Hjärtvärmande feelgood – här är några av vårens nyheter
Boktips

Hjärtvärmande feelgood – här är några av vårens nyheter

Vårens utgivning inom feelgood-genren bjuder på härliga möten, livsavgörande förändringar och spännande hemligheter. Här är sju romaner vi längtar efter att få drömma oss bort med!

Av: Andrea Lindelöw
Fotograf: Getty
Publicerad: 06 april 2022

Vårens utgivning inom feelgood-genren bjuder på härliga möten, livsavgörande förändringar och spännande hemligheter. Här är sju romaner vi längtar efter att få drömma oss bort med!

Bok 1

Tio goda gärningar av Lisa Westerlund

Tio goda gärningar är den första delen i Lisa Westerlunds nya bokserie Vildrosen. Här möter vi Milla och Fabian vars vägar korsas en nyårsafton. De längtar båda efter något nytt och bestämmer sig för att utföra tio goda gärningar. För om de hjälper andra – kan de kanske också hjälpa sig själva? Trots att gärningarna leder dem ut på outforskad och obehaglig mark, är de övertygade om att det här faktiskt kan vara tillräckligt galet för att faktiskt fungera.

I Lucy Dillons senaste bok möter vi terapeuten Tara Hunter. Hon har fått i uppdrag att återställa Longhamptons sammanhållning efter en förödande översvämning. Men relationen med Taras pojkvän är komplicerad och den enda hon umgås med är en katt.

David Dolloway är doktor och ny rådgivare på ett hälsocenter i Longhamptons. Han har specialiserat sig på djur men han har också fallenhet för att kunna läsa människors tankar. Tara kommer nu att konfronteras med det förgångna och det liknar en ny tragedi. Men är det istället början på något nytt?

Bok 3

Möten i skymningen av Moa Eriksson Sandberg

Äntligen kommer den femte delen i serien om Ellen. Denna gång är året 1916. Ellen och Carl har förlovat sig och de kommer tyvärr inte att kunna gifta sig då Carl drabbas av en tragedi inom familjen. Under tiden får väninnan Ingeborg reda på att hennes fästman förlovat sig med någon annan. Hon vill inte vara en del av de liv Anton lever men samtidigt inte förlora honom. Gerda har aldrig varit kär men nu verkar hon få upp ögonen för nattfjärilen Serafia. De alla börjar leva i en mer moderniserad värld men gamla normer sätter fortfarande hinder på vägen.

Läs mer: Allt du behöver veta om bokserien Ellens val

Bok 4

Carpe fucking diem av Sofie Weidemann

Sofie Weidemann skrev Carpe fucking diem när hon och familjen bodde i Los Angeles under några år. Det handlar om Hanna. En person med massa kontakter, men ingen att ringa när livet plötsligt ställs på ända. På ren impuls flyr hon till Los Angeles. Där återförenas hon med barndomsvännen Gabriel, utan att ha berätta vad som hänt. Gabriel jobbar som poolskötare åt patologen Henry. Han är en udda typ, men den vackraste man Hanna någonsin sett.

Bok 5

Ett hav av minnen av Fiona Valpy

Nytt av Fiona Valpy! Kendra får i uppdrag av sin sjuka mormor att skriva ner hennes historia innan det är försent. År 1937 är Kendras mormor Ella 17 år. Hennes liv förändrades för all framtid när hon besökte platsen Île de Ré och träffade Christophe. Hon kände sig lycklig, fri och kär. Men när kriget börjar förändras allt i hennes tillvaro. Hon behöver återvända till Skottland och alla lyckokänslor hon haft börjar snabbt försvinna. Kan hon få en andra chans?

Bok 6

Den glömda kokboken av Christoffer Holst

En smakrik feelgood av Christoffer Holst. Det handlar om den hyllade restaurangkritikern Max. Ingen vet ännu vet att han blivit sparkad från tidningen han arbetar på och dessutom behövt gömma sig i sin mosters ateljé. I ateljén hittar han en gammal receptsamling i en bokhylla som är skriven av hans egen mamma. Hon som försvann för över trettio år sedan. Kicki Nyström lämnade Västervik för det nya jobbet på bistron Lilla Champen i storstaden. Men livet får en oväntad vändning för hennes del. Max börjar genom receptsamlingen lära känna sin mamma men även servitrisen Olga. Det visar sig att mysteriet om Max försvunna mamma är allt annat än enkelt.

Bok 7

Precis som du av Nick Hornby

Nick Hornby är aktuell med feelgood- och relationsromanen Precis som du. Vi får följa Joseph och Lucy som träffas av en ren slump en lördagmorgon hos den lokala slaktaren. Han är DJ och måste börja ta tag i sitt liv och hon är lärare och tvåbarnsmamma med ett jobbigt förflutet. De är varandras motsatser men ändå verkar de ha träffats av en anledning.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer