Vårens 12 hetaste nyheter
Boktips

Vårens 12 hetaste nyheter

Vill du hitta rykande färska böcker att sluka? Då har du kommit till rätt ställe! Här presenterar vi ett urval av böcker som är riktiga snackisar i vår och som garanterat kommer att ge dig läsupplevelser utöver det vanliga.

Av: SelmaStories
Fotograf: Shutterstock
Publicerad: 01 mars 2023

Vill du hitta rykande färska böcker att sluka? Då har du kommit till rätt ställe! Här presenterar vi ett urval av böcker som är riktiga snackisar i vår och som garanterat kommer att ge dig läsupplevelser utöver det vanliga.

Bok 1

Teatern vid stranden av Joanna Quinn

Inbunden
Köp boken

Seagrave-syskonen växer upp nära havet i Dorset, England och bygger en teater i ett strandsatt valskelett, som Cristabel upptäcker. När andra världskriget utbryter och syskonen blivit vuxna, byts lekfullheten mot allvar. Cristabel och hennes bror Digby rekryteras av underrättelsetjänsten och spelar sina tuffaste roller hittills.

Bok 2

Love hack av Isabel Nylund

Inbunden
Köp boken

Julia och Niko trodde aldrig att de skulle hamna i samma vardagströtta mönster som alla andra, men femton år och två barn senare har verkligheten hunnit ikapp dem. Under en middag talar de om fördelarna med ett öppet förhållande. Senare på kvällen möter Julia en gammal bekant från tonåren och en gnista tänds. Kan Julia och Niko hitta en lösning på sin gråa tvåsamhet och utforska kanske tidernas största love hack?

Bok 3

Levande och döda av Christoffer Carlsson

Inbunden
Köp boken

En grupp pojkar från Skavböke är redo att ta sig an vuxenlivet under 1990-talet, men plötsligt drabbas de av en rad tragedier där en av dem lämnar bygden, en annan blir mördad och ytterligare en förlorar livet. Poliserna utreder fallen och två namn återkommer ständigt: Sander Eriksson och Killian Persson. Mer än tjugo år senare sker ännu ett mord och faran har återvänt till Skavböke.

Christoffer Carlssons tredje kriminalroman från Halland, Levande och döda, utforskar teman som skuld, nåd och separation.

Bok 4

Lova mig tystnad av Mattias Edvardsson

Inbunden
Köp boken

Jari och Maria har allt – en vacker bostad på Stavstensudde i Trelleborg och framgångsrika karriärer. Deras döttrar Isabella och Amanda är begåvade både i skolan och i sina idrotter. Sasho och Linda bor på andra sidan staden, där de fastnat på ICA trots att de egentligen inte tänkte bli långvariga. Sonen Niko är deras stolthet, en duktig och disciplinerad pojke. En sommarkväll träffas Niko och Amanda och det uppstår en ögonblicklig attraktion, men deras föräldrar är inte lika förtjusta. De två familjerna har en mörk historia tillsammans och snart vänds livet upp och ner, och en katastrof är oundviklig.

Bok 5

Atlas: Historien om Pa Salt av Lucinda Riley, Harry Whittaker

Inbunden
Köp boken

På båten Titan har systrarna samlats för att ta ett sista farväl av sin mystiska far som de alla älskade djupt. Till deras förvåning väljer Pa Salt att ge nyckeln till deras förflutna – den sjunde systern som äntligen hittats. Men varje gång en sanning avslöjas, uppstår en ny fråga och systrarna tvingas inse att de knappt kände sin far. De måste också acceptera att hans begravda hemligheter kan få konsekvenser för deras liv.

Bok 6

Utanpåverket av Kristin Nord

Inbunden
Köp boken

Två kvinnoliv med olika omständigheter – Lilian och Julia, mor och dotter. När Lilian hittas död vid köksbordet, måste Julia återvända till det lugna villaområdet hon en gång lämnade. Men det kan vara svårt att öppna en dörr till dåtiden, särskilt om den döljer hundratals flaskor. Medan huset rensas från minnen, möter Julia sina systrar igen: Marie i en idyllisk familjemiljö, Josefin på ett grupphem. En roman som sträcker sig över ett halvt sekel, om ensamhet, sociala skillnader och vad som förmedlas från en generation till en annan.

Bok 7

Haralds mamma av Johanna Frid

Inbunden
Köp boken

Det är inte någon tillfångatagning, gisslantagning eller helvetet, bara en vanlig kvinna vid hennes bord som vill träffa sin son efter sex veckor på ett norskt behandlingshem i fjällen, medan vår berättare blir ifrågasatt – trots att hon är där av samma skäl.

Två kvinnor, svärdotter och svärmor, möts på flygplatsen och väntar på ett försenat plan. Medan de spenderar ett dygn tillsammans och timmarna tickar iväg blir konfrontationerna alltmer oförsonliga.

Bok 8

Kievs döttrar av Erin Litteken

Inbunden
Köp boken

En känsloladdad roman som berättar en viktig men bortglömd del av Ukrainas historia. Vi får följa Katya och hennes familj som kämpar för sin överlevnad under Stalins skräckvälde och en fruktansvärd hungersnöd på 1930-talet. Älskande skiljs åt, vänner blir fiender och drömmen om frihet känns avlägsen. Men även i mörkret kan kärleken övervinna ondskan. Boken, skriven av Erin Litteken, är en viktig påminnelse om människans styrka och historiens lärdomar för att undvika upprepning av oerhörda grymheter.

Bok 9

Fel tid, fel plats av Gillian Mcallister

Inbunden
Köp boken

Att ens son står anklagad för mord är en mardröm för varje förälder. Trots att du inte vet vad som har hänt, sitter din tonåring i häkte och din värld rasar samman. En natt av förtvivlan, tills du vaknar och inser att det är … igår? Varje dag du vaknar är det en dag tidigare: en ny chans att stoppa mordet och rädda din sons framtid.

Fel tid, fel plats är en nervkittlande psykologisk thriller om en mors desperata försök att rädda sin son genom kärlek och lögner.

Bok 10

En dyrbar fångst av Christoffer Holst

Inbunden
Köp boken

En charmig mysdeckarserie full av mörka mysterier inleds i första delen. Karriären har varit allt för Louise Collins, men när hennes tidning läggs ner bestämmer hon sig för att gå in i sin fars hotellimperium. Lina, Louises syster och familjens svarrta får, arbetar i en delikatessbutik på Södermalm. När hennes granne, som också arbetade som privatdetektiv, dör kan Lina inte motstå att utforska hans klienter.

När Louise anländer till Vadstena för att öppna det nya hotellet ryktas det om en flicka som försvunnit från landsvägen, och snart blir båda systrarna indragna i fallet.

Bok 11

En bra dag att dö av Carina Bergfeldt

Inbunden
Köp boken

Pastorn Jim Brazzil har lyssnat på bekännelser från dödsdömda i deras sista stund 276 gånger. Men nu är Jim själv döende och redo att göra sin sista bekännelse för svenska journalisten Carina Bergfeldt. Tillsammans spenderar de två veckor i Jims hus på landsbygden i Texas där han delar med sig av sin unika livsvisdom om död, sorg, kärlek, försoning och hopp. Genom Jims historia och erfarenheter, söker Carina också efter svar på hur man ska leva sitt liv, om man alltid kan förlåta och vilken dag som egentligen är en bra dag att dö.

Bok 12

Kvinnor jag har mött och varit av Frida Söderlund

Inbunden
Köp boken

I ”Kvinnor jag mött och varit” tar Frida Söderlund upp personliga reflektioner om en tid där kvinnokroppen ständigt diskuteras, optimeras och kontrolleras. Hon belyser sina egna erfarenheter i dagens samhälle, samt möten med kvinnor runt om i världen. Boken riktar sig mot frågor som vem som riskerar sina liv för att uppnå den perfekta kroppen, hur länge vi behöver kämpa för aborträtten och om selfien kan bidra till kvinnors frigörelse. Med över tio års erfarenhet som journalist och programledare, inklusive som kolumnist på Aftonbladet, använder Frida Söderlund sina plattformar på sociala medier för att belysa feminism och verkligheten för kvinnor idag.

INTERVJUER, TÄVLINGAR, SPECIALERBJUDANDEN OCH FRAMFÖR ALLT - MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer