén hittar han en gammal receptsamling i en bokhylla som är skriven av hans egen mamma. Hon som försvann för över trettio år sedan. Kicki Nyström lämnade Västervik för det nya jobbet på bistron Lilla Champen i storstaden. Men livet får en oväntad vändning för hennes del. Max börjar genom receptsamlingen lära känna sin mamma men även servitrisen Olga. Det visar sig att mysteriet om Max försvunna mamma är allt annat än enkelt.

Bok 6

Precis som du av Nick Hornby

Joseph och Lucy träffas av en ren slump en lördagmorgon hos den lokala slaktaren. Han är DJ och måste börja ta tag i sitt liv och hon är lärare och tvåbarnsmamma med ett jobbigt förflutet. De är varandras motsatser men ändå verkar de ha träffats av en anledning.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag accepterar villkoren.

Läs mer